In de Agenda | Amsterdam Cocktail Week 2023

Ben jij een cocktailliefhebber? Zet dan de Amsterdam Cocktail Week 2023 van 4 – 11 september met dikke letters in je agenda en cancel al je andere afspraken. Deze gezellige week is terug om de dorst te lessen en je kennis te laten maken met de nieuwe cocktailtrends. Deze gaan namelijk verder dan de bekende Poma & Esma! Benieuwd welke 12 cocktail bars in Amsterdam er meedoen? Lees snel verder en plan je cocktailtour!

Amsterdam Cocktail Week 2023 - cocktailtrends

Meer proosten, proeven & proberen tijdens Amsterdam Cocktail Week 2023

Van 4 – 11 september kan iedereen nieuwe smaken cocktailtrends ontdekken bij 12 innovatieve bars: Bar Bacán, Bar Mokum, Dutch Courage, Floor17, Flying Dutchmen Cocktails, JD William’s Whisky Bar, Law & Order, Lost in Amsterdam, Lotti’s, Luminair, Rosalia’s Menagerie en Sonora Cocktail Bar. De hele week serveren deelnemende bars in elke hoek van de stad twee signature drinks. Met én zonder alcohol (handig als je last hebt van hangxiety). Plan nu je cocktailtour via de online kaart.

How about?

Amsterdam Cocktail Week is een initiatief van Nederlandse cocktailexperts Tess Posthumus, Timo Janse en Albert van Beeck Calkoen. Na edities in Londen, Parijs en Singapore vond dit trio het hoog tijd worden voor een Cocktail Week in Amsterdam. En met succes. Amsterdam Cocktail Week werd na de eerste editie in 2017 een jaarlijks event waarop ervaren en cocktailliefhebbers in spe nieuwe smaken proberen en trends ontdekken. 

Amsterdam Cocktail Week 2023 - cocktailtrends

Het progamma

Tijdens deze editie van Amsterdam Cocktail Week hangt de lokale cocktailliefhebber niet alleen bij de beste Nederlandse bartenders aan de bar. Gerenommeerde internationale bars nemen een week lang de Amsterdamse cocktailscene over.

Op 4 september komt het team van ’t up and coming Nipperkin Bar van 20 Berkeley uit London naar de Wallen voor een shift in Rosalia’s Menagerie.

Op 5 september neemt Adrián Michalcík, winnaar van de internationale bartendercompetie World Class 2022, voor een avond Flying Dutchmen Cocktails over.

En op 6 september staat het team van Talkies Bar uit Kiev in diezelfde bar. Zij shaken en stiren een avond lang om geld op te halen voor de Oekraïne. Wie het liever dicht bij huis houdt brengt een bezoek aan Bar Mokum. Daar komen Nederlandse cocktails met namen als ‘Gaan met die banaan!’ de hele week met Oud-Hollandse spellen. 

Dorst gekregen? Plan nu je cocktailtour via de digitale kaart van Amsterdam Cocktail Week.

Zien wij je deze week aan de bar tijdens Amsterdam Cocktail Week 2023?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookPinterest en Instagram!

Cocktail bars Amsterdam –

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.