Op de proef | Bardak’s Experience

Wellicht ben je nog niet zo bekend met Tel Aviv, maar sinds Bardak haar deuren opende in hartje Amsterdam zijn wij in ieder geval al om. Tel Aviv staat bekend om muren bekleed met canvas streetart, met de beste restaurants verstopt in haveloze marktstalletjes. Ook wel bardak genoemd (een georganiseerde bende). Bij Bardak kun je vanaf nu terecht voor Bar Dak’s Experience een fijn “sharing is caring” menu, waar wij je graag meer over vertellen! 

interieurbardak

Tel Aviv, maar dan in hartje Amsterdam

Tel Aviv staat voor ‘Lenteheuvel’ – een referentie naar de stedelijke fauna die de stad met kleur overwoekert. De TLV-group wees met het wellicht bekende Bar Fisk de weg richting Amsterdam en haalt in 2018 voor de tweede keer de overweldigende smaken en geuren van Tel Aviv naar de Nederlandse hoofdstad. Dit keer met de Arak cocktails, bieren en ‘t streetfood van Bardak.

foodbardak

Alles over deze geweldige en unieke hotspot lees je hier!

https://thedailydutchy.com/2018/06/26/hotspot-bardak-haalt-t-streetfood-uit-tel-aviv-naar-amsterdam/

Bar Dak’s Experience

Dit menu is speciaal samengesteld en geeft je een leuke proeverij van allerlei gerechten. Zo start je met Bardak’s Delights, wat bestaat uit Pita & Dips. Onder de dips welteverstaan; Huisgemaakte hummus, matbukha en verse komkommersalade.
Ook krijg je als gerechtje de Burnt Eggplant, oftewel aubergine met paprika, korianderzaad, pittige crème, pistache en dille. De Falafel kan uiteraard niet in dit menu ontbreken en ook die wordt geserveerd met tahini, sesamzaadjes en peterselie. Een van onze favoriete van de voorgerechtjes is de bloemkool met pittige groene tahini, limoen, peterselie en geroosterde tomaatjes. Yum!

bloemkoolbardak broodjebardak

Met dit menu kun je aan tafel je lol op. Zo komt er na al dit lekkers een vervolg met verschillende kenmerkende gerechten die Bardak die avond serveert. Een kleine surprise dus, waar je uiteraard kunt aangeven als je iets liever niet eet.

Last but not least genoten wij van een pistache taartje, waar we nog steeds over kunnen dromen. Vraag hier dus zeker naar!

https://thedailydutchy.com/2019/07/03/hawaiiaanse-sferen-bij-hula-hula-in-amsterdam/

Cocktail O’Clock

Zin in een lekkere cocktail? Dan ben je bij de barman van Bardak ook aan het juiste adres. Hij denkt graag mee met je smaak en maakt de lekkerste cocktails. Het fijne van deze cocktails, alle sappen die je vindt in de cocktail, denk bijvoorbeeld aan ananassap, worden vers geperst. Tevens laat de Oosterse anijsdrank Arak laat zijn sporen na op het cocktail menu.

pistachetaartbardak cocktailsbardak

Good to know

Streetfoodbar Bardak vind je aan de Ferdinand Bolstraat nummer 12 te Amsterdam. Het Bardak’s Experience menu kost €35 per persoon. De openingstijden zijn nu iets gewijzigd en vinden plaats in rondes. Graag reserveren dus!

First Dinner round 17:00 – 19:00,

Second Dinner round 19:00 – 21:00

Third Dinner round 21:00 – 23:00

Drinks 23:00 onwards

Ben jij al bekend bij Bardak?

Bron beeld: The Daily Dutchy – Vivian Secrève

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2020 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reservedVivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.