5x voordelen van de pitahaya vrucht

De magische pitahaya vrucht, ook wel dragon fruit genoemd. Is niet alleen prachtig om te zien, maar heeft ook nog eens ontzettend veel voordelen. Buiten het feit dat het water ons al in de mond loopt bij het zien van deze exotische vrucht, is het ook goed voor je huid, haar en gezondheid. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder! 

pitahaya vrucht

Over de pitahaya vrucht

Maar… Wat is de pitahaya vrucht nu eigenlijk? Hoewel je het stuk fruit misschien regelmatig in de smoothiebowl van een Insta-babe of fitgirl voorbij hebt zien komen, zegt het je verder waarschijnlijk niets. Met de naam dragon fruit, daarentegen ben je wellicht wel bekend?

Dragon fruit is een afstamming van de cactus en groeit in Mexico, Colombia en midden-Amerika. Ook wordt de vrucht gekweekt in veel Aziatische landen. Een zeer gezonde vrucht, dankzij vitamine B11, kalium en de vele vezels. Wij zetten de voordelen van dit superfood voor je op een rij.

5x voordelen van de veelzijdige pitahaya vrucht

#1 Bevat weinig calorieën
De exotische vrucht bevat minder calorieën dan andere tropische fruitsoorten. Je kunt de pitahaya dus met een gerust hart eten als je aan de lijn bent.

#2 Rijk aan antioxidanten
Dragon fruit is rijk aan antioxidanten, hierdoor wordt je weerstand beter en worden je cellen beschermd tegen schade en ziektes.

#3 De smaak is héérlijk
De smaak van deze vrucht is zoetzuur en een beetje te vergelijken met peer. De rode variant is wel minder zoet dan de gele variant! Onze gedachten dwalen bij deze vrucht da ook af naar een tropisch paradijs. Zie jij jezelf al zitten op een wit zandstrand met uitzicht op een azuurblauwe zee? 

#4 Skincare product

Vergeet alle dure producten die goed moeten zijn voor je huid, want vaak werken de natuurlijke varianten het beste. Maak een gladde pasta van de pitahaya en smeer deze uit over een gereinigde huid. Laat het opdrogen en spoel het af met lauw water. Omdat de vrucht rijk is aan onder andere vitamine C, creëer je een stralende huid. Dit werkt ook goed tegen acne.

#5 Voedt geverfd haar
Wij vrouwen zijn dagelijks bezig met beauty. We kiezen dan ook zorgvuldig onze haarproducten uit. Maar net als bij skincare geldt dat natuurlijke producten vaak erg goed werken. Masseer het sap van de pitahaya vrucht in je haar en op de hoofdhuid, laat het een kwartier intrekken en was je coupe daarna uit met een shampoo. Gezonde lokken, die minder snel afbreken!

Ga jij de Pitahaya vrucht proberen?

Bron: Fashionlab, Is dit wel gezond

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved