Recept | Overnight chia chocolade pudding

Wist je dat je de dag veel beter start met een ontbijtje, waar je echt van hebt genoten? Nu moet je hier vaak wat meer moeite voor doen, maar geloof ons maar dat deze chiapudding met chocolade die paar handelingen echt waard zijn. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat je dit chiazaad recept maakt voordat je naar dromenland gaat! Win je wel weer tijd mee in de ochtend, want dan nas je het zo naar binnen. Zo maak je overnight chia chocolade pudding!

overnightchiachocolatepudding

Nog even korte informatie over chiazaad…

Want het is ook fijn om te weten wat je in je mondje stopt nietwaar?

Chia-zaden zijn de eetbare zaden van Salvia hispanica, een bloeiende plant uit de saliefamilie afkomstig uit centraal en zuidelijk Mexico, of van de verwante Salvia columbariae uit het zuidwesten van de Verenigde Staten en Mexico.

Chiazaad bevat onder andere magnesium, omega 3-vetzuren, calcium, eiwitten, selenium, ijzer, kalium en volop vezels. Worden je darmen blij van en het stabiliseert ook nog eens je bloedsuikerspiegel!

En door naar het recept:

Ingrediënten (2 personen):

  • 6 eetlepel chiazaad
  • 4 eetlepels cacao
  • 3 eetlepel geraspte kokos
  • 125 ml amandelmelk (of andere melk naar keuze)
  • 1 banaan
  • noten, muesli, cacaonibs als topping

There we go!

Nogmaals houd er rekening mee dat je dit recept voor het slapen maakt!

  1. Meng de chia met de kokos, cacao en de amandelmelk. Handig om dit alvast in glaasjes te verdelen. Zet het vervolgens in de koelkast en je schoonheidsslaapje kan beginnen.
  2. Wakeywakey!
  3. Haal de pudding uit de koelkast en maak hem af met stukjes banaan en bijvoorbeeld muesli, noten, cacaonibs, nog een beetje kokosrasp. Ook errug lekker met onze homemade granola!
  4. Nom nom nom!

Kind kan de was doen! Wanneer ga jij deze lekkere overnight chia chocolade pudding maken?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2021 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved