Hotspot | IJsjes eten bij Jan Pieter IJsje

The Daily Dutchy liep Jan Pieter IJsje tegen het lijf. Dé nieuwe ijssalon van Amsterdam-West met als slogan: “Most famous ice cream  in town.” Dat belooft natuurlijk wat… Weer of geen weer? Vandaag vertellen wij je waarom jij zeker een keer moet binnenwandelen bij deze hotspot! Lees snel verder en ontdek al het lekkers…

JPIJ

IJsjes eten in Amsterdam-West

Jan Pieter IJsje vind je in de Jan-Pieter Hijestraat 115 te Amsterdam en heeft zijn naam natuurlijk te danken aan de straatnaam waar de salon zich bevindt. De ijssalon is door twee Amsterdamse jongens opgericht, die naast de liefde voor de stad Amsterdam, ook een gezamenlijke liefde voor ijs hebben. In de ijsfabriek Monte Pelmo in de Jordaan hebben zij elkaar gevonden en rond hun vijftiende geleerd zelf ijs te maken. Al gauw was het een droom om samen een ijssalon te starten en met behulp van Monte Pelmo, vrienden en familie is deze droom in 2015 werkelijkheid geworden. Een goede reden dus om het ijs hier te proeven!

ijsExperimenteren met smaken is iets wat je zeker terugziet bij Jan Pieter IJsje. Natuurlijk kun je ook terecht voor een heerlijk ‘standaard’ bolletje aardbeienijs, maar The Daily Dutchy liet zich al snel ‘omkopen’ om een ‘experimenteel’ bolletje Limoen basilicum en Chocolade met Rum te proberen. De smaakpapillen werden weer even op scherp gesteld, maar deze smaken zijn echt een aanrader als je het ons vraagt. Toch blijft onze favoriet pistache ijs!

Ijsje

Jan Pieter IJsje is iedere dag geopend van 12:00u tot 22:00u, dus haal zeker een lekker ijsje bij deze nieuwe aanwinst van Amsterdam-West als je in de buurt bent!

Welke smaak ijs vind jij het lekkerst? 

Bron: Jan Pieter IJsje
Bron beeld: Vivian Secrève

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2015 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.