7x dit eten moet je vermijden bij een slechte huid

Vaak last van een slechte huid? Neem je voeding eens onder de loep. Er zijn namelijk veel voedingsmiddelen die een slechte invloed op je huid kunnen hebben en daardoor de veroorzaker kunnen zijn van onzuiverheden. Wij hebben de grootste boosdoeners voor je op een rijtje gezet. Zo is het geen verassing dat je chocola beter kunt skippen, maar ook dit eten kun je beter vermijden bij een slechte huid:

alcohol, last van een slechte huid, eten vermijden bij slechte huid, deze voedingsmiddelen hebben een slechte invloed op de huid

#1 Alcoholische dranken

Alcohol drijft vocht af. Het gevolg hiervan is dat je huid droger en hierdoor kwetsbaarder wordt. Dit zorgt ervoor dat kleine rimpels en fijne lijntjes beter zichtbaar worden. Ook kun je last krijgen van vochtophopingen. Deze zijn voornamelijk zichtbaar in het gezicht. Zo kunnen bijvoorbeeld je ogen opzwellen. Dit komt doordat alcohol je bloedvaten verwijdt. Natuurlijk geldt dit vooral bij grote hoeveelheden alcohol. Wat extra huidverzorging na een avondje in de lampen hangen, kan dus zeker geen kwaad.

#2 Bepaalde Schaal- en schelpdieren

Ben je gek op vis? Dan ben je zeker gezond bezig. Vis bevat namelijk veel gezonde vetten. Toch zijn er bepaalde schaal- en schelpdieren die je beter met mate kunt eten. Denk bijvoorbeeld aan garnalen, krab en kreeft. Deze bevatten namelijk erg veel zout, wat een negatieve invloed kan hebben op acne en fijne lijntje en daarnaast ook kan zorgen voor opgezwollen huid.

#3 Zuivelproducten

Dat melk zeker niet goed voor elk is, wist je misschien al wel, maar wist je dat melk ook de veroorzaker van huidproblemen kan zijn? In melk bevinden zich namelijk bepaalde stoffen die kunnen zorgen voor onzuiverheden. Heb je hier last van? Probeer dan eens een biologische of plantaardige variant.

#4 Suiker

Ja, daar is-ie weer, suiker. Door het eten van voedingsmiddelen waar veel suiker in is verwerkt, wordt je huid verzwakt. Dit komt doordat suikers bepaalde weefsels in je huid aantastten. Het is daarom van groot belang om ervoor te zorgen dat je suikerspiegel in balans blijft. Is dit niet het geval, dan is je huid kwetsbaarder, waardoor je huid verslechtert.

#5 Zout

We noemden het hier boven al: zout. Zout staat erom bekend vocht vast te houden en bij te kunnen dragen aan gewichtstoename. Het eten van zout kan zorgen voor opzwellingen in ons lichaam. Een dunne huid is voornamelijk kwetsbaar voor zwellingen en daarom wordt vooraal aangeraden zout te vermijden wanneer je van nature een dunne huidstructuur hebt. Kies van in plaats zout bijvoorbeeld eens voor wat extra peper! Dit is waarom zwarte peper goed voor je lichaam is.

#6 Soja

Soja lijkt een goed alternatief wanneer je vlees en zuivel wilt vermijden, maar ook een teveel aan soja kan negatieve gevolgen hebben voor de huid. Zo kan het het immuunsysteem verstoren, wat kan zorgen voor ontstekingen en een vette huid. Daarnaast bevat soja een samenstelling die erg lijkt op het hormoon oestrogeen. Dit hormoon zit bijvoorbeeld ook in de anticonceptiepil en kan zorgen voor acne.

#7 Chocola

Helaas, maar niet verrassend, ook chocola kun je beter vermijden wanneer je last hebt van een slechte huid. De stoffen in chocola, zoals zuivel en suiker, hebben namelijk een negatief effect op het ontstaan van acne. Wil je toch graag af en toe een stukje chocola eten? Probeer dan voor een pure variant te kiezen, aangezien dit een lagere hoeveelheid suiker en zuivel bevat.

Wist jij dat deze voedingsmiddelen invloed hebben op de conditie van je huid?

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

last van een slechte huid – eten vermijden bij slechte huid – chocola vermijden bij slechte huid