12x De beste Toko’s van Amsterdam

Soms wil je de sterren van de hemel koken en hiervoor heb je verschillende ingrediënten nodig, die je niet in de plaatselijke supermarkt vindt. Waar wel? Precies bij je favoriete Toko in Amsterdam! Alle specerijen vind je hier binnen handbereik en mocht je bijvoorbeeld vragen hebben, hoe je de lekkerste rendang maakt, kun je die hier ook gewoon stellen. Geen zin om zelf in je pannetje te roeren? Dan kun je bij de toko ook vaak veel lekkers afhalen om thuis op te peuzelen. Wij vroegen onze lezers waar je de beste toko’s van Amsterdam vindt? In dit lijstje vind je maar liefst een top 12 met de lekkerste toko’s van Amsterdam!

beste toko's in Amsterdam lekkerste toko's Amsterdam

#1 Toko Bersama

Wij bestellen hier met regelmaat een “Rames Compleet” en hier kun je makkelijk met zijn tweeën van eten, mits je een grote eter bent. Heerlijk met Nasi Kuning (gele rijst in kokos), rendang, tempé blado, groenten in kokos en Ayam jahe (kip in gembersaus). Hier betaal je nog geen 17 euro voor!

Adres: Bilderdijkstraat 116

#2 Toko Batavia

Bij Toko Batavia in Amsterdam West haal je heerlijke Indonesische gerechten af. Alle klassiekers vind je op het menu. Tips van ons, wandel een rondje door het Erasmuspark en haal een keer een lekker broodje rendang bij deze Toko in Amsterdam. Absoluut smullen!

Adres: Jan van Galenstraat 94

#3 Toko Ramee

Bij Toko Ramee in de Pijp, kun je al meer dan 50 jaar terecht voor goed eten uit de ouderwetse Indische en Chinees-Indische keuken. De complete rijsttafel raden wij je hier aan, maar ook de GadoGado smaakt hier erg goed en vergeet niet als toetje een stukje spekkoek mee te nemen.

Adres: Ferdinand Bolstraat 74

#4 Tjin’s Toko

Bij deze gezellige Toko in Amsterdam ben je aan het juiste adres voor heerlijke Surinaamse broodjes en Aziatische gerechten en producten om te koken. Wat je niet vindt in de Nederlandse supermarkten, kun je hier allemaal kopen. Lekker om je eigen roti te maken. Tevens vind je hier ook veel ingrediënten uit de Mexicaanse keuken. Tijd voor Taco Tuesday!

Adres: Eerste van der Helststraat 64

#5 Toko Kok Kita

Bij Toko Kok Kita staat er eigenlijk altijd wel een rij buiten. Wellicht heb je daar niet altijd zin in, maar het eten smaakt erg goed. Het personeel is zeer vriendelijk en de prijs/kwaliteit is goed. De rijd staat er overigens vooral rond etenstijd. Geen zin om lang in de rij te staan? Bel even en geef je bestelling alvast door!

Adres: Amstelveenseweg 166

Lekkerste toko's Amsterdam

#6 Dun Yong

De oudste toko van Amsterdam is Dun Yong en nog steeds een begrip. Wij wandelen er graag doorheen als we in de buurt zijn. Deze toko haalde voor het eerst Aziatische specerijen naar amsterdam en leerden Amsterdammers hiermee koken. Dit familiebedrijf bestaat inmiddels van generatie tot generatie en zelfs uitgebreid met een groothandel op Sloterdijk. Naast alle ingrediënten en lekkernijen uit de Aziatische keuken vind je hier ook leuke cadeautjes als mooie vazen, servies, meubeltjes en kookgerei!

Adres: Stormsteeg 9

#7 Amazing Oriental

Een kleine, maar gezellige toko is Amazing Oriental. De oudste vestiging vind je aan de Nieuwmarkt, maar Amazing Oriental heeft inmiddels meer locaties in Amsterdam. Zo vind je in Duivendrecht de supermarkt van Amazing Oriental en hier moet je echt een keer een kijkje nemen. Met meer dan 10.000 producten krijg je geheid keuzestress, welke noedels je meeneemt!?

Adres: Nieuwmarkt 27 & De Flinesstraat 6

#8 Toko Joyce

In Amsterdam-Noord vind je Toko Joyce. Een toko met een ruime keuze aan verschillende soorten Indonesische gerechten, zelfs voor de vegetariër. Wat je hier echt een keer moet proberen zijn ikan’s. We horen je denken wat is dat? Dit is gebakken makreel in verschillende sauzen. Erg lekker als je van vis houdt!

Adres: Nieuwmarkt 38 – Waterlandplein 256

#9 Toko Makassar

Zin in huisgemaakte hapjes en koekjes uit de Indonesische keuken, dan ben je bij Toko Makassar aan het juiste adres. Wij zijn hier nog niet geweest, maar gaan zeker een keer langs!

Adres: Sam van Houtenstraat 35

#10 Warung Mini

Gek op Surinaams eten? Dan ben je bij Warung Mini op je plek. Dit Surinaamse – Javaanse eethuis is populair onder de bewoners van De Pijp in Amsterdam. Het populairste gerecht is hier de saoto soep, dus we raden je zeker aan die een keer te bestellen.

Adres: Ceintuurbaan 205

#11 Toko Ikan Mas

Wil je een keer uitpakken op een feestje? Dan raden wij je aan catering te regelen bij Toko Ikan Mas. Naast dat je lekker eten hebt voor je gasten, worden de tafels ook leuk aangekleed. Alles is tot in de puntjes goed geregeld en het eten smaakt heerlijk!

Adres: Eerste Constantijn Huygensstraat 61

#12 Toko Muji

Sinds 2013 kun je terecht bij Toko Muji in Amsterdam Oost. Je eet hier gerechten van de originele Indonesische/Oost Javaanse keuken. Alle boemboes worden hier zelf gemaakt van de meest verse ingrediënten, zonder ve-tsin (E621), geur- en smaakstoffen.

Adres: Eerste Oosterparkstraat 193

Welke Toko mis jij nog in dit lijstje met de beste toko’s van Amsterdam? Laat het ons weten en we voegen hem graag toe!

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

Beste toko’s Amsterdam – Lekkerste Toko’s Amsterdam – Toko’s in Amsterdam

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie – All rights reserved