7 tips voor het creëren van een Japandi interieur in huis

Wij worden heel blij van de interieurtrend Japandi, waar een elegantie en harmonieuze fusie van twee uiteenlopende ontwerpstijlen samenkomen. De rustieke warmte van het Scandinavish design en de ingetogen eenvoud van het Japanse design. Het resultaat is een esthetisch aantrekkelijke ruimte die sereniteit en functionaliteit combineert. Wil je zelf een Japandi interieurstijl creëren? In dit artikel bespreken we hoe je jouw eigen Japandi-interieur kunt creëren aan de hand van 7 tips!

Japandi interieur tips - Japandi huis

Japandi: Het Perfecte Huwelijk tussen Japans en Scandinavisch Design, maar wat betekent Japandi precies?

Het woord “Japandi” is een samenvoeging van “Japan” en “Scandi” (een afkorting van Scandinavië). De Japandi interieurstijl kenmerkt zich door een minimalistische esthetiek met strakke lijnen, eenvoudige vormen, een neutraal kleurenpalet en het gebruik van natuurlijke materialen. Japandi-interieurs zijn vaak voorzien van lichte, luchtige ruimtes met veel natuurlijk licht en een gevoel van ruimtelijkheid. Niet getreurd hoor, want ook met een kleinere ruimte kun jij een mooi Japandi interieur creëren. Hoe je dat doet lees je in de volgende interieur tips!

#1 Minimalisme met een Vleugje Gezelligheid

De eerste Japandi interieur tip is ook meteen de belangrijkste. Japandi-interieurs zijn namelijk doordrenkt met minimalisme en wellicht dat jij dus je accessoires in huis een heel stuk moet downgraden. Begin met het verwijderen van overtollige items en kies voor strakke lijnen en eenvoudige vormen. Voeg warmte toe door natuurlijke elementen zoals hout te incorporeren. Scandinavisch design staat bekend om het gebruik van hout, dus kies voor meubels met een eenvoudige, natuurlijke afwerking en het liefst in één soort houtkleur.

#2 Neutrale Kleurenpaletten

Kies voor een neutraal kleurenpalet dat typerend is voor zowel Scandinavisch als Japans design. Denk aan zachte tinten zoals wit, crème, beige, grijs en pastelkleuren. Deze kleuren creëren een rustige en evenwichtige sfeer in de ruimte en vullen elkaar goed aan.

Japandi interieur tips - Japandi huis

#3 Mix van Materialen

Japandi-interieurs bevatten een mix van materialen, waarbij natuurlijke elementen de boventoon voeren. Combineer hout, steen, bamboe en linnen om een organische en gebalanceerde uitstraling te creëren. Dit benadrukt de harmonie tussen de twee ontwerpstijlen. Het is goed om dit in heel je huis door te voeren, van je badkamer, tot aan je keuken en slaapkamer.

>>> Lees verder voor meer tips om een Japandi interieurstijl te creëren

#4 Functionaliteit en Doordacht Ontwerp

Beide ontwerpstijlen hechten veel waarde aan functionaliteit. Kies meubels en decoraties die zowel esthetisch aantrekkelijk als praktisch zijn. Denk aan multifunctionele meubels, zoals een eettafel met opbergruimte, of lage, strakke kasten voor een opgeruimde uitstraling. Het vergt wellicht wat eigen creativiteit in je Japandi Interieur. Mocht je twee linker handen hebben dan is onze tip vooral dit aan iemand anders over te laten. 🙂

#5 Verlichting voor de Juiste Sfeer

Licht speelt een cruciale rol in het creëren van de juiste sfeer in een Japandi-interieur. Ga voor zacht en diffuus licht, dat de ruimte op een kalme en serene manier verlicht. Overweeg het gebruik van lantaarns, papieren lampen of Scandinavische ontwerplampen die functionaliteit combineren met elegantie. Ook hier mag je spelen met verschillende materialen voor een mooie sfeer.

Japandi interieur tips - Japandi huis - Japandi interieurstijl creëren

#6 Natuur en Planten

Breng de natuur naar binnen door het plaatsen van planten en andere groene elementen. Japans design waardeert de natuur enorm en Scandinavisch design integreert vaak planten in de ruimte. Kies voor bonsai, varens, bamboe of andere planten die passen bij het minimalisme van het interieur. Heb je geen groene vingers? Schaf dan een mooie kunstplant aan!

#7 Kalligrafie en Kunst

Voeg een vleugje kunst toe aan je Japandi-interieur met traditionele Japanse kalligrafie of ingelijste prints van natuurlijke landschappen. Scandinavische kunst staat bekend om zijn eenvoudige en expressieve stijl, dus zoek naar werken die deze esthetiek weerspiegelen.

Het creëren van een Japandi-interieur is een oefening in evenwicht, harmonie en esthetisch genot. Combineer de tijdloze elegantie van Japan met de gezellige eenvoud van Scandinavië en geniet van een ruimte die zowel rustgevend als inspirerend is. Happy decorating!

Wat vind jij van de Japandi interieur trend? En heb je zelf wellicht nog leuke Japandi interieur tips?

Japandi interieurstijl creëren – Japandi stijl – Interieurtips

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.