10 Items die je interieur budgetproof opfrissen

Toe aan een frisse wind in je woning, maar geen bakken met geld willen uitgeven? Zo ingewikkeld hoeft dat niet te zijn. Of je nu voor een vleugje kleur gaat of een nieuwe eyecatcher in huis plaatst. Of je nu een nieuw item kookt, langs de kringloop gaat of zelf creatief aan de slag gaat. The Daily Dutchy zet 10 leuke opties op een rij, die gegarandeerd je interieur budgetproof gezelligheid geven! 

interieur

#1 Verwijderbaar behang

Wellicht heb je eerder voor deze keuze in je leven gestaan: wel of geen behang en dan de overweging gemaakt het niet te doen, want je woont in een huurhuis… Dit probleem is anno 2021 verleden tijd dankzij verwijderbaar behang! Yes, dat lees je goed, behang wat je er makkelijk op knalt, maar je er ook weer zo vanaf kan halen zonder kleerscheuren. Easy, peasy en leuk als je tijdelijk tegen een ‘andere’ muur wil kijken!

#2 Creëer je eigen bar

Een coronatrend, waar we best dankbaar voor zijn; ongestoord naar de fles grijpen en homecocktails shaken als de beste. Een leuke drankentrolley is dus zeker een musthave in je huis. Onze tip: scoor een vintage parel! Handig en stijlvol om je drankvoorraad te ordenen en dat saaie hoekje in je huis meer aandacht te geven.

#3 Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…

Jij bent het mooiste wezen van het land! Spiegels doen het altijd goed in je interieur. Een grote spiegel geeft meer ruimte in je huis en zorgt voor meer licht. Kleine spiegeltjes geven een leuk en speels effect!

#4 Groen, groener, groenst

Een mooie plant of boom in je huis kan een ruimte vullen met leven en een stuk mooier maken. Daarbij is het een hele verantwoordelijkheid om je planten in leven te houden… Leuk om jezelf op de proef te stellen. Hebben we je niet overtuigd? Lees: 10 redenen om planten in huis te halen

#5 Kunstzinnig

Kunst aan de muur is altijd goed als je het ons vraagt. Of je nu voor een leuke wand vol met lijstjes gaat of het wat meer minimalistisch wil aanpakken. Ook leuk: ga zelf creatief aan de slag met verf en laat je artistieken talenten de vrije loop!

#6 Verplaatsen die meubels

Dit kan zoveel fijne verandering geven in je huis. Draai de eettafel een keer, zet de bank in de andere hoek en de verveling in je huis is met de noorderzon vertrokken. Hoewel sommige kamers alleen werken met meubels die op een bepaalde manier zijn georganiseerd, kunnen veel kamers een radicaal andere opstelling aan!

#7 Het nieuwe licht

Ik heb 1,2,3,4 lampen in huis! Maar ben je eigenlijk wel tevreden met deze lichtbronnen? Tijd om dit aan te pakken. Neem een tafellamp of een staande lamp om het licht van verschillende hoogtes in de kamer te laten komen. Daarbij geven kaarsen romantische sferen in huis en kun je met geurkaarsen ook nog een heerlijke geur verspreiden.

#8 Accessoires

Dit kan snel een overkill geven, als je er vooral meer en meer toevoegt. De oplossing, switch van accessoires. Of het nu gaat om de woonkamer, slaapkamer of een leuke plank die je decoreert. Het hoeft niet duur te zijn om een leuke nieuwe touch te geven aan je interieur. Denk aan leuke kussentjes, vaasjes, droogbloemen etc.

#9 Vloerkleedje leggen, niemand zeggen…

Vloerkleden zijn tegenwoordig hot items! Het geeft structuur en warmte in een ruimte, waar je hem ook neerlegt. Wist je dat een vloerkleed helpt een kamer en de meubels erin te aarden? (Anders zweven al je spullen opties een beetje) Zelfs een klein vloerkleed in de keuken of in de hal kan al een wereld van verschil maken. Past helemaal goed bij deze interieurtrend! 

#10 Van zwijnenstal naar..

Een mega opgeruimd huis, doet wonderen! Ruim een keer echt goed op. Pak een vuilniszak, breng je minder geliefde items naar de kringloop, geef spullen weg aan je vriendinnen, verkoop je mooiere items. Opruimen en rust in je hoofd zorgt er gegarandeerd voor dat jij je thuis weer gaat waarderen en dit is van alle tips zeker de goedkoopste en levert het meeste op!

Ben jij happy met je huis?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2021 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie – All rights reservedVivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.