10 Natuurlijke wondermiddelen tegen migraine

Het hebben van erge hoofdpijn is een vervelende kwaal. De meest voorkomende soort hoofdpijn is spanningshoofdpijn of hoofdpijn wanneer je niet helemaal fit bent. Gelukkig zijn er ontelbaar veel manieren om de koppijn te verzachten en tegen te gaan. Migraine is een type hoofdpijn waar niet iedereen last van heeft. Migraine houdt in dat je last hebt van een hevige, kloppende hoofdpijn, die moeilijk te verhelpen is in tegenstelling tot andere soorten hoofdpijn. The Daily Dutchy vertelt jou tien natuurlijke middelen die je zou kunnen gebruiken tegen migraine!

middelen tegen migraine

#1 Moederkruid

Moederkruid is een bepaalde plantsoort, waarvan zowel de bladeren als de bloemen een geneeskrachtige uitwerking hebben. Dat komt door de desbetreffende stof die deze plant bevat, genaamd parthenolide. Het onderdrukt bepaalde chemicaliën in de hersenen waardoor de bloedvaten minder snel uitzetten en dikker worden. Door dit effect kan men last krijgen van migraine. Gelukkig helpt dit middel tegen de koppijn.

#2 Hoefblad

Nog een bladsoort die goed is tegen migraine: hoefblad. Hoefblad bevat namelijk bepaalde stoffen die ervoor zorgen dat er minder snel krampen ontstaan binnenin het hoofd. Hierdoor neemt de migraine af en dit kan zeer prettig zijn voor mensen die last hebben van migraine. Het verzacht de erge hoofdpijn!

#3 Pepermuntolie

Men weet dat menthol een geneeskrachtige werking heeft, zo ook voor mensen die last hebben van migraine. Door de menthol die in pepermuntolie zit wordt je gemoedstoestand bepaald. Denk bijvoorbeeld aan het krijgen van meer rust in je hoofd.

migraine koppijn erge hoofdpijn
Ginkgo blad

#4 Ginkgo

Misschien ben je al bekend met ginkgo, misschien ook niet. Maar ginkgo wordt in principe gebruikt om de bloeddoorstroming in de hersenen te stimuleren. Door een goede bloeddoorstroming krijg je minder snel last van hoofdpijn en is de kans op het krijgen van migraine ook nihil. Door geen last te hebben van hoofdpijn kun je je ook veel beter concentreren op dingen. Oorspronkelijk komt dit van een blad, maar je kunt het in pilvorm slikken.

#5 Cayenne

Nee, we hebben het niet over cayennepeper (scherp!), maar we hebben het over gewone Cayenne. Cayenne heeft een pijn verzachtende werking en zorgt ervoor dat de hoofdpijn afneemt. De meest effectieve manier is om Cayenne te consumeren.

#6 Citroenmelisse

Citroenwater wordt voornamelijk gedronken door mensen die gezonder willen leven. Citroenmelisse kun je drinken in de vorm van thee waardoor het de hoofdpijn verzacht. Een andere uitwerking is dat het de bloedvaten wijder maakt, hierdoor wordt er voldoende bloed naar de hersenen gestroomd. Een easy peasy manier te proberen in deze lijst van natuurlijke middelen.

#7 Valeriaan

Valeriaan staat erom bekend dat het kwalen zoals slaaploosheid en rustloosheid behandelt. Je kunt je dus eigenlijk wel voorstellen wat voor een geneeskrachtige werking valeriaan op ons lichaam heeft. Doordat de slaaploosheid behandelt, kun je er zeker van zijn dat je minder last krijgt van hoofdpijn en dus betere nachtrust zal hebben.

#8 Rozemarijn

Door rozemarijnolie met lavendel, eucalyptus en pepermunt te mengen bereid je je eigen krachtige geneesmiddel. Wist je dat rozemarijn een kalmerend effect heeft op ons zenuwstelsel? Hierdoor neemt de migraine en erge hoofdpijn af en voel je je beter.

#9 Wilgenbast

Al een geruime tijd wordt wilgenbast gebruikt om hoofdpijn en migraine te verzachten. Uit eerder onderzoek is gebleken dat wilgenbast een stof bevat, genaamd salicine, die dezelfde werking heeft als aspirine. Heb je even geen aspirine in huis? Ga dan op zoek naar wilgenbast!

#10 Gember

Dat gember krachtig is weten we inmiddels. Het brengt namelijk ongelooflijk veel smaak aan een gerecht. Maar wist je dat gember ook dient als natuurlijk geneesmiddel tegen koppijn? De wortels van gember kunnen perfect dienen als geneesmiddel tegen hoofdpijn. Het is een feit dat gember zwellingen, pijn en diverse soorten spanningen tegengaat.

Deze natuurlijke middelen helpen je een handje. Heb jij wel eens last van knallende koppijn of migraine?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2020 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved