7 Redenen om Brussel in het najaar te bezoeken

Brussel, de Hoofdstad van België en ook nog eens de hoofdstad van Europa. Een stad met ontzettend veel geschiedenis en gezelligheid. De stad met een “gespleten persoonlijkheid”, omdat ze hier zowel Franstalig als Vlaams spreken. Een stad die zich gevuld heeft met expats en waar tegenwoordig ook erg veel mensen Engels spreken. Brussel is in het voorjaar een stuk minder “grijs”, maar The Daily Dutchy wilt je graag met de volgende tips overtuigen waarom jij Brussel in het najaar moet bezoeken!

Slapen in het “nieuwe” Ibis Chatelain Hotel

Wij verbleven in het redelijk “nieuwe” Ibis Chatelain Hotel, wat ligt op nog geen 750 meter van de elegante Avenue Louise, de lange straat, waar je veel mooie winkels vindt. Vlak voor corona opende dit hotel in hartje Brussel, maar mocht daarna weer snel haar deuren sluiten. Gelukkig zijn ze wederom weer open en hebben wij hier fijn mogen verblijven. De kamers zijn klein, maar modern en als je net als ons geluk hebt, kijk je uit op het parkje met honden! De eyecatcher van dit hotel, vinden wij de Art Deco bar en de tuin. Voor slechts €75 per nacht, inclusief ontbijt kun je hier al een kamer boeken. Een hotel op een fijne en centrale plek, waar je ook nog eens je auto in de garage kwijt kan en waar je overdag met de benenwagen de volgende mooie bezienswaardigheden van Brussel kunt bezoeken.

mannekepis

Een vermomde Manneke Pis

De bekendste toeristische trekpleister van Brussel is Manneke Pis. Het fonteintje in de vorm van een jongetje, die water laat stralen door zijn pielemuis. Je loopt er zo voor bij, maar bezoek je Manneke Pis rond de decembermaand, dan heb je grote kans dat hij verkleed is als Kerstman.

Wandel door het Jubelpark

Net als Amsterdam, telt Brussel veel mooie parken. Het mooiste park als je het ons vraagt het Jubelpark. Je vind hier een metershoge triomfboog, die zeker de show steelt van het park. Je vind hier tevens het Koninklijk Museum voor Kunst & Geschiedenis en het Koninklijk museum van het Leger & Krijgsgeschiedenis.

bier brussel

Brussels Bier drinken

De regenbuien ontwijken, was nog nooit zo makkelijk…Brussel is een bierstad en zo kun je op elke hoek van elke straat wel terecht voor een zelfgebouwde pintje. Zo bieden de verschillende bierbrouwerijen in de stad, de mogelijkheid om een soort van “proeverijtje” te bestellen en de veelzijdigheid in smaken te proeven!

kerst brussel

De Grote (Kerst) Markt

In het midden van het centrum vind je de prachtige Grote Markt. Het meest centrale plein van Brussel, waar de architectuur de aandacht trekt. Dit plein behoort tot de werelderfgoedlijst van Unesco en is wederom een gigantische trekpleister. Rond december heb je kans, dat de huizen en het plein ook nog eens versiert zijn met Kerstbomen. Wij begrijpen echter wel waarom je hier even een rondje wilt lopen, want de gildehuizen zijn weldegelijk uniek!

St. Hubertusgalerijen

Winkelen in de overdekte St. Hubertusgalerijen

Overdekt winkelen in het voorjaar, als de zon schijnt is minder aantrekkelijk als je het ons vraagt, maar in het najaar is deze chique galerij zeker een aanrader. Zo is de architectuur van de galerij al een attractie, maar hebben de luxe winkels ook veel te bieden. In deze bijzondere overdekte ruimte van 230 meter lang, raden wij je dan ook zeker aan om Belgische chocolade of bonbons te kopen!

horeca brussel

Horeca in Brussel

Hoewel in Nederland de horeca al om 17:00 moest sluiten vanwege corona, was dit in Brussel niet het geval. Zo hebben wij de volgende horeca tips even op een rijtje gezet:

  • Cocktails drinken bij La pharmacie Anglaise
  • Wolf Food Market
  • Mok & Simply Natural Lab voor koffie
  • Cipiace, Rambo & Crème Brussels voor brunch ( hier stond zelfs een rij in de regen )
  • Brussels Beer Project & L’Ermitage voor lokaal bier
  • Le 203 voor dineren
  • La Pompe voor drankjes & borrel
  • Standard Pizza voor goede pizza’s

Staat er bij jou een weekendje Brussel op de planning? 

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2021 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Drank
Drank