Ik wil kaas! 12x de lekkerste kaaswinkels van Amsterdam

Een borrelplank zonder kaas, vinden wij bij The Daily Dutchy geen borrelplank. Je kunt natuurlijk kijken in het supermarktschrap wat voor kaassoorten er daar te vinden zijn of voor het echte werk naar een gespecialiseerde kaaswinkel gaan. Gegarandeerd lekkere kazen op je plankje en ook nog eens goed advies. Waar je de beste kaaswinkels van Amsterdam vindt? Check dit lijstje voor de lekkerste kaaswinkels!

lekkerste kaaswinkels Amsterdam

#1 De Kaaskamer van Amsterdam

In het centrum van Amsterdam ruik je deze kaaswinkel al vanaf de grachtengordel. Een begrip in Amsterdam en je vind hier altijd de juiste kaasjes (meer dan 400 soorten) voor elke gelegenheid. Geen zin om langs de winkel te wandelen? Dan kun je hier ook kaas bestellen via de webshop, hoe handig is dat. Toch raden wij je aan je kaasjes lekker in de kaaswinkel te halen, want je vind hier ook de lekkerste broodjes! Ook kun je lekker genieten van kaasfondue bij het restaurant Smelt!

Adres: Runstraat 7 

#2 Le Salonard Amsterdam

In de pijp vind je Le Salonard en hier wil je maar al te graag langs voor je rondje boodschappen. Naast kaas vind je mijn deze winkel ook nog andere lekkernijen voor de borrel. Denk aan mooie wijnen, brood en fantastische delicatessen. Niet al te duur, mooie prijzen en een kaaswinkel in Amsterdam, waar je zeker te weten de truffelbrie mee wil nemen!

Adres: Eerste van der Helststraat 21

#3 Bourgondisch Lifestyle

Voor een goede borrelplank, waar je al kunt voorproeven in de winkel, ben je aan het juiste adres bij Bourgondisch Lifestyle. De naam zegt het natuurlijk al, maar voor je bourgondische leventje ben je bij die mooie en ruime zaak op je plek. Niet te veel snoepen in de kaaswinkel, anders heb je thuis geen trek meer.

Adres: Haarlemmerstraat 115

#4 Fromagerie Abraham Kef

Bij Fromagerie Abraham Kef kun je als kaasliefhebber bij maar liefst drie locaties in Amsterdam terecht. In het Centrum, in Oost en in Noord. De kazen van Kef staan tevens bij veel horecazaken op de kaart en je kunt ook komen proeven in het proeflokaal door een reservering te maken via de website!

Adres: Marnixstraat 192B, Czaar Peterstraat 137, Van der Pekplein 1b

#5 Alexanderhoeve Rijnstraat

Voor heerlijke Hollandse en buitenlandse kaas ben je bij Alexanderhoeve aan het goede adres. Daarnaast verkopen ze hier ook heerlijke wijnen, vers gebrande noten, chocolade en verschillende andere lekkernijen. Vraag vooral even om advies voor je kaasplateau!

Adres: Rijnstraat 72

#6 Zuivelhoeve by Kaashuis Tromp

Ook deze kaaswinkel in Amsterdam vind je op meerdere locaties, maar die op de Utrechtsestraat is onze favoriet. Ook wel de kaasjuwelier van Amsterdam. Zeker niet de meest betaalbare optie in dit lijstje, maar Zuivelhoeve by Kaashuis Tromp is wel een goede winkel met unieke kaasjes om je weekend mee in te luiden. Ook deze kaaswinkel heeft een webshop!

Adres: Utrechtsestraat 90

lekkerste kaaswinkels Amsterdam

#7 Fromagerie L’Amuse

Bij deze parel koop je kazen in de kaaswinkel in Amsterdam, die je nergens anders kunt krijgen. Ook een begrip in Amsterdam en sinds 1989 een bekende hotspot onder locals in Amsterdam Zuid. Op de website lezen we nu dat L’Amuse Amsterdam gaat verhuizen naar een ruimer pand met veel meer mogelijkheden. We houden jullie op de hoogte…

Adres: Olympiaplein 111

#8 Eriks delicatessen

Al meer dan 25 jaar is Eriks delicatessen een begrip op het Beukenplein in Amsterdam Oost. Deze sfeervolle en gezellige buurtwinkel helpt je graag op weg met advies voor de perfecte kaasplank. Ook hier vind je Nederlandse en buitenlandse kazen. Ook hier vind je heerlijke wijnen (150 verschillende!)

Adres: Beukenplein 16 

#9 Kaasbuur

Heb je vegans op bezoek en wil je ook wat lekkers aanbieden voor op de kaasplank, zonder dierlijke producten? Bij de Kaasbuur kun je zelfs veganistische kazen kopen. Leuk om een keer uit te proberen en wij weten zeker dat je jouw vegan gasten, aangenaam verrast!

Adres: Admiraal de Ruijterweg 325

#10 ’t Kaasboertje

Deze hotspot vind je ook in de Pijp! Bij ’t Kaasboertje vind je veel verschillende Hollandse en buitenlandse kazen. Wij zijn hier nog niet geweest, maar deze kaaswinkel in Amsterdam mag uiteraard niet ontbreken in deze lijst!

Adres: Gerard Doustraat 60

#11. Caseus Amsterdam

Wij zijn fan van deze kaaswinkel in de Baarsjes en komen hier graag om lekkernijen te kopen voor het weekend. Net als Caseus Amsterdam hebben wij ook een voorliefde voor Italië. Uiteraard vind je hier mooie Italiaanse kazen, maar ook heerlijke andere Italiaanse delicatessen. Je wordt hier ook met veel passie en vriendelijkheid geholpen!

Adres: Jan Evertsenstraat 29

#12 Nuts Delights

Zoals de naam je wellicht al doet vermoeden, ben je hier aan het juiste adres voor heerlijke noten en delicatessen. Tevens vind je bij Nuts Delights een groot assortiment heerlijke kazen en mocht je geen tijd hebben langs te gaan, dan bezorgen ze hier zelfs je boodschappen tot aan je voordeur met een fietskoerier!

Adres: Hoofddorpplein 23

Welke kaaswinkel in Amsterdam met de lekkerste kazen mis jij nog in dit lijstje? Laat het ons weten!

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookPinterest en Instagram!

Lekkerste kaaswinkel Amsterdam – Beste kaaswinkel Amsterdam – Kaaswinkels Amsterdam

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.