5x Midden-Oosters eten in Amsterdam

Goed eten uit het Midden-Oosten, maar dan in hartje Amsterdam? Dat is zeker mogelijk en wij zijn blij dat steeds meer restaurants de verschillende gerechten uit deze overheerlijke keukens voorschotelen. Denk aan hummus in overvloed, huisgemaakte falafel en versgebakken pita, maar er zijn nog veel meer heerlijke minder bekende gerechten te ontdekken. Een concept waarbij samen spelen, samen delen centraal staat evenals gezellig tafelen. Waar je moet zijn? The Daily Dutchy knows best! 

Neni

De chefs bereiden een rijke variatie aan smaakvolle mezze, frisse aangemaakte groentes, specialiteiten van de houtskoolgrill en culinaire vis- en vleesgerechten uit de steenoven. Het menu wordt family-style geserveerd en nodigt uit om alle gerechten te delen. Wij hebben ongeveer de hele kaart geproefd en my oh my wat is alles lekker. Dit allemaal in ‘Balagan‘ stijl, oftewel vertaald als; sympathieke chaos.  Onze favorieten? De falafel van mais en de hummus die in overvloed op de kaart te bestellen is!

Adres: Stadionplein 8

Night Kitchen

Dit concept bestaat al in Berlijn en nu ook in hartje Amsterdam. Gebaseerd op het bruisende restaurantleven in Tel Aviv en sinds de zomer van 2021 gevestigd in Oud-West. Wij hebben hier ontzettend goed gegeten en de sfeer is perfect voor een romantisch diner. Denk aan sfeervolle kaarsverlichting, mooie vintage details, Tiffany lampen en een klassieke bar, waar je met een cocktail kunt beginnen. Wij genoten onder andere van ocotopus met crunchy aardappelen en yoghurt, gnudi (een soort gnocchi, maar dan gevuld met ricotta en courgette), mosselen met tomaat en knoflook en geroosterde knolselderij carpaccio met za’atar.

Adres: Jan Pieter Heijestraat 170

foodbardak

Bardak

Tel Aviv staat bekend om muren bekleed met canvas streetart, met de beste restaurants verstopt in haveloze marktstalletjes. Ook wel bardak genoemd (een georganiseerde bende). Bij Bardak kun je terecht voor Bar Dak’s Experience een fijn “sharing is caring” menu, waar wij je graag meer over vertellen door op bovenstaande link te klikken!

Adres: Ferdinand Bolstraat 12

bar fisk

Bar Fisk

Ben je gek op vis? There are plenty of Fisk in the sea! Ook bij Bar Fisk, hét restaurant waar je je samen met je date waant in Tel Aviv. De chef verrast jullie met gerechten, die jullie dichter naar elkaar brengen. Het interieur heeft evenals de gerechten een touch of vis. Ook hier ben je trouwens aan het juiste adres voor een lekkere cocktail.

Adres: Eerste Sweelinckstraat 23

Sir Hummus

Uiteraard ben je hier aan het juiste adres voor een overdosis hummus. Je kunt hier terecht voor lunch, maar ook zeker aanschuiven voor het echte werk. We horen je denken… kan ik hier alleen hummus eten? Gelukkig is er variatie met hummus te vinden bij Sir Hummus. Zo kun je hier bijvoorbeeld ook kiezen voor pikante aubergine en slow cooked beef op een pitabroodje met jawel; hummus! 🙂

Adres: Van der Helstplein 2

Ben jij ook gek op de Midden-Oosterse keuken? 

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2021 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Design en lifestyle

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.