Hotspot | Bardak haalt ‘t streetfood uit Tel Aviv naar Amsterdam

Wellicht ben je nog niet zo bekend met Tel Aviv, maar sinds Bardak haar deuren opende in hartje Amsterdam zijn wij in ieder geval al om. Tel Aviv staat bekend om muren bekleed met canvas streetart, met de beste restaurants verstopt in haveloze maktstalletjes. Ook wel bardak genoemd (een georganiseerde bende). Deze sympathieke chaos van het ‘Mediterrane Manhattan’ kun je vanaf nu bewonderen in hartje Amsterdam bij, jawel Bardak. Wij waren bij de opening en vertellen je graag alle ins & outs van deze nieuwe hotspot!

De deuren van  Bardak zijn officieel geopend. Tel Aviv staat voor ‘Lenteheuvel’ – een referentie naar de stedelijke fauna die de stad met kleur overwoekert. De TLV-group wees met het wellicht bekende Bar Fisk de weg richting Amsterdam en haalt in 2018 voor de tweede keer de overweldigende smaken en geuren van Tel Aviv naar de Nederlandse hoofdstad. Dit keer met de Arak cocktails, bieren en ‘t streetfood van Bardak.

Bardak drinkt

Bij Bardak ben je aan het juiste adres om een goede borrel te halen. Bardaks bieren tonen net zoveel persoonlijkheid als Tel Aviv – ook al pruttelde de hop op Nederlandse bodem. De bar schenkt o.a. Oedipus, Stella Artois, Goose Island, Brouwerij ’t IJ en De Eeuwige Jeugd.

De Oosterse anijsdrank Arak laat zijn sporen na op het cocktail menu. Verschillende versgeperste sappen verzachten zijn uitgesproken smaak. Naast de spirit van Tel Aviv staan cocktail klassiekers met een frisse scheut uit het heden. Drankjes als de Chili Cucumber Margarita, Cheeky Mezcal of Solero Sour sturen bankrekeningen niet in de rode cijfers. Net zo als de kleine selectie wijnen en niet vergeten Sangria!

Bardak streetfood

Naast de fijne drankjes die je kunt drinken bij Bardak, kun je hier ook genieten van comfort streetfood. Wellicht niet het meest bekende borrelmenu, maar daarom zijn wij er juist zo over te spreken. Leuk om een keer met wat andere happen kennis te maken en de brandstof aan te vullen.

Denk aan gevulde pita’s, kruidige vleesgerechten, bereid met lokale producten. Rib-eye, kebabs, garnalen-falafel en zwezerik. Tevens is er bij Bardak aan de vegetarische of vegan liefhebber gedacht. Zo kun je paddenstoelen-shawarma, geroosterde bloemkool en geblakerde aubergine bestellen.

Oh en wij raden je zeker aan om ‘Arais’ te proberen. Dit originele gerecht bestaat uit een sappige lamskebab in een krokante pita, waar de sappen van het lamsvet goed in zijn opgenomen!

Bardak interieur

Bardak is een prachtig georganiseerde chaos ontworpen door Sheryl Leysner. Zo vind je in de zaak onder andere ruwe graffitimuren, stukken kale bakstenen en golfplaten als het decor van een wandeling door Tel Aviv. Leysner’s inspiratie vond ze in reizen en iconische interieurontwerpen uit de 20e eeuw, maar vooral in de levensverhalen en ambities van mensen die ze ontmoet. Qi-FRAME liet de kwasten en spuitbussen hun gang gaan om de streetart van de metropool te weerspiegelen. Een doordachte wirwar van meubels heeft plek voor 55 gasten. De op maat gemaakte stoelen, tafels en lampen maken van een puinhoop een perfecte puinhoop. Bedekt onder verfspetters. We like this style!

Good to know

Streetfoodbar Bardak vind je aan de Ferdinand Bolstraat nummer 12 te Amsterdam. Maandag & Donderdag / 12:00-01:00 Vrijdag & Zaterdag / 12:00-03:00 Zondag / 12:00-01:00.

Wanneer ga jij borrelen bij Bardak zoals ze dat in Tel Aviv doen?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2018 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved
Vakantie!

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.