Deze 12 Restaurants in Amsterdam worden gerund door vrouwen

Als je het ons vraagt, maakt het niet uit of er een vrouw of man aan het roer staat, maar helaas vandaag de dag is er nog steeds onderscheid tussen man en vrouw op de werkvloer. Dit is in Nederland gelukkig minder aan de orde, dan in andere landen. Elk jaar op 8 maart wordt hier aandacht aan besteed met Internationale Vrouwendag. Reden genoeg om op Womensday te dineren bij restaurants met een vrouwelijke eigenaar. Waar je moet zijn? Deze twaalf restaurants in Amsterdam worden gerund door vrouwen. Dineren in Amsterdam doe je hier!

restaurants gerund door vrouwen - restaurants met een vrouwelijke eigenaar - Womensday

#1 Chez Nina

Dit nieuwe restaurant in Amsterdam wordt gerund door de Zweedse Chef-kok en bestsellerauteur Nina Olsson. Deze brasserie en food-lifestyleboetiek is gegoten in een modern en gezellig jasje. Helemaal hip en gezellig dus om hier te dineren op Womensday met je favoriete wifeys. Wat je bij Chez Nina echt moet proberen? De Caviar Scamorza Pizzetta! Deze pizza is belegd met een dille crème, aardappel, kelp kaviaar, ingelegde chili en sjalot. Heerlijk.

Adres: Van Limburg Stirumplein 10 A

#2 Coba Taqueria 

Als je het ons vraagt is het altijd een goed idee om taco’s te eten! Zo hebben wij al eerder met jullie een een lijstje gedeeld, waar je volgen ons de beste taco’s van Amsterdam eet. Ook Coba in Amsterdam Noord staat in dit lijstje en dit restaurant in Amsterdam wordt gerund door een vrouwelijke eigenaar!

Adres: Schaafstraat 4

#3 Oficina Oficina

Bij Oficina Oficina zijn wij nog niet geweest, maar we zijn zeker nieuwsgierig geworden. Zana & Naiara hebben hier een kantine & studio geopend. Je vind hier een mix van eten, cultuur en design. Je kunt hier niet dineren in de avond, maar van woensdag t/m zondag wel lekker genieten van een wisselend ontbijt- en lunchmenu.

Adres: Jan van Galenstraat 147

>>> Lees verder voor meer restaurants in Amsterdam gerund door vrouwen

#4 Fabus

Zin in een avondje met heerlijke wijnen? Reserveer dan een tafeltje bij Fabus! Je geniet hier van een avondje met heerlijke natuurwijnen, lekkere hapjes en een goede sfeer. Dit restaurant gerund door vrouwen, weet je goed uitleg te geven over de wijnen uit wellicht minder bekende regio’s, zo leer je wijn proeven als een pro!

Adres: De Clercqstraat 105H

#5 Linguini trattoria

Gek op Italiaans eten en wil je dit graag doen bij een restaurant met een vrouwelijke eigenaar in Amsterdam. Reserveren dan bij Linguini aan de gezellige Herenstraat. Je eet hier pasta van een hoger niveau, maar naast pasta vind je hier nog meer mooie gerechten op de kaart. Waar je nog meer moet zijn in Amsterdam om goed Italiaans te eten? Check: 23x De Lekkerste Italiaanse restaurants in Amsterdam!

Adres: Herenstraat 22

restaurants gerund door vrouwen - restaurants met een vrouwelijke eigenaar - Womensday

#6 Café de parel

Bij Café de Parel in de gezellige Jordaan, staat er elke keer weer een nieuw menu op je te wachten. Zo eet je nu een Japans georiënteerd 3-gangen menu, maar dit kan volgende maand weer totaal anders zijn. Houden wij van, afwisseling! Dit restaurant heeft een parel van een vrouwelijke eigenaar en een diner is hier altijd goed!

Adres: Westerstraat 266

#7 Madre

Bij Madre geniet je van een moderne Mexicaanse keuken met een Amsterdamse flair. Bij restaurant Madre wordt je goed verzorgd, zoals een moeder dat hoort te doen. Ergens begint elk verhaal met een moeder. Het leven, het universum en alles: Madre’s materie, Madre’s regel, aldus Madre. Dit leuke restaurant heeft dan ook een vrouwelijk eigenaar.

Adres: Westerstraat 186

#8 Buffet van Odette

De naam van dit geliefde restaurant in Amsterdam, komt van Odette Rigterink. Al sinds 1994 runt deze vrouwelijke eigenaar Buffet van Odette en nog altijd is dit een populaire plek in Amsterdam om te genieten van gezelligheid en goed eten. Sinds 2011 vind je dit restaurant na een aantal verhuizingen door de stad aan de Prinsengracht. Wat je hier echt moet bestellen? De bekende truffelkaasomelet!

Adres: Prinsengracht 598

restaurants gerund door vrouwen - restaurants met een vrouwelijke eigenaar - Womensday

#9 Bar Pif

Bij Bar Pif kun je neerstrijken voor lunch, diner en nachtelijke cravings, of gewoon een drankje. Pif betekend in het Frans ” De eerste neus”, oftewel de eerste kennismaking met de wijn. Zo geniet je hier ook van zeer goede wijnen en schenken ze hier levendige, authentieke wijnen die avontuurlijke neuzen doen kriebelen naar meer! Bar Pif is een gezellig restaurant met een vrouwelijke eigenaar in Amsterdam, die je zeker aan je lijstje wil toevoegen. Ook leuk voor datenight in Amsterdam!

Adres: Tweede Tuindwarsstraat 10

#10 Factory Girl

Op en top brunchen en lunchen doe je bij Factory Girl. Dit restautant vind je naast Berlijn, ook in Amsterdam. Dit restaurant met vrouwelijke eigenaar Sofia D. Sözen, is hip en heeft een menu, die goed past bij jouw gezonde lifestyle. Zoek je een vega(n) restaurant in Amsterdam? Dan geniet je hier van de beste veganistische & vegetarische gerechten. Wat je hier wil bestellen? De Çilbir – Turk’s Mom!

Adres: Saenredamstraat 32

#11 Bar Bario

In het Papiamentu betekent Bario, buurt. Bij Bar Bario voelt het dan ook als thuiskomen in de intieme huiskamer, waar iedereen welkom is. Een soort van stamkroeg, maar dan “sexy”. Bar Bario draait om geweldige drankjes en nog betere energie. De nieuwe Amsterdamse kroeg voor iedereen – een perfecte plek om met vrienden rond te hangen, op date te gaan of nieuwe mensen te ontmoeten. Naast een inclusieve bar, hebben ze tevens een galerij die ze aanbieden als een creatieve samenwerkingsruimte. Leuk om te bekijken tijdens een regenachtige dag in Amsterdam. Bar Bario is geopend door een vrouwelijke eigenaar!

Adres: Bilderdijkstraat 186

#12 Café Parlotte

Bij Café Parlotte geniet je van mooie wijnen, lekker eten en alledaagse gezelligheid. Een fijne plek voor een borrel of om vanaf vijf aan te schuiven voor het diner. Het menu bestaat uit dagelijks verse en seizoensgebonden producten. Daarnaast serveren ze ook heerlijke oesters, charcuterie, kaas en heel veel andere lekkere dingen.

Adres: Westerstraat 182

Een lekker lijstje al zeggen wij zelf met de leukste restaurants met een vrouwelijke eigenaar ! Mis je een restaurant in dit lijstje die gerund wordt door vrouwen ? Laat het ons vooral weten en we voegen hem wellicht toe! 

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookPinterest en Instagram!

Bron: &thetable

Restaurants gerund door vrouwen – Restaurants vrouwelijke eigenaar – Womensday – Internationale Vrouwendag- restaurants in Amsterdam gerund door vrouwen – vrouwen restaurants Amsterdam

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.