Healthy trend | De voordelen van Granola

Granola is hot! Met cruesli en muesli ben je vast wel bekend, maar granola klinkt je misschien nog niet zo bekend in de oren… The Daily Dutchy vertelt je wat de verschillen zijn en waarom jij moet overstappen op dit clean ontbijtje. Tevens hebben wij de granola van Leev voor jullie getest en geven onze mening. Lees snel verder!

granola1

Muesli

Gewone muesli (de simpele vorm) bestaat vaak uit een mix van haver(vlokken) en tarwevlokken, kokos en tarwemeel. In muesli zitten echter wel suikers. In de mix is namelijk een siroop van water, suiker en honing geroerd. Muesli wordt gedroogd in de oven en achteraf worden aan de mix tevens rozijnen en noten toegevoegd.

Cruesli

Ook wel de krokante vorm van muesli genoemd. Hier wordt de bovenstaande mix van de muesli met toevoeging van kokosnootolie in de oven gebakken tot één krokant geheel. Na dit proces wordt de ‘koek’ in stukken gebrokkeld. Cruesli heb je wederom in verschillende varianten. Bijvoorbeeld ook met de toevoeging van gedroogde vruchten en chocola. Vaak bevat cruesli veel meer calorieën dan muesli!

Granola

De mix van granola bestaat uit noten, pitten, zaden en granen. Het lijkt veel op muesli, maar is een stuk krokanter doordat de mix geroosterd wordt in de oven. Het voordeel van granola is dat het suikervrij en vaak ook glutenvrij is. Met granola kan de stofwisseling en spijsvertering mooi op gang komen. Het is dus ook een goed ontbijtje voor de bewuste eter!

granola2

Leev Oergranen Granola Spelt/Haver/Noten

Met de granola van Leev heeft Daily Dutchy Vivian een heerlijk en verantwoord ontbijtje gemaakt. De granola is rijk aan verschillende noten, zaden, pitten en havervlokken en inderdaad krokant. De oergranen van Leev kun je gewoon bij Albert Heijn kopen!

Voor het ontbijtje heb ik 30 gram gebruikt. Deze hoeveelheid is gelijk aan +/- 131 calorieën. Net zoals muesli en cruesli kun je granola prima eten met yoghurt. Ik heb hiervoor 250 milliliter van Optimel’s 0% vet aardbeienyoghurt gebruikt. Daarnaast heb ik er ook nog een handje blauwe bessen aan toegevoegd. Het totale ontbijt bevat slechts +/- 250 calorieën. Het ontbijt vult en smaakt goed en je buikje is er zeker de ochtend zoet mee. Een pluspunt van deze granola is zeker de variatie van de noten, zaden en pitten! Zo kauw je niet elke keer op precies hetzelfde hapje. 🙂

Ben jij al bekend met granola? 

Bron beeld: Vivian Secrève
Bron: Gezondheid, Vitamins

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook en Instagram!

© 2015 Vivian Secrève Tekst en Fotografie - All rights reserved

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.