In de agenda: Fashion + Design Festival Arnhem 2016

De festivals reizen de grond uit. Je kunt het zo gek niet bedenken, of er is een speciaal festival voor: gin, wijn, bier, Nutella, koffie… Een ode aan het hapje of drankje, en je hoeft er Amsterdam niet voor uit. Maar, hoe zie het in de rest van Nederland? In Arnhem brengen ze de komende maand geen ode aan eten en drinken (dat is er overigens wel ruimschoots te verkrijgen), maar zetten ze fashion en design in de spotlight. De hele maand juni kun je op het Fashion + Design Festival deelnemen aan de leukste evenementen en workshops. The Daily Dutchy zet de highlights van dit festival voor jou op een rij. 
FDFA port LOGO

 

Van 2 juni tot 3 juli om precies te zijn, kun je van het festival genieten. In die maand moet je toch een gaatje in je agenda kunnen vinden om dit leuke festival te bezoeken. Op 2 juni trapt het festival af met een graduation show van de studenten van de modeafdeling van de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, en de opening van de 11e Sonsbeek beeldententoonstelling. Gedurende de maand zijn er diverse exposities te bezoeken, lezingen te beluisteren en workshops te volgen. What we like:

Inspiratietochten
Op 12, 19 en 26 juni worden inspiratietochten langs de leukste winkels en horeca georganiseerd. Wil je op de hoogte zijn van alle nieuwe spots in Arnhem? Be there, or be square.

Nacht van de Mode
Ontwerpers en ondernemers openen deze nacht (19:00 tot 00:00) de deuren van hun winkels en ateliers. 11 juni. Rood kruis in de agenda!

Arnhemse Stockdagen
The Daily Dutchy loves shopping. Jij ook? Tijdens de Arnhemse Stockdagen vul jij je (zomer)garderobe aan. Ruim 75 ontwerpers en high-end winkeliers openen de deuren van hun voorraadkasten. Daaruit komen vele stoffen en prototypes, maar ook kleding en sieraden voor mooie prijzen.

Oh, en! Ook voor le boyfriend is er tijdens het festival wat te doen. Op 19 juni is het Men’s Saturday. Mannen kunnen houthakken, workshops volgen en genieten van speciale aanbiedingen voor de man. It’s a date. Ooit gedacht dat jij ‘m meekreeg naar dit festival

Good to know
Bovengenoemde evenementen is slechts een kleine greep uit de agenda. Er is namelijk nog veel meer leuks te doen! Check online alle events. “PLINT26” op de Koningsstraat 26 is de hoofdlocatie van het Fashion + Design Festival, waar zich ook het informatiepunt bevind. Heb je vragen? Ga dan hier even langs. Houd er tot slot rekening mee dat je voor sommige events een ticket nodig hebt. Geen zorgen, de ticketprijzen lopen niet in de kosten. Op deze manier blijft er genoeg geld over voor alle workhops. En om te shoppen, of course. Volg de FDFA Facebookpage om up-to-date te blijven.

FDFA land

Zien we jou in Arnhem bij dit te gekke festival?

Dit artikel is geschreven door Fleur Griffioen.

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2016 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved