In de agenda | ‘Het Verrotte Festival’ komt naar Amsterdam

Ook zonder Lowlands 2 dagen verrot voelen op een festival? Dan is ‘Het Verrotte Festival’ de plek voor jou deze zomer! Op ‘Het Verrotte Festival’ delen de experts op het gebied van fermentatie hun best bewaarde geheimen en laten hun gefermenteerde producten proeven. Fermentatie zeg je? Fermentatie is een gecontroleerde vorm van verrotting en is tijdens de coronapandemie een grote trend geworden voor de hobbykoks. Benieuwd naar de fijnste recepten met bier, chocolade, kaas en brood? Lees dan snel verder.

Het Verrotte Festival

Wist je dat 30 tot 40% van ons eten is gefermenteerd? Van bier tot chocolade en kaas. Fermentatie is helemaal hip bij de hobbykoks. Soms succesvol, maar net zo vaak ook niet. Gelukkig kun je fermenteren leren.

Drie oud-collega’s van Tosti Creative die door vele diners goede vrienden zijn geworden hebben de handen tijdens de lockdown ineengeslagen. De keuken heeft inmiddels vele gefermenteerde brouwsels te verduren gehad. Deze waren, zoals zij zelf vertelde, “niet altijd van het beste niveau en niet altijd bevorderlijk voor de geur in de keuken”. Voor dit festival zijn meerdere food-initiatieven aangehaakt en met een grote voorliefde voor eten en drinken wordt dit een knaller.

Het food festival dat deze zomer wel door gaat en jou alle ins en outs laat proeven van de wondere wereld van fermenteren. Veel lekkers is er te vinden, van gemberbieren tot kimchi’s en kombucha’s. Kortom, de plek waar niet wordt weggegooid en alles wordt gebruikt. 

Good to know

Op ‘Het Verrotte Festival’ delen dé experts op het gebied van fermentatie hun best bewaarde geheimen en laten hun gefermenteerde producten proeven. Het Verrotte Festival vindt plaats op 21 en 22 augustus op Totti Beach, Amsterdam West. Tickets (€9,50) zijn vanaf nu te koop!

Bron beeld: Unsplash

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2021 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved