Hotspot | De Steek in Amsterdam-West

Amsterdam is weer een creatieve hotspot rijker! Bij makerstore De Steek in Amsterdam-West kun je terecht voor duurzame stoffen, naailessen, slow fashion en zelfs interessante workshops. Kortom, je kunt hier van alles doen. Hoe leuk is dat? The Daily Dutchy is fan en verteld je waarom deze hotspot zeker een bezoekje waard is. 

De Steek hotspot The Daily Dutchy

Makerstore De Steek

De Steek is het nieuwe pareltje van Amsterdam-West. Duizendpoot Natalie de Koning heeft haar bedrijven I am Nold (een atelier met naaicursussen en workshops) en PULP (pop-up store voor ecologische en gerecylede stoffen) gecombineerd tot één bedrijf: De Steek. Dit unieke concept bestaat uit een naaicafé, workshop ruimtes en een winkel waar je terecht kunt voor duurzame stoffen.

In De Steek kun je terecht voor alle materialen die nodig zijn bij het maken van duurzame en verantwoorde kleding. Alles is gefocust op hergebruik en recycling en vind je er kwalitatieve en ecologische stoffen, patronen, fournituren en zelfs naaiboeken. Kortom, je bent hier meteen klaar!

De Steek hotspot The Daily Dutchy

Daarnaast kun je als student, professional of gewoon als creaBea terecht in het naaicafé waar je alle steken van het vak leert. Zo zijn er naailessen, cursussen en zelfs workshop. Ook wanneer je zelf geen naaimachine hebt, maar al wel weet hoe de naald.. in de steel zit , kun je hier terecht.

Ook leuk! Naast het bieden van een werkplek en een assortiment vol naaibenodigdheden, kun je ook bij De Steek terecht voor exclusieve naaipatronen. Deze zijn zo ontworpen dat het 100% organisch gebruikt kan worden en zijn te verkrijgen in patronen voor lingerie, mannen-, vrouwen- en plus size kleding .

De Steek hotspot The Daily Dutchy

Nice to know

Beginnen jouw handen ook al te kriebelen en wil je aan de slag met andere creatievelingen? De winkel is naast een atelier en je nieuwe hotspot voor duurzame kleding en textiel ook een platform om lokale soortgenoten te ontmoeten.

Leer de fijne kneepjes van het vak van een ontwerper, coupeur of (textiel)kunstenaar in de workshops die in de winkel gegeven zal worden. Er zullen verschillende workshops plaatsvinden met een wisselend programma zodat er altijd eentje is die bij jou past! Van breilessen tot het maken van lingerie, alles komt aan bod!

Good to know

Je vindt De Steek in de Van der Hoopstraat 70. Van dinsdag tot zondag kun je er terecht voor duurzaam materiaal, slow fashion en exclusieve patronen. Op dinsdag, woensdag en donderdag van 10:00 – 22:00 uur en vrijdag, zaterdag en zondag van 10:00 – 18:00 uur. De webshop van De Steek is altijd geopend!

Wanneer ga jij een bezoek brengen aan deze creatieve hotspot? 

Bron beeld: De Steek

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2019 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reservedJaimy Boer

Begint de dag niet zonder een grote kop koffie, heeft ontelbaar veel magazines en wil het liefst elke dag een bord truffel pasta naar binnen werken!