Een gezonder & gelukiger leven dankzij je interieur!

Zonder moeite gezonder en gelukkiger leven? Wanneer je decoratieve woonaccessoires in je interieur laat terugkomen, wordt de sfeer in huis een stuk vrolijker. En dat is niet het enige, je lichaam en brein knappen er ook van op! Je interieur van je huis is een weerspiegeling van je humeur. We hebben dan ook behoefte aan een huis dat gezellig en knus is ingericht. The Daily Dutchy vertelt je graag welke items je toe kunt voegen aan je interieur voor een gezonder en gelukkiger leven. Lees snel verder!

Fruitschalen

Wanneer je fruit in een leuke fruitschaal presenteert, ziet het er meteen aantrekkelijker uit. Het is daarom ook van groot belang om diverse fruitsoorten in de fruitschaal te doen, zoals kiwi, bananen, appels en mango. Met een leuke fruitschaal krijg je ook veel sneller zin om een stuk fruit te eten als tussendoortje. Tevens geeft het een speels effect aan je interieur en voegt het een leuke kleurtwist toe.

Licht

Weinig verlichting in een kamer kan invloed hebben op je humeur. Als er veel zonlicht in huis valt word je een stuk vrolijker. Bij slecht weer kun je altijd een lamp aan doen. Een lamp voor in de woonkamer met een leuke lampenkap doet wonderen! Of een leuke, kleine lamp voor op de eettafel. Met belichting creëer je sfeer in huis, vooral als je hier een dimmer op aansluit. How romantic!

Frisse lucht

Niet iedereen is een voorstander van geuren in huis halen. Maar toch is het belangrijk voor een gezonder leven. Sommigen hebben de voorkeur aan geurkaarsen en een ander heeft gelieve wierook. Bij sommige geurkaarsen krijg je een hele luxe standaard. En er zijn allerlei verschillende soorten wierook in een leuke standaard die je kunt aanschaffen als leuke woonaccessoire. Ben je al bekend met de Bio Kaarsen van My Flame?

Sierkussens

Een goed kussen is belangrijk, maar je hebt ook goede kussens die leuk ogen als woonaccessoire! Denk bijvoorbeeld aan een bankstel, het is leuk om dat wat op te fleuren met leuke kussens. Zo is het nog leuker om ’s avonds op de bank te zitten onder het genot van een goede film en wat lekkers. Houd je van rust in huis, kies dan niet voor kussens met een drukke print, maar houd het centraal in bijvoorbeeld één zachte kleur.

Plaids

Een plaid is een leuke woonaccessoire voor in de woonkamer. Het voegt iets extra’s toe aan het interieur. Gedurende de koude winterdagen kan je lekker op de bank liggen op een warme plaid. Doordat je het warm hebt is je lichaam ook meer ontspannen en dit heeft een gezonde uitwerking op je geest. Ook deze kun je als leuke eyecatcher over de bankleuning leggen.

Theelichthouders

Goede verlichting is belangrijk. Als je ’s avonds kaarsjes wilt aansteken voor een ontspannen sfeer is het veel leuker om de theelichten in een leuke theelichthouder te doen, in plaats van standaard zwart of zilver. Ook is het leuk om te spelen met grote kaarsen en kleine kaarsen door elkaar. In de zomer kun je voor lichte kleuren gaan en in de winter voor mooi donkergrijs bijvoorbeeld.

Opgeruimd in je huis en in je hoofd

Hoe moeilijk het soms ook is, maar zorg ervoor dat je huis opgeruimd en schoon is. Dit geeft zoveel rust in je hoofd als je na een drukke dag thuis komt in je fijne en mooie huis. Zorg voor fijne opbergdozen en houd het overzicht in je interieur. Hoe netjes je huis ook is, als je er praktisch gezien gewoon teveel in hebt staan, dan geeft dit ook geen rust.

Bekijk gerust onze interieur shoppings voor inspiratie!

Wist jij dat je interieur kan bijdragen aan een gelukkiger en gezonder leven?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2020 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved