Een ode aan alle vrouwen | 10x specials op International Women’s Day

Vrouwen! Op 8 maart is het International Women’s Day en staan krachtige vrouwen overal ter wereld in de spotlights. Om dat te vieren zetten wij bij The Daily Dutchy de leukste tips op een rijtje; van horecazaken waar vrouwelijke ondernemers het voor het zeggen hebben tot heerlijke cocktails met een vrouwelijke touch. Wil je een lieve vriendin, collega, moeder of tante in het zonnetje zetten? Lees dan snel verder.

International Women's Day Vrouwen

Food spots van krachtige vrouwen

Frenchie, en soon to be opened Hôtel Frenchie, Haarlem

Lisa Landman bedacht samen met haar man – en tevens chef – Tim het concept voor dit café. We fluisteren je even een geheimpje in, heel binnenkort komt er ook een eigen boutique hotel genaamd Hôtel Frenchie. Dit hotel ligt boven het restaurant en is helemaal in Franse sferen gestyled. De perfecte plek voor een weekend weg met je beste vriendin. Na een avondje genieten van heerlijke cocktails en een voortreffelijk diner op de kamer, kun je overnachten in hartje Haarlem.

International Women's Day Vrouwen

Mr. Stacks, Amsterdam

Of je nu thuiswerkt of tijdens een break met de dames van kantoor een lunch wil bestellen, bij Mr. (of in dit geval Mrs.) Stacks ben je altijd aan het juiste adres. Een heerlijke ‘Boba Tea’ of ‘Cinnamon rollercoaster’ is namelijk altijd een goed idee. En als je de fluffy pancakes van Mr. Stacks als eens hebt geproefd wil je nooit meer anders. Chef Luna Rosa van Stacks staat achter de pannen en zorgt voor de lekkerste gerechten bij jou thuis. Wil je je collega’s op 8 maart verrassen met een lekkere lunch, Stacks is de go to.

SLA – de groene hotspot van het land

We love SLA. Deze groene hotspot is door het hele land te vinden en wij van The Daily Dutchy komen daar maar al te graag. Voor een gezonde dosis groene sapjes, salades maar bovenal de favoriete vegan kapsalon. Nina Pierson, eigenaresse van SLA, is tijdens een reis door Myanmar op het idee gekomen SLA te starten. En voila! Inmiddels uitgegroeid tot een welbekende hotspot. De locaties zijn open voor afhaal, dus maakt maandag eens een andere wandeling en geniet van de groene boost van SLA.

Powervrouwen Menubox – Da Vinci, Maasbracht & Sun by Zarzo, Eindhoven

De restaurants Da Vinci in Maasbracht en Sun by Zarzo in Eindhoven bundelen de krachten en brengen op 13 en 14 maart – een week na Internationale Vrouwendag – een gezamenlijke menubox uit. De gerechten zijn samengesteld door de vrouwelijke ondernemers Margo Reuten van Da Vinci en Sunny Devens van Sun by Zarzo, die beide de ene prijs na de andere binnen sleepten. De ‘powervrouwen-menubox’ afhalen kan op 13 en 14 maart bij beide restaurants. De box bestaat uit een viergangenmenu + twee culinaire cadeautjes en kost € 60,- per persoon. De perfecte optie voor wie eens wil uitpakken. Ook te bestellen met bijpassende wijnen.

vrouwen international women's day

Café des Florèz, Den Haag

Gasten noemen dit restaurant ook wel ‘Petit Paris’. Café des Florèz haalt de Franse sferen naar Den Haag. Wil je iemand verrassen op 8 maart? Bestel dan de Moelleux au chocolat of de cheesecake citron, très délicieux! Café des Florèz is de perfecte spot voor lunch, borrel of high tea, maar ook tijdens een dagje shoppen is Florèz de place to be; alle accessoires die je ziet zijn namelijk te koop! Eigenaresse Desire staat te poppelen alle gasten weer te ontvangen en ook wij kunnen niet wachten. 

It’s cocktail o’clock

Een cocktail is altijd een goed idee. Voor ieder wat wils, want dit drankje kan je op je wensen laten afstemmen. Nu we de fijnste cocktails niet aan de bar kunnen bestellen, helpen de bars en restaurants ons een handje. Want de cocktails van je favoriete bar zijn ook voor thuis te bestellen. Speciaal voor International Women’s Day voegen deze bars een heerlijke cocktail toe aan het menu.

IZAKAYA Asian, Kitchen & Bar, Amsterdam

Ben jij gek op cocktails drinken en doe jij dat het liefst samen met je beste vriendin? Dan is IZAKAYA de place to be. Speciaal voor International Women’s Day voegt IZAKAYA The Cosmopolitan met Aziatische twist toe aan het menu. Deze cocktail kun je bestellen via IZAKAYA.

International Women's Day vrouwen

Super Lyan, Amsterdam

Dat wij fan zijn van Super Lyan is inmiddels geen geheim meer. We zijn niet alleen verliefd op de cocktails, maar stiekem ook op de leuke barvrouwen. Super Lyan creëert speciaal voor International Women’s Day drie unieke cocktails die te bestellen zijn vanaf de bank. Leuk detail is dat in elke cocktail ingrediënten zitten die linken naar bepaalde eigenschappen, wellicht wel van de vrouw die jij in het zonnetje wil zetten. De cocktails zijn in brievenbusformaat en te bestellen via Super Lyan. En dan heb je er drie in huis. Gewoon met de post, handig toch?

The Ladies Night Out Box – Toni Loco, Amsterdam

Toni eert zijn vrouwelijke gasten maar al te graag en heeft daarom speciaal vanaf 3 maart tot en met 8 maart een ‘Ladies night out box’ samengesteld. Een heart-shaped pizza naar keuze, een chocolade dessert en een overheerlijke cocktail van IZAKAYA. Een populaire cocktail van deze exclusieve Japanse hotspot van de Amsterdamse Pijp hup zo in de box. De Ladies night out box is te bestellen via Toni Loco. 

Desserts en cocktails in een roze jasje – MOMO Restaurant, Amsterdam

MOMO Restaurant stelt speciaal voor Internationale Vrouwendag een dessert box samen. Tot en met maandag 8 maart kun je bij MOMO een dessert box bestellen gevuld met zoetigheden en pastries met smaken als aardbei, vanille en yuzu. Een box die ons vrouwen dus een vrolijk en blij gevoelt geeft. Om al dat lekkers weg te spoelen heeft MOMO ook een bijpassende cocktail samengesteld. La Loba, een cocktail met een likeur van roodfruit, is door de barmannen in elkaar geshaket voor bij jou thuis.

palomacocktail

Easy Peasy zelf cocktails shaken

Wil jij tijdens International Women’s Day iemand in het zonnetje zetten en de handen eens flink uit de mouwen steken? Haal de inner bartender in jezelf omhoog en kies voor een (homemade) cocktail avond thuis. Eerder deelde we al de lekkerste cocktail recepten voor tijdens de feestdagen. Heerlijke recepten om International Women’s Day niet zomaar aan je voorbij te laten gaan en toch een beetje speciaal te maken. Voor welke kies jij?

Vrouwen! Hoe vier jij dit jaar International Women’s Day?

Bron beeld: Super Lyan, Mr. Stacks, Cafe des Florez, The Fork

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

International Women’s Day – Vrouwendag

© 2021 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved