Deze groenten zijn laag in calorieën

Het ene groentje is het andere groentje niet en wanneer je even bewust gezonder wil of moet eten kan dit lijstje met groenten die laag in calorieën zijn je een handje helpen. Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat er in verschillende soorten groente ook calorieën zitten. Van de volgende groenten kun jij met een gerust hart meer opscheppen!

Een gezond dieet draait niet alleen om minder eten, maar ook om het maken van slimme keuzes. Groenten zijn een essentieel onderdeel van een uitgebalanceerd voedingspatroon, en sommige groenten zijn bijzonder vriendelijk voor de calorieën. Als je op zoek bent naar manieren om je calorie-inname te verminderen en tegelijkertijd je lichaam te voorzien van essentiële voedingsstoffen, bekijk dan onze lijst met de top 10 groenten met weinig calorieën.

Calorieën tellen? Deze groenten zijn laag in calorieën!

#1 Tomaten

Tomaten worden gezien als een van de meest gezonde groente. Het bevat namelijk een kleine hoeveelheid calorieën (lees: 17!) per 100 gram. Daarbij werken tomaten zeer verfrissend voor in een gerecht of om gewoon te snoepen (snoeptomaatjes). Met tomaten kun je ook heerlijke recepten maken en in veel keukens wordt deze populaire groenten, die laag in calorieën is gebruikt.

#2 Courgette

Naast bloemkool kun je ook heel gemakkelijk courgette in de oven doen, maar doe dit niet te lang, want dan verandert je courgette in snot. Evenals tomaten bevat een courgette ook 17 calorieën per 100 gram. Je bent dus supergezond bezig als je courgette eet!

#3 Boerenkool

Deze oer-Hollandse groente is een liefhebber voor mensen die van een goede stampot met rookworst houden, maar wordt tegenwoordig ook veel gebruikt in salades. Boerenkool bevat 49 calorieën per 100 gram en bevat veel Vitamine C.

#4 Wortel

Dat wortels goed zijn voor je ogen is geen fabeltje. Maar weet je wat ook geen fabel is? Dat wortels supergezond zijn! Het bevat namelijk maar liefst 41 calorieën per 100 gram. Wortels kun je gemakkelijk eten bij een maaltijd, maar ook om gewoon als tussendoortje met hummus nemen. Een stuk gezonder dan jezelf te vergrijpen aan een reep chocola, nietwaar?

#5 Witte kool

Wellicht een van je minst favoriete groente, toch zou je misschien moeten overwegen om meer witte kool te eten. Witte kool bevat namelijk maar 25 calorieën per 100 gram! Witte kool kun je fijnsnijden voor het avondeten, maar je kunt witte kool ook verwerken in groentesoep. Op deze manier eet je gezond en krijg je minder calorieën binnen.

#6 Broccoli

Broccoli is ontzettend gezond voor je, het bevat namelijk maar 34 calorieën per 100 gram. Het maakt weinig uit hoe je deze mini boomstronkjes bereidt. Gekookt, gestoomd of in de oven. Je kunt er allerlei kanten mee op en dat is misschien wel erg prettig voor de mensen die broccoli niet enkel gekookt lusten.

#7 Asperges

Zowel witte asperges als groene asperges zijn jammergenoeg seizoensgebonden. In de zomer kun je dus helaas geen witte asperges eten. Asperges zijn verkrijgbaar vanaf de lente en veel mensen maken hiervan een ontzettend lekkere maaltijd! Denk bijvoorbeeld aan ham, een stukje zalm, een zachtgekookt ei en gebakken krieltjes. Asperges bevatten 20 calorieën per 100 gram.

Calorieën tellen? Deze groenten zijn laag in calorieën!

#8 Rode bieten

Veel mensen prefereren vers eten boven eten uit blik of iets wat je kant-en-klaar kunt aanschaffen in de supermarkt. En dat is niet voor niets, eten uit blik is namelijk helemaal niet zo gezond en hier is vaak suiker aan toegevoegd. Rode bieten bevatten 43 calorieën per 100 gram. Het is verstandiger om voor verse bieten te kiezen. Bieten uit blik bevatten ongelooflijk veel toegevoegde suikers en door een te hoog suikergehalte, raakt je bloedsuikerspiegel uit balans. Daarbij hoeven we je niet te vertellen dat suiker veel calorieën bevat.

#9 Komkommer

In de zomer is het heerlijk om plakjes komkommer te snoepen. Komkommer bevat namelijk veel water en heeft daarom een dorstlessende uitwerking. Mensen die moeite hebben met zich vast te houden aan een bepaalde hoeveelheid water drinken per dag, eten weleens komkommer om zo aan de juiste hoeveelheid vocht te komen. Komkommer bevat slechts 16 calorieën per 100 gram.

#10 Bloemkool

Niet iedereen is gek op bloemkool, toch is het een van de vele soorten groente die weinig calorieën bevat. Het bevat namelijk maar 25 calorieën per 100 gram en vult goed. Mocht je bloemkool niet zo lekker vinden, dan kun je het gemakkelijk zelf lekker maken door middel van een sausje. Denk bijvoorbeeld aan heerlijke roomsaus. Maar je kunt bloemkool ook roosteren in de oven met parmezaanse kaas.

Wist jij dat deze groenten weinig calorieën bevatten?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Bron: Gezondheid.nu / Vrouwen
Bron beeld: Pixabay

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved