500 gratis hamburgers deze kerst voor daklozen in Amsterdam

In de betoverende sfeer van kerst waar liefde voor elkaar en vriendelijkheid centraal staat, blijft de Burgerbar trouw aan een eigen hartverwarmende traditie. Net als voorgaande jaren geeft de Burgerbar gratis burgermenu’s aan maar liefst 500 daklozen in Amsterdam. Dit jaar is het Leger des Heils bereid om de vouchers te verspreiden. Eigenaar Yuval Alkobi hoopt een voorbeeld te zijn voor de talloze andere horecagelegenheden in Amsterdam. Te midden van de feestelijke drukte en culinaire hoogstandjes herinnert de Burgerbar ons eraan dat er altijd ruimte is voor medemenselijkheid en het delen van warmte, vooral in deze bijzondere tijd van het jaar. Een inititief wat The Daily Dutchy graag deelt!

gratis hamburgers daklozen Amsterdam Kerst - burgerbar

Daklozen in Amsterdam

De Regenboog Groep schat in 2023 dat er zo’n 17.000 dak- en thuisloze mensen in Amsterdam leven. Een schatting, want hoeveel dakloze er daadwerkelijk zijn, dat weet niemand precies. Dakloosheid heeft namelijk vele gezichten: op straat slapen, moeten overnachten bij vrienden of familie, wonen in een kraakpand, of in een pension of noodopvang. De Regenboog Groep ziet het aantal dak- en thuisloze mensen in Amsterdam al jaren sterk toenemen en wij vinden dit een zorgelijke en verdrietige gedachten.

Burgerbar Amsterdam deelt gratis hamburgers uit met kerst

John Bocxe van het Leger des Heils is blij met de goedaardigheid van de Burgerbar. “Wij zijn het Burgerbar-team oprecht dankbaar voor hun voortdurende vrijgevigheid, door dit jaar wederom 500 gratis maaltijdvouchers te doneren aan het Leger des Heils”. Bocxe toonde zijn vreugde bij het ontvangen van de vouchers: “Ik wil iedereen bij Burgerbar hartelijk bedanken en een fijne en vrolijke kerst wensen.”

De Burgerbar wil naast het aanbieden van een voedzame maaltijd, vooral de diepere betekenis van kerst verspreiden. Een boodschap voor naastenliefde, warmte en verbondenheid.

“We zijn dankbaar voor de kans om terug te geven aan mensen die het nodig hebben en we hopen dat onze burgers wat vreugde geven aan iemand die anders misschien geen speciale kerstmaaltijd zou hebben”, zei eigenaar Yuval Alkobi. “Bij Burgerbar geloven we in de kracht van ’the real bite’ om mensen blij te maken en bij elkaar te brengen, en we zijn trots om een heerlijke maaltijd aan te bieden aan mensen die het nodig hebben tijdens deze feestdagen.”

De vouchers kunnen komende weken ingeleverd worden bij de zeven Burgerbar vestigingen in Amsterdam en Alkobi hoopt dat daklozen hier echt gebruik van zullen maken: “Helaas hebben we vorig jaar niet alle 500 vouchers terug ontvangen, maar onze deuren staan open voor de mensen die het nodig hebben.”

Wij hopen dat dit nieuws en de gratis hamburger actie bij de juiste personen terecht komt en danken de Burgerbar voor dit warme initiatief deze kerst!