10 tips & tricks tijdens het detoxen

Detoxen, jawel, iedereen gelooft er zo langzamerhand in en je kunt er bijna niet aan ontkomen met al die fijne juiceries en juicebars. Deze fijne juicespots schieten namelijk als paddenstoelen uit de grond. The Daily Dutchy’s Tessa trok de stoute schoenen aan en deed mee met een 3-daagse detox! Even lekker haar lichaam reinigen… Graag deelt zij haar ervaringen met jullie. Wil je ook de uitdaging aangaan? Lees dan snel verder om erachter te komen waar je zoal op moet letten tijdens de detox en wat fijne tips om je klaar te stomen.  

#1 Een goede voorbereiding

blender? check! Je blender gaat overuren draaien, dus zorg voor een goede! Ook heb ik een hele fijne juicejar. Een juicewat!? Hier drink ik mijn smoothies uit en deze kan ik makkelijk meenemen naar bijvoorbeeld mijn werk!

#2 Zorg voor een goede op-en afbouw dag alvorens de detox

Schrap vlees/vis al van je menu en eet drie grote maaltijden met maximaal twee (healthy) tussendoortjes. Zo kan je lichaam alvast wennen. Minimaal één opbouw en één afbouwdag toevoegen aan je detox is het best voor je lichaam en geest.

#3 Be prepared to be hungry…

Of eigenlijk HANGRY (hungry=angry ;)). Flinke dosis discipline is dus nodig. Waarschuw je omgeving! Je gaat 3 dagen flink honger lijden en bent daarbij misschien niet meer de liefste persoon op aarde…

#4 Haal alles voor de detox alvast in huis

Zo kun je elke dag gelijk aan de slag met de bereiding van de sapjes. Ook kun je als je wilt alvast van tevoren je smoothies en soepen klaarmaken en eventueel invriezen zodat je het tijdens een drukke werkweek niet meer hoeft te doen, scheelt weer tijd. You’re welcome!

#5 Drink véél water tijdens de detox!

Dit zal de hongermomenten ietwat tegengaan en de detox dragelijker maken. Ook mag je kruidenthee tussendoor drinken. Héérlijk met dit weer. Daarbij is veel water drinken altijd goed voor de vochtbalans!

#6 Drink om 16.00 een klein sapje

Beat the dip! Dit werkt echt super goed en zorgt dat de duizeligheid afneemt tijdens de welbekende middagdip. Hier had ik aan het einde van de dag echt last van helaas…

#7 Zout in je sap

Veel last van duizeligheid? Dit kan ook komen door een natriumtekort. Voeg wat zeezout aan je smoothie toe en voorkom dit probleem. Klinkt misschien gek, zout in je sapjes, maar hier proef je nauwelijks wat van.

#8 Ga op tijd naar bed

Ik ging tussen 22.00 uur en 22.30 uur naar bed zodat ik in elk geval acht uur slaap pakte. Een goede nachtrust is tijdens de detox heel belangrijk, omdat je lichaam zich herstelt tijdens je slaap. Plan dus geen wilde avondjes in ;-).

#9 Kou brrrr…

Je gaat het koud krijgen. Het wordt nu sowieso kouder buiten maar tijdens de detox wordt het natuurlijk erger, dus zorg dat je je warm aankleedt en neem nog maar een lekker extra kopje thee.

#10 Stay positive

Het is gelukkig maar een paar dagen afzien en de tijd gaat snel dus je komt er wel doorheen. Vooral met een positieve mindset gaat het je lukken. Het is tenslotte voor een goed doel en de resultaten zullen het waard zijn. Zo val je sowieso iets af! Het is daarom leuk om van tevoren je gewicht te noteren en je taille, heupen en bovenbenen op te meten en na de detox het resultaat te zien!

Succes aan iedereen die ook gaat detoxen, you can do it! 🙂

Heb jij wel eens een detox gedaan?

Dit artikel is geschreven door Tessa Slebos.

Bron beeld: Pixabay/ The Daily Dutchy – Tessa Slebos

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2020 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved