8x Poolen in Amsterdam, bij deze poolcafés moet je zijn!

Een potje poolen op zijn tijd is als je het ons vraagt altijd een goed idee. Helemaal wanneer het met bakken uit de hemel komt en je een leuke activiteit zoekt wanneer het regent in Amsterdam. Er zijn in Amsterdam veel cafés met een pooltafel, maar waar moet je zijn? The Daily Dutchy knows beste en heeft een fijne lijst voor je samengesteld met de leukste poolcafés van Amsterdam!

poolen in Amsterdam - Poolcafés in Amsterdam

Regels potje poolen

Mocht je nog nooit gepoold hebben, dan is het fijn om even de regels op een rijtje te hebben. Je kunt dit namelijk in je eentje spelen of in een team als je met meer mensen bent. Alle ballen verdeel je in de driehoek en leg je goed klaar. De witte bal stoot vervolgens één iemand af en met een beetje geluk stoot die persoon een halve of hele bal (dit zie je aan de kleur) in een gat. De beurt is voorbij als je mist of wanneer de bal van de tegenstander of de witte bal in het gat belandt. Wanneer alle gekleurde ballen weggespeeld zijn, mag pas de zwarte bal gespeeld worden. Dit moet in de tegenovergestelde richting, van waar jouw laatste bal in beland is. De persoon die dit als eerste is gelukt wint het spel. Je kunt ook het spel winnen als de zwarte bal eerder in het spel door de tegenstander in een gat beland.

We hebben trouwens in de wandelgangen gehoord, dat je met een biertje in je hand betere poolresultaten behaalt op een avond 🙂

#1 Poolcentrum Boven ’t IJ

Poolen in Amsterdam Noord, doe je met je vrienden of als bedrijfsuitje bij Poolcentrum Boven ’t IJ. Een gezellige en als je het ons vraagt “hip” poolcafé als je naar het interieur kijkt. Uiteraard kun je hier net als in een “bruiner” poolcafé ook gewoon je bitterballetje en biertje bestellen. Good to know is dat je hier op vrijdag ook tot in de late uurtjes kunt poolen. Dit café is namelijk open tot 3.00 uur in de nacht.

Adres: Buikslotermeerplein 145

#2 Poolcafé De Keu

De Keu hebben wij onlangs zelf even uitgetest en zit op een ietwat verstopte plek. Van buiten ziet dit café er niet heel uitnodigend uit als je het ons vraagt, maar van binnen duik je de bruine kroegsfeer in, zoals je van een poolcafé verwacht. Een gezellige plek waar je met je vrienden of familie een potje kunt poolen en waar er genoeg pooltafels staan. Soms moet je even wachten, maar dan trek je hier om de tijd te doden gewoon een spelletje uit de kast, ga je een potje darten of een biertje drinken aan de bar.

Adres: Eerste Helmersstraat 7A

poolen in Amsterdam - Poolcafés in Amsterdam

#3 Plan B

Ging plan A niet door, dan is Plan B altijd een optie. Een gezellig poolcafé aan de overtoom waar iedereen welkom is. Beginners of echte diehard poolfans kunnen hier overweg met een keu. Ook leuk als je de smaak te pakken hebt, kun je bij Plan B ook meedoen met toernooien en competities. Tevens organiseren ze hier ook eens in de zoveel tijd een PubQuiz!

Adres: Overtoom 209B

#4 Poollokaal De Gracht

In een oude drukkerij vind je Poollokaal De Gracht. Al ruim 40 jaar vind je op deze locatie aan de Nieuwe Achtergracht, dit gezellige en oude poolcafé in Amsterdam. Bij De Gracht vind je veertien pooltafels, waar jij met je keu stotend de avond doorkomt. Ook hier worden er toernooien georganiseerd. Liever een potje biljarten? Ook dat kan hier, evenals een potje kaarten, schaken of gewoon meekomen voor de gezelligheid!

Adres: Nieuwe Achtergracht 110-112

#5 Pool- en Snookerclub Final Touch

Naast poolen en biljarten kun je ook nog snookeren. Voor de regels van dit spelletje, raadpleeg je beste vriend Google. Deze locatie vind je aan de prachtige Prinsengracht en hier kun jij je zelfs inschrijven voor een landelijke competitie. Ook voor een potje ganzenboord en gezelligheid ben je bij Final Touch aan het juiste adres.

Adres: Prinsengracht 735

poolen in Amsterdam - Poolcafés in Amsterdam

#6 Club 8

In de Baarsjes vind je de grootste poolhal van Amsterdam. Gelegen boven supermarkt Aldi met een paar trappen omhoog. Je vindt hier maar liefst zeventien pooltafels en drie snookertafels. Ook hier kun je een portje darten. Poolen en darten worden maar al te graag gecombineerd. Je kunt bij Club 8 makkelijk een reservering maken via de website, zodat je sowieso een tafel hebt, maar ook gewoon binnenwandelen. Elke dinsdagavond hebben wij ze hier trouwens Crazy Cocktail Night!

Adres: Admiraal de Ruijterweg 56B

#7 The Poolbar

Een unieke en gezellige plek om te poolen in Amsterdam. Bij The Poolbar vind je ene gezond mix van Amsterdammers, zwerfkatten en gezellige toeriten. Deze plek vind je dan ook middenin het centrum van Amsterdam. De sfeer is hier altijd goed, de muziek staat altijd aan en het bier staat koud. Voor een gezellige borrelhap en een potje poolen ben je hier aan het juiste adres.

Adres: Voetboogstraat 3-B

#8 De Nieuwe Lelie

Een gezellig café, wat wij ontdekt hebben dankzij onze schoonma, die erg van poolen houdt. Je vindt De Nieuwe Lelie in de Jordaan en de plek zier er als je het ons vraagt ook uit als een Jordanees café. Geen poolcafé in Amsterdam met veel pooltafels. Er is er maar één en kosten om te huren heb je dan ook bijna niet op een losse munt na.

Adres: Nieuwe Leliestraat 83

Waar ga jij een potje poolen in Amsterdam? En mis je nog een poolcafé in Amsterdam in dit rijtje? Laat het ons weten en we voegen hem graag toe!

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

Poolen in Amsterdam – Poolcafés in Amsterdam

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie – All rights reserved

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.