Shake it baby! Zo maak je thuis de Pornstar Martini cocktail

De Poma of Porma is net als de Espresso Martini een razend populaire cocktail en staat inmiddels op vrijwel elke cocktailkaart in Nederland. Deze zoete passievruchten bom smaakt namelijk naar meer en meer! Benieuwd hoe je de populaire Pornstar Martini zelf maakt? Wij delen hier ons Pornstar Martini cocktail recept, zodat jij hem easy peasy thuis kunt shaken!

pornstar martini recept

Wat is een Pornstar Martini?

Een Pornstar Martini is een heerlijke en populaire cocktail die gemaakt wordt van wodka, passievruchtensap en vanillelikeur. Het is een zoete en fruitige cocktail met een subtiele vanillesmaak. Het zuurtje en het zoetje zijn een heerlijke match en bij The Daily Dutchy testen we maar al te graag deze cocktail bij verschillende restaurants, die hem op de kaart hebben staan!

De cocktail wordt meestal geserveerd in een martini-glas met een half passievruchtje als garnering, wat het drankje een mooie presentatie geeft en de geur je meteen doet denken aan de zomer. Soms wordt er ook een scheutje prosecco aan toegevoegd om het een licht bruisende smaak te geven. Of wordt er een klein glaasje prosecco on the side geserveerd.

Waarom prosecco on the side bij een Pornstar Martini?

Een glaasje prosecco naast deze populaire cocktail kan als een “chaser” worden geserveerd om de smaakpapillen te neutraliseren en de smaken van de cocktail te versterken. Het toevoegen van prosecco kan tevens zoals we hierboven al benoemde een licht bruisende textuur geven aan de cocktail.

Bovendien kan het serveren van een glas prosecco naast de Pornstar Martini een symbool zijn voor de traditionele manier van het drinken van champagne of mousserende wijn om een toost uit te brengen op een speciale gelegenheid. Het kan dus worden gezien als een extraatje om het drinken van de cocktail nog meer feestelijkheid te geven. Houden we van!

Het serveren van een glas prosecco naast de Pornstar Martini is echter geen verplichte traditie. Sommige bars en restaurants serveren de cocktail zonder de toevoeging van prosecco en de smaak is nog steeds heerlijk. Het is dus een kwestie van persoonlijke voorkeur en kan variëren afhankelijk van de locatie en de barman die de cocktail bereidt.

De Pornstar Martini werd voor het eerst gecreëerd in 2002 door de Britse mixoloog Douglas Ankrah in zijn bar, The Townhouse Soho, in Londen. Sindsdien is het uitgegroeid tot een populaire cocktail over de hele wereld en is het een vaste waarde geworden op de cocktailmenu’s van vele bars en restaurants. Zo oud is deze cocktail dus nog niet!

Ook lekker probeer deze 3 zomerse cocktails uit!

populaire pornstar martini maken

Zo maak jij je eigen Poma of Porma cocktail!

Deze cocktail wordt dus gemaakt van wodka, passievruchtensap en vanillelikeur. Het is wel handig om een fijne cocktailset in huis te hebben. Check hier het recept om de perfecte Pornstar Martini thuis te maken:

Ingrediënten:

 • 50 ml wodka
 • 25 ml vanillelikeur (bijvoorbeeld Licor 43)
 • 25 ml vers geperst limoensap
 • 50 ml passievruchtensap
 • 10 ml suikersiroop
 • Half passievruchtje (optioneel)
 • IJsblokjes

Bereiding:

 1. Vul een shaker met ijsblokjes.
 2. Voeg de wodka, vanillelikeur, limoensap, passievruchtensap en suikersiroop toe aan de shaker.
 3. Schud de shaker krachtig gedurende ongeveer 10 seconden.
 4. Giet de cocktail door een zeef in een gekoeld martini-glas.
 5. Snijd het halve passievruchtje doormidden en gebruik een lepel om de pulp in de cocktail te scheppen.
 6. Garneer met de overgebleven passievruchthelft aan de rand van het glas.
 7. Serveer de cocktail direct en geniet ervan!

Soms wordt er ook eiwit toegevoegd aan dit recept om een nog romigere structuur te creëren. . Het eiwit zorgt voor een schuimige laag bovenop de cocktail, vergelijkbaar met een klassieke sour cocktail. Echter hoort dit niet van origine en komt er geen eiwit voor in het klassieke cocktailrecept. Als je goed shaked, hoor je dezelfde schuimkraag te krijgen!

Ben je ook zo’n fan van de Pornstar Martini en ga je dit cocktail recept uitproberen?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookPinterest en Instagram!

populaire poma cocktail – pornstar martini recept – cocktail recept