8x Hier eet je de lekkerste oliebollen van Amsterdam

Met het aanbreken van de decembermaand is het weer tijd voor het inslaan van kerstcadeaus, het vakkundig versieren van de boom en het onbeperkt eten van oliebollen. Terwijl jij de laatste kruidnoten nog zit weg te kauwen, is menig bakker al druk bezig met het bakken van de perfecte bollen. Want dat het bakken van oliebollen en appelflappen een vak apart is, dat mag duidelijk zijn. Wij zetten de beste oliebollenkramen van Amsterdam voor je op een rijtje.

oliebollenkramen amsterdam - oliebollen amsterdam - appelflappen amsterdam

#1 De Bakkerszonen

Zoals de naam al doet verklappen, wordt het bakkersvak bij de Bakkerszonen al generaties lang doorgegeven en dat proef je. Niet voor niets zijn de oliebollen van de bakkerij door het Parool al eens verkozen tot beste oliebollen van Amsterdam. Het succes zit ‘m in de eenvoud van de bollen, want verwacht hier geen ingewikkeld gedoe. BIj de Bakkerszonen heb je namelijk de keuze uit bollen met of zonder krenten, appelflappen en appelbeignets. Wel zo overzichtelijk. Tip: voorkom dat je misgrijpt en bestel de bollen online via de website van de Bakkerszonen.

Mosveld 113, Beukenplein 8, Roetersstraat 21

#2 Bakkerij Ad Straathof

Bakkerij Ad Straathof is al jarenlang een begrip op de Ten Katemarkt. Ook buiten de feestdagen om staan mensen hier met liefde in de rij voor het ambachtelijke brood. Het is dan ook geen verrassing dat ze hier naast brood ook de lekkerste flappen en bollen weten te creëren. Je moet er dus eventjes voor in de rij staan, maar dan heb je wel de lekkerste oliebollen van de buurt.

Ten Katestraat 21

#3 De Oliebollen Bakkerij

Zeg je oliebollenkraam, dan zeg je De Oliebollen Bakkerij. De kraam is een geliefde plek in Oud-West voor het scoren van perfect gebakken oliebollen. Op de brug van de Kinkerstraat staan de hardwerkende bakkers dag in dag uit de beste oliebollen te bakken. Van plan om op 31 december hier jouw oliebollen en appelflappen te scoren? Zorg er dan wel voor dat je op tijd bent, want de oliebollenkraam is zeer geliefd in de buurt.

Kinkerstraat

#4 Hartog’s Volkoren

Nog zo’n begrip in Amsterdam en omgeving is bakkerij Hartog’s Volkoren. Ook hier staan mensen het hele jaar door in lange rijen voor het bemachtigen van een van de heerlijke broden. Tijdens de feestdagen zijn deze rijen nog een stukje langer, want naast brood komt de gehele buurt hier ook maar wat graag voor het scoren van een versgebakken oliebol. Uiteraard gemaakt van volkoren beslag. En wil je de bollen liever zelf bakken? Dan verklappen ze je met liefde het recept, waarvan ze de ingrediënten ook los verkopen.

Wibautstraat 77

#5 Tuincentrum Osdorp

Eentje die absoluut niet mag ontbreken in het overzicht van oliebollenkramen in Amsterdam, is de kraam bij Tuincentrum Osdorp. Hier hoef je niet te wachten tot de feestdagen voor het scoren van een oliebol. De oliebollenkraam is hier namelijk bijna heel het jaar door geopend. Op deze manier hebben de bakkers het hele jaar de tijd om het recept aan te scherpen en nóg lekkerdere oliebollen te kunnen bakken. En dat proef je. Een perfecte afsluiting van een bezoekje aan de kerstmarkt in het tuincentrum.

Osdorperweg 247

#6 Stuij-Roulaux

Wie zegt dat oliebollen alleen met oud en nieuw gegeten mogen worden? De oliebollen van de op de Arenaboulevard gelegen Stuij-Roulaux doen het niet alleen goed tijdens de feestdagen, maar ook tijdens een gemiddelde thuiswedstrijd van Ajax of tijdens het kijken van een film in de nabijgelegen Pathé bioscoop. Kortom, hier vallen verder weinig woorden aan vuil te maken, gewoon een goede oliebollenkraam waar je maar wat graag je flappen en bollen inslaat.

Arenaboulevard

#7 Vlaamsch Broodhuys

Bij Vlaamsch Broodhuys kom je niet voor de gewone oliebol. Nee, hier kom je voor een ware culinaire oliebol, gemaakt van zuurdesem, citrus en specerijen. Toen wij hoorden dat je hier ook nog eens zelf kunt kiezen of je voor een vulling van krenten, rozijnen of appelstukjes gaat, liep het water ons helemaal in de mond. Voorkomen dat je in een ellenlange rij moet staan? Bel dan van te voren naar één van de acht Amsterdamse vestigingen van het Vlaamsch Broodhuys om jouw bestelling door te geven.

#8 Biolicious IJburg

De oliebollen van Biolicious zijn een begrip op IJburg. Jaarlijks kun je tijdens de decembermaand bij de biologische supermarkt terecht voor overheerlijke oliebollen met een tropisch tintje. Zo worden de bollen namelijk gefrituurd in kokosolie, waarna ze niet zomaar in de poedersuiker gedompeld worden. Nee, de oliebollen van Biolicious worden bestrooid met heuse kokosbloesemsuiker, wat zorgt voor een krokant, zoet laagje.

Joris Ivensplein 56-58

Eet smakelijk!

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

oliebollenkramen amsterdam – oliebollen amsterdam – appelflappen amsterdam

Yara Beij

Heeft een lichte verslaving aan cappuccino's & koekjes, heeft zo'n beetje ieder Grieks eiland bezocht en zou het liefst in een zonnig land wonen.