10 Natuurlijke wondermiddelen tegen migraine

Het hebben van erge hoofdpijn is een vervelende kwaal. De meest voorkomende soort hoofdpijn is spanningshoofdpijn of hoofdpijn wanneer je niet helemaal fit bent. Gelukkig zijn er ontelbaar veel manieren om de koppijn te verzachten en tegen te gaan. Migraine is een type hoofdpijn waar niet iedereen last van heeft. Migraine houdt in dat je last hebt van een hevige, kloppende hoofdpijn, die moeilijk te verhelpen is in tegenstelling tot andere soorten hoofdpijn. The Daily Dutchy tipt je tien natuurlijke middelen die je kunnen helpen om hoofdpijn te verminderen.

middelen tegen migraine

#1 Moederkruid

Moederkruid is een bepaalde plantsoort, waarvan zowel de bladeren als de bloemen een geneeskrachtige werking hebben. Dat komt door de stof die deze plant bevat, genaamd parthenolide. Het onderdrukt bepaalde chemicaliën in de hersenen waardoor de bloedvaten minder snel uitzetten en dikker worden. Door dit effect kan je last krijgen van migraine. Dus last van koppijn? Probeer moederkruid eens.

#2 Hoefblad

Nog een bladsoort die goed is tegen migraine: hoefblad. Hoefblad bevat namelijk bepaalde stoffen die ervoor zorgen dat er minder snel krampen binnenin het hoofd ontstaan. Hierdoor kan het hoofdpijn verlichten en een goed middel zijn voor mensen die last van migraine hebben.

#3 Pepermuntolie

Menthol heeft een geneeskrachtige werking. Zo ook voor mensen die last hebben van migraine. Door de menthol die in pepermuntolie zit, wordt je gemoedstoestand beïnvloed, wat onder andere kan bijdragen aan het krijgen van meer rust in je hoofd.

migraine koppijn erge hoofdpijn
Ginkgo blad

#4 Ginkgo

Misschien ben je al bekend met ginkgo, misschien ook niet. Maar ginkgo wordt in principe gebruikt om de bloeddoorstroming in de hersenen te stimuleren. Door een goede bloeddoorstroming heb je minder snel last van hoofdpijn en is de kans op het krijgen van migraine daardoor kleiner. Oorspronkelijk komt dit van een blad, maar je kunt het ook in pilvorm slikken.

#5 Cayenne

Veel last van migraine? Dan kan cayenne wellicht ook uitkomst bieden. In cayennepeper zit een stofje dat voor de pittige smaak zorgt, genaamd capsaïcine. Dankzij dit stofje kunnen er geen pijnimpulsen naar de hersenen worden gestuurd, waardoor dit een enorme life saver kan zijn bij hoofdpijn. Voeg een snufje cayennepeper toe aan een glas water en je hoofdpijn zal binnen no time zal afnemen.

#6 Citroenmelisse

Misschien was je al bekend met de gezondheidsvoordelen van Citroenwater. Het zal je dan ook vast niet verbazen dat citroenmelisse ook een hoop gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. Eén van deze voordelen is dat het hoofdpijn verzacht. Dit komt omdat het de bloedvaten wijder maakt, waardoor de bloedtoevoer naar de hersenen toeneemt en de hoofdpijn zal verminderen.

#7 Valeriaan

Uiteraard mag ook valeriaan niet ontbreken in het rijtje met natuurlijke middelen. Valeriaan staat erom bekend dat het kwalen zoals slapeloosheid en rusteloosheid vermindert. Je kunt je dus wel voorstellen wat voor geneeskrachtige werking valeriaan op ons lichaam heeft. Zo ook in het geval van migraine. Houd er wel rekening mee dat je door valeriaan wat suffig kunt worden. Neem het dus niet in wanneer je bijvoorbeeld nog moet autorijden.

#8 Rozemarijn

Je gebruikt rozemarijn tot nu toe misschien vooral als smaakmaker in gerechten, maar wist je dat dit kruid ook een hoop geneeskrachtige eigenschappen heeft? Zo kan rozemarijn onder andere helpen je lichaam te ontdoen van gifstoffen die hoofdpijn kunnen veroorzaken.

#9 Wilgenbast

Wilgenbast wordt gebruikt om hoofdpijn en migraine te verzachten. Wilgenbast bevat een stof, genaamd salicine, die dezelfde werking heeft als aspirine. Heb je geen aspirine in huis? Ga dan op zoek naar wilgenbast!

#10 Gember

Dat gember krachtig is weten we inmiddels. Het brengt namelijk ongelooflijk veel smaak aan een gerecht. Maar wist je dat gember ook dient als natuurlijk geneesmiddel tegen koppijn? De wortels van gember kunnen perfect dienen als geneesmiddel tegen hoofdpijn. Het is namelijk bewezen dat gember zwellingen, pijn en diverse soorten spanningen tegengaat en hiermee dus ook hoofdpijn kan verminderen.

Deze natuurlijke middelen helpen je een handje. Heb jij wel eens last van knallende koppijn of migraine?

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2020 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reservedYara Beij

Heeft een lichte verslaving aan cappuccino's & koekjes, heeft zo'n beetje ieder Grieks eiland bezocht en zou het liefst in een zonnig land wonen.