10 Tips voor een betere concentratie

In het dagelijkse leven is concentratie van groot belang. Zowel voor de hard studerende studenten als de fulltime workaholics. Er zijn genoeg factoren die je afleiden en je van je werk houden. The Daily Dutchy knows best en zocht voor je uit hoe jij je goed kunt blijven concentreren. Lees gauw verder!

concentratiethumb

#1 Geluid

De een kan wel goed werken in een omgeving waar veel geluidsoverlast is, de ander wilt het liefst in alle rust en stilte aan het werk gaan. Veel studenten gaan daarom ook naar een bibliotheek, omdat het daar vanzelfsprekend is om mensen rustig boeken te laten lezen of studenten te laten studeren.

#2 Werkplek

Het is van groot belang dat je rustig kunt werken aan een schone en nette werkplek. Als je in een rommelige omgeving werkt is het erg lastig om je te concentreren. Als je niet lastiggevallen wilt worden door mensen is het aan te raden om niet vlakbij een deuropening of een trappengat te gaan werken aangezien er regelmatig mensen kunnen langs lopen.

#3 Planning

Probeer voor jezelf een planning te maken wat je precies wilt gaan doen vandaag. Wil je gaan leren voor een bepaald vak? Of moet je nog langs de stad om iets op te halen? Stel voor jezelf prioriteiten en zorg dat je reëel blijft. De volgende stap is om je daadwerkelijk aan de planning proberen te houden, dan komt het vanzelf wel goed.

#4 Benodigdheden

Als je aan het werk gaat is het goed om te weten welke spullen je nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld je laptop nodig om met grafische programma’s aan de slag te gaan? Zorg dan dat je laptop voldoende is opgeladen en dat je programma’s goed werken. Je wilt er niet achter komen dat de software het niet doet en je vervolgens niet aan de slag kunt.

#5 Makkelijk

Maak het jezelf gemakkelijk door eerst dingen te doen waarmee je sneller klaar bent. Als je gelijk begint aan een groot project wat nog niet helemaal duidelijk is kan dit je de kop kosten. Doe daarom eerst de dingen die je begrijpt en kijk daarna naar de dingen die je minder goed begrijpt of meer werk kosten.

concentratiethumb

#6 Deadline

Je mag best wel streng zijn voor jezelf. Pak je planning erbij en bedenk welke deadlines je voor jezelf kunt vaststellen. Probeer hiernaar te streven en zorg ervoor dat de desbetreffende deadlines reëel zijn. Als je dingen een voor een afwerkt creëert dit rust in je hoofd. Door middel van een duidelijke planning en haalbare deadlines kun je je veel beter concentreren.

#7 Wekker

Tussen al het werken door is het ook van groot belang om zo nu en dan pauze te nemen. Zet voor jezelf een wekker zodra je begint aan een opdracht. Als de wekker afgaat kun je even pauzeren of misschien even gaan lunchen. Door middel van goed eten kun je je ook veel beter concentreren dan wanneer je gaat werken op een lege maag.

#8 Rust

Voor veel mensen werkt het beter als ze ergens alleen op een rustige plek werken, bijvoorbeeld in een studieruimte. Als jij je op die manier beter kunt concentreren is het ook van groot belang dat je je daaraan vasthoudt.

#9 Geduld

Het ene moment heb je meer werk dan de andere keer. Probeer daarom rustig en geduldig te blijven, want uiteindelijk kom je er wel, ook al lijkt dit in de eerste instantie niet zo. Als je je niet goed kunt concentreren moet je niet gelijk opgeven. Zoek uit hoe jij juist wel goed kunt concentreren en doe er iets aan om vervolgens goed aan het werk te kunnen.

#10 Muziek

Voor sommige mensen een wondermiddel voor een betere concentratie, voor sommigen weer niet. Soms kan muziek op de achtergrond helpen om beter te concentreren. Dat is afhankelijk van hoe jij je het beste kunt concentreren. Concentreer je beter in alles rust? Dan is het verstandig om de radio uit te laten. Heb je nergens last van? Dan kun je deze methode gerust toepassen.

Hoe goed kun jij je goed concentreren?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Bron: Life Hacking
Bron beeld: Unsplash

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2017 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved