Hier vind je de beste wijnkaart van Nederland

Heb je ook zo zin om weer lekker in de horeca te wijnen, wijnen, wijnen? Maar ben je toe aan wat kwaliteit? Geen chateau migraine voor jou, maar wijnen op niveau! Wij weten waar je de beste wijnkaart van Nederland vindt. Lees dus snel verder! 

beste wijnkaart

Trommelgeroffel hier vind je de beste wijnkaart van Nederland!

De beste wijnkaart van Nederland vind je in hartje Rotterdam bij restaurant Fitzgerald gevestigd aan het Gelderseplein 49. Fitzgerald is een hedendaagse culinaire- en wijnbestemming waar Rotterdammers en internationale gasten elkaar ontmoeten.

“Danny Gonzalez, voormalig maître-sommelier van het Wereldmuseum, startte in 2015 restaurant Fitzgerald. Zeven dagen in de week besteedt hij aan zijn wijnkaart’, zo vertelt hij vanaf het podium van Gault&Millau.”

Fitzgerald is gevestigd in de historische Oude Haven van Rotterdam onder het citizenM hotel. Met een heerlijke binnentuin en een oppervlakte van vierhonderd vierkante meter, is het restaurant verdeeld in vier zones. Het interieur is ontworpen door de Italiaanse architecte Daniela Germone van Disstudio en combineert vintage klassiekers met op maat gemaakt modern design

Een echte eyecatcher is de monumentale bar middenin de ruimte. Hier kunnen kleine, culinaire hapjes worden geserveerd, maar kan ook van de à la carte kaart worden besteld. Fitzgerald heeft twee eetzalen en een private dining gedeelte dat kan worden afgesloten.

Keuze uit meer dan 2500 items

Met maar liefst 19 klimaatkasten is er in het restaurant plek voor meer dan 1000 flessen wijn. Samen met sommelier-trésorier Laurent Richet werkt eigenaar Danny Gonzalez verder aan de beste en wellicht ook de grootste wijnkaart van Nederland. Zo kun je kiezen uit meer dan 2500 items. Veel afwijkende wijnen, makers en regio’s. Een plek waar je wijn kunt leren drinken als een echte professional!

Veel wijnen bevatten persoonlijkheid of een handschrift van de wijnboer zelf. Ook houd Fitzgerald rekening met eerlijke prijsstellingen, hoge witte bourgognes soms zelfs onder de marktwaarde.

‘Onze liefde voor bijzondere wijnen gaat ver, inmiddels zo ver dat we gasten een keuze uit meer dan 2000 referenties kunnen bieden. De diepgang in sommige landen en streken is inmiddels ook enorm.’ Het restaurant wil haar gasten laten kennismaken met nieuwe aanwinsten. ‘Voor de diepte van onze wijnkaart is het aanbieden van ‘gerijpte’ wijnen van groot belang én ook heel leuk om naar te zoeken. Met onze leveranciers hebben we vaak een langdurige en goede relatie, waardoor we er regelmatig in slagen om unieke oudere jaargangen te kopen.’

Op het gebied van wijn en spijs zijn ze bij Fitzgerald ijzersterk! Een goede reden dus om je volgende etentje alvast hier te reserveren.

Bron: Misset Horeca /Gault&Millau 2022

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2022 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved