11x De leukste Restaurants met een binnentuin in Amsterdam

We houden van de stad maar soms willen we de drukte gewoon even ontvluchten. En daarvoor hoef je de stad helemaal niet uit. Amsterdam kent namelijk tal van restaurants met binnentuin, waar je heerlijk kunt vertoeven. Laat die zon maar gaan schijnen, want dit zijn de leukste en meest sfeervolle restaurants met een binnentuin in Amsterdam.

Restaurants met een binnentuin in Amsterdam

#1 Morgan & Mees

De binnentuin van het sfeervolle Morgan & Mees is er eentje die het goed doet tijdens zowel warme zomeravonden als frisse lentedagen. Dankzij de beschutte ligging zit je hier namelijk lekker in de luwte, wat ervoor zorgt dat het hier bij de eerste zonnestralen al heerlijk vertoeven is. Maar dat is niet de enige reden om deze sfeervolle binnentuin te bezoeken, want ook de kaart laat niks te wensen over. Met een aanbod variërend van steak tot ceviche biedt Morgan & Mees voor ieder wat wils. En wil je na je diner- of borrel sessie eigenlijk nog helemaal niet naar huis? Dan blijf je toch gewoon slapen in één van de stijlvolle kamers van het bijbehorende hotel?

Tweede Hugo de Grootstraat 2-6

#2 De Vergulden Eenhoorn

Verstopt in een in Oost gelegen oude stadsboerderij, bevindt zich De Vergulden Eenhoorn. Dit restaurant met binnentuin is een geliefde plek onder velen en dat is niet zonder reden. Het terras strekt zich namelijk uit over het voormalige platteland van de boerderij, waar je kunt genieten van heerlijke hapjes en drankjes. Net als bij Morgan & Mees kun je ook bij De Vergulden Eenhoorn een kamer boeken in het bijbehorende hotel. En dat is nog niet alles, want ook van een klein feestje op z’n tijd, zijn ze bij De Vergulden Eenhoorn niet vies. Sangria en jeu de boules anyone?

Ringdijk 58

#3 Dignita Hoftuin

Een oase van rust, midden in de stad. Dat is hoe Dignita Hoftuin het best omschreven kan worden. In de heerlijke tuin geniet je van (vegan) gerechten, gemaakt met eetbare bloemen, verse kruiden en seizoensgroenten, zoveel mogelijk biologisch en lokaal geproduceerd. En heb je kinderen? Ook die zijn bij Dignita Hoftuin meer dan welkom, dankzij de speciale kinderspeelhoek.

Nieuwe Herengracht 18a

#4 Lion Noir

Uiteraard mag ook Lion Noir niet aan het overzicht van leukste restaurants met binnentuin ontbreken. Het op de Reguliersdwarsstraat gelegen restaurant staat bekend om haar sfeervolle inrichting en hoogstaande kookkunsten, maar ook de onder planten en bloemen bedolven tuin is een absolute reden om Lion Noir te bezoeken. Midden in de drukte van de stad vind je hier namelijk een verborgen stukje groen paradijs. De perfecte plek om eindeloos te tafelen tijdens zwoele zomeravonden.

Reguliersdwarsstraat 28

>> Lees verder voor nog meer restaurants met een binnentuin

#5 Secret Garden

We blijven nog even in de Reguliersdwarsstraat. Even verderop in de straat bevindt zich namelijk de nieuwste hotspot van het moment: Secret Garden. Wat veel mensen alleen niet weten, is dat Secret Garden ook daadwerkelijk over een garden beschikt. En niet zomaar een binnentuin, maar een geweldige monumentale tuin, met een on-Hollandse vibe. De perfecte plek om te genieten van de heerlijke shared dining gerechten en na afloop nog even te dansen op de fijne beats van de dj.

Reguliersdwarsstraat 38

#6 Bar Restaurant Pompstation

Gelegen in een industrieel pand aan de Zeeburgerdijk bevindt zich Pompstation. Voorheen diende dit gebouw als school, maar vandaag de dag vind je er één van de leukste hotspots van Oost. In het sfeervolle restaurants geniet je van 3-, 4-, of 5-gangen menu’s aan, bestaande uit heerlijke gerechten, zoals huisgemaakte bresaola en langoustine. Maar dat is uiteraard niet de enige reden om Pompstation te bezoeken, want ook dit restaurant beschikt over een verborgen binnentuin, waar je omgeven door groen kunt genieten van heerlijk eten en drinken

Zeeburgerdijk 52

#7 Bar Brasserie Occo

Wie graag in stijl dineert is bij Bar Brasserie Occo aan het juiste adres. Het restaurant van het vijfsterren hotel The Dylan beschikt niet alleen over een erg goede keuken, maar ook over een prachtige binnentuin. Wanneer de binnentuin tijdens de zomermaanden ook nog eens wordt voorzien van een extra buitenbar, is het feest helemaal compleet.

Keizersgracht 384

>>Scroll omlaag voor nog meer restaurants met binnentuinen

#8 Oriole Garden bistro

Op zoek naar een oase van groen en rust middenin de stad? Zet Oriele Garden Bistro dan maar op je lijstje. De gezellige binnentuin biedt de perfecte setting voor een ontspannen etentje, waarbij je even kunt ontsnappen aan de drukte van de stad. De perfecte plek voor een gezellig etentje met vriendinnen of een romantisch diner met je lief. En is het weer even wat minder? Geen probleem, want ook in de met planten gevulde serre waan je je nog steeds in het groen.

Oudezijds Voorburgwal 197

#9 Het Rijk van de Keizer

Gelegen aan de rand van de Tuinen van West bevindt zich Het Rijk van de Keizer. Eén van de leukste verborgen parels van de stad. Een zeer geliefde evenementenlocatie, maar ook op gewone dagen ben je hier meer dan welkom. Al is het maar gewoon om lekker te chillen in de hangmatten van het terras van Cantina. Bestel een drankje en geniet van het uitzicht op het water en de weilanden en luister naar het getjilp van vogels. Relaxter dan dit wordt het niet

Joris van Den Berghweg 109

#10 Grand Café de Tropen

Een ander in Amsterdam-Oost gelegen restaurant met binnentuin, die tevens onmisbaar is op deze lijst, is Grand Café De Tropen. Dit verborgen terras hoort bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen en is wederom een oase van rust. En ook om het menu hoef je het niet te laten, want met een lunchkaart bestaande uit onder andere fluffy pitabroodjes en heerlijke poké bowls, loopt bij ons het water direct in de mond.

Mauritskade 64

#11 Restaurant Merkelbach

In het voormalig koetshuis van Park Frankendael bevindt zich Restaurant Merkelbach. Een fijne plek waar je van ontbijt tot diner terecht kunt voor heerlijke Frans-Mediterraans georiënteerde gerechten. Alles wat Merkelbach op de kaart heeft staan, is gemaakt van duurzaam geproduceerde ingrediënten en lokale seizoensproducten. Binnen kun je er gezellig zitten, maar het allerfijnst zit je toch wel in de prachtige tuin. Kortom, een waar pareltje waar wij maar wat graag neerstrijken.

Middenweg 72

Wat zijn volgens jou de leukste restaurants met binnentuin in Amsterdam?

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Pinterest en Instagram!

leukste restaurants met binnentuin – restaurants met sfeervolle binnentuin – sfeervolle binnentuin amsterdam

Yara Beij

Heeft een lichte verslaving aan cappuccino's & koekjes, heeft zo'n beetje ieder Grieks eiland bezocht en zou het liefst in een zonnig land wonen.