5x Kerst vieren in Utrecht

De Sint is nog niet eens in het land, maar The Daily Dutchy is al ready voor Christmas! Het blijft toch de mooiste en gezelligste tijd van het jaar. Waar kan je nou het beste kerst vieren in Utrecht en wat voor leuke activiteiten kun je doen tijdens deze periode? Wij zetten de leukste plekken om Kerst te vieren in Utrecht voor je op een rijtje om alvast in de kerstsferen te komen!

#1 The Street Food Club

Elk jaar weer een groot succes: de Bottomless Boozy Drag Bingo Brunch bij The Streetfoodclub. Bij de Kerst Special wil je dit jaar ook zijn. Een middag vol entertainment, muziekbingo, brunch, onbeperkt cocktails drinken en kans op te gekke prijzen. Ze serveren je een van hun kick ass streetfood lunchgerechten tijdens de muziekbingo en dat alles onder het genot van heerlijke cocktails voor de feestdagen. Een te leuk uitje om kerst te vieren in Utrecht met bijvoorbeeld je vriendinnen!

Klinkt goed? Koop snel je kaartjes want het is binnen no time uitverkocht!

Data: 17 & 21 december van 12:00 tot 16:00 uur

Adres: Janskerkhof 9, Utrecht

#2 Winter Station

Ontelbaar veel lampjes, versierde kerstbomen, een antieke carrousel en een ijsbaan. Jawel, het Utrechtse Spoorwegmuseum tovert tijdens de kerstvakantie om in een winters sprookje tijdens Winter Station. En daar wil je bij zijn!

De ijsbaan bij het Spoorwegmuseum, die voor de gelegenheid is aangelegd, is al open.
Vanaf zaterdag 24 december start Winter Station en dit duurt tot 9 januari. Waar je daarbij aan moet denken? Aan héél veel kleine lichtjes, knisperende haardvuren, kerstversiering, een antieke carrousel, veel eettentjes en natuurlijk die waanzinnige ijsbaan. Schaatsen zijn er gratis te leen. Vanaf 16.00 uur gaat het volume van de muziek omhoog en gaan de discolichten aan.

Lekker een glühweintje erbij en je dag is toch helemaal compleet?

Adres: Maliebaanstation 16, Utrecht

#3 Swan Market

Het tweede weekend van december is er kerstmarkt in Utrecht. Dan is het namelijk Swan Market op de Neude. Je vindt hier dan tientallen kraampjes met (lokale) verkopers die de mooiste producten maken en verkopen. Het meeste is dan ook handgemaakt en van lokale ondernemers. Perfect dus om originele kerstcadeautjes te kopen. Maar je kunt ook terecht op het winterterras en één van de vele kraampjes met lekker eten en warme drankjes.

Adres: het Neude, Utrecht

#4 Lumineuze nachten bij Kasteel de Haar

Kasteel de Haar is het grootste kasteel van Nederland en is een plaatje. Dit moet je echt eens hebben bezocht. In de afgelopen jaren was het kasteel het toneel van de Country & Christmas Fair, maar die is nu verhuisd naar Slot Zeist. Maar op Kasteel de Haar is genoeg te beleven tijdens de winter in Utrecht, want vanaf de tweede week van december tot het einde van de kerstvakantie vinden in Kasteel de Haar de Lumineuze Nachten plaats. Zodra de zon onder gaat, verandert het kasteel in een prachtig verlicht sprookje. Je wandelt over verlichte paden en prachtige lichtprojecties en beleeft zo een geweldig avontuur. Zeker een aanrader om eens te bezoeken!

Adres: Kasteel de Haar, Haarzuilens, Utrecht

#5 Smoesjes

Geen zin om de deur uit te gaan, geen zin om te koken, maar ook geen zin om iets simpels te bestellen? Klinkt heel moeilijk, maar kan heel makkelijk zijn. Bij restaurant Smoesjes kun je een kerstdiner voor thuis reserveren. Zij bereiden een heel diner voor je waarbij je kan kiezen uit verschillende voor- en hoofdgerechten. Je hoeft de hoofdgerechten zelf alleen kort op te warmen. Wel de gezelligheid, niet het gedoe en zo vier jij toch in goede sferen Kerst in Utrecht!

Adres: Händelstraat 100, Utrecht

Mis je een tip om kerst te vieren in Utrecht in dit lijstje? Laat het ons weten en wie weet voegen we hem toe!