Hotspot | Coperto Restobar in Zwolle

Tijdens ons verblijf bij de Alpaca’s, hadden wij tevens het genoegen om zo’n 10 minuutjes rijden vanaf de boerderij te dineren bij restaurant Coperto in hartje Zwolle. Dit stijlvolle restaurant bevindt zich naast hotel Pillows, waar wij ook al eerder logeerde in Amsterdam. Naast dat de gasten van het hotel hier kunnen dineren, is het ook zeker een populaire plek voor een ieder die zin heeft om in huiselijke sferen te dineren. Benieuwd? Lees dan snel verder, want wij gingen op de proef! 

De serre bij binnenkomst in het restaurant zet meteen de sfeer in de huiselijk ingerichte kamer. Het straalt een moderne rust uit en van de marmeren tafeltjes worden wij sowieso altijd blij. Die doen het namelijk errug goed op de foto.

De betekenis van Coperto

Ik hoor je net als ons denken… Waar komt toch die naam Coperto vandaan? Voor de Italiaanse kenners onder ons gaat er wellicht een belletje rinkelen. De keuken serveert Italiaanse gerechten met een Franse twist. Coperto vind je op de Italiaanse rekening als een “vast bedrag” voor de service. Op de kaart bij het Zwolse Coperto is het een arrangement waar een kleine toeslag wordt gerekend voor onbeperkt water, brood en een plankje met lekkernijen.

Italiaans & Frans

De gerechten zijn dus geïnspireerd op de Italiaanse keuken, maar ook op de Franse. “De menukaart wisselt regelmatig en bestaat uit twaalf gerechten en drie desserts, bereid met de beste lokale ingrediënten. Door het gebruik van een minimaal aantal bereidingen komen de pure smaken van de ingrediënten volledig tot hun recht.” Aldus de Chef Remco Jansen.

All Day Dining

Op ieder moment van de dag kun je komen dineren bij Coperto. Uitgebreid lunchen is namelijk als je het ons vraagt een echte trend. Zowel voor de visvleesliefhebber als voor de vegetariër staat er genoeg lekkers op de kaart. Coperto houdt rekening met het seizoen en speelt hier qua gerechten dan ook op in. Mooie combinaties worden er dan ook met de beschikbare ingrediënten samengesteld.

Nice to know

Voor een driegangendiner betaal je €37,- en een viergangendiner serveren ze voor €47,-. Daarnaast is Coperto Restobar onderscheidend vanwege de uitgebreide wijnkaart, waarop maar liefst 50 bijzondere Europese wijnen worden gepresenteerd.

Good to know

Dagelijks van is Coperto geopend van 12.00 tot 22.00 uur. Je vindt het restaurant aan de Stationsweg 9 te Zwolle. Om teleurstellingen te voorkomen raden wij je aan te reserveren. 

Ben jij al bekend met Coperto Restobar? 

Bron beeld: The Daily Dutchy – Vivian Secrève

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2019 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved 

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.