In de Agenda | Support ondernemers tijdens The Impact Days

Met The Daily Dutchy doen wij hier al jaren aan mee en dan hebben we het over het supporten van Nederlandse ondernemers. Een match made in heaven dus met het initiatief “The Impact Days”. Ben jij net als ons een liefhebber van next level food, fashion en design, shop je het liefst van de lokale ondernemen en raak je geïnspireerd door activiteiten die tevens een positieve bijdrage leveren aan de wereld? Dan zal ik als ik jou was meteen even verder lezen. Tijdens The Impact Days weten wij zeker dat je al je leuke Decemberaankopen vindt!

Sociaal Ondernemend Nederland

The Impact Days is een initiatief van gemeente Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. Ondanks en mede dankzij de situatie waar we nu inzitten komen er steeds meer sociaal ondernemers bij in ons kleine kikkerlandje. Honderden hotspots en merken openen online de deuren van hun studio’s, ateliers en winkels om te vertellen op welke manier zij een positieve impact maken. Tijdens “The Impact Days” is dan ook niet onmogelijk.

Welke ondernemers doen er mee

Wij supporten met The Daily Dutchy dit initiatief heel graag en al helemaal dit jaar, waar ondernemend Nederland heel hard geraakt is. Zo doen in Amsterdam onder andere in Amsterdam Oost mee: Instock & Dignita.  In Amsterdam Zuid Broer & Zus en Verse Store. In Amsterdam Centrum: Brouwerij de Prael en Geitenwollenwinkel. In Amsterdam Nieuw West: Rataplan (voor vintage parels) en de Fruittuinen van West. Voor een volledige lijst van ondernemers die meedoen houd alsjeblieft de website in de gaten!

“Zie The Impact Days als dé persoonlijke online gids om het allerbeste en mooiste te ontdekken op het gebied van sociaal en duurzaam ondernemerschap.”

Wat shoppen met impact nou precies betekent

“Een keiharde definitie voor ‘sociaal ondernemerschap’ bestaat niet, want ze zijn er in allerlei soorten en maten en actief in alle branches,” aldus Willemijn Verloop, co-founder van Social Enterprise NL.

Hoe weet je of je bij een sociaal ondernemer koopt en je euro goed terecht komt? Twee vuistregels om in gedachten te houden:

● Een goede indicatie is of een ondernemer zich vastbijt in één van de 17  Sustainable Development Goals (SDG’S) van de Verenigde Naties, waaronder het bestrijden van armoede en het bevorderen van gendergelijkheid en groot maken van duurzame energie vallen.
● Sociaal ondernemers gaan niet voor kortetermijnwinst voor hun aandeelhouders, maar willen op langere termijn maatschappelijke impact maken en creëren vaak ook werk voor kwetsbare groepen. Ze maken e-bikes van oude fietsframes, soep van geredde groenten, design sweaters van textiel-resten, of betalen een leefbaar loon aan koffieboeren in Afrika en naaisters in Nepal.

Nice to know

We hoeven je niet te vertellen dat de maanden allemaal anders verlopen dan normaal. Ook met de decembermaand voor de deur moeten we creatief zijn. Tijdens alweer de derde editie van The Impact Days zal dit ook het geval zijn. En zo kun je nu verspreid door Nederland en online, volledig coronaproof inspiratie opdoen voor de feestdagen.

Online dankzij een utopische fictieve landkart met een wereld waarin er alleen next level (sociale) ondernemers bestaan.  Inspiratie opdoen voor de feestdagen, de nieuwste gadgets ontdekken en alvast die fijne outfit scoren. Kan allemaal! Extra goed nieuws? Elke euro die je besteedt tijdens The Impact Days komt helemaal goed terecht omdat je lokale pioniers steunt die zich inzetten voor een duurzame en eerlijke wereld. Win-win!

Good to know

WAT? | Tijdens de derde editie van The Impact Days shop je naar hartenlust online bij next level sociale en duurzame pioniers. Laat je tijdens workshops en talks inspireren en verrassen door het innovatieve aanbod zoals een online ‘blinde’ bierproeverij en een webinar vegan kaasmaken. Het aanbod van deelnemers en activiteiten groeit met de dag.
WANNEER? | donderdag 19, vrijdag 20 en zaterdag 21 november 2020
WAAR? | Online en in de deelnemende Nederlandse steden en dorpen
VOOR WIE? | Liefhebbers van next level food, fashion en design die – door te stemmen met hun euro – willen shoppen met oog op een socialere en duurzame toekomst.
WAAROM? | Stem met je euro, koop met impact en maak het verschil!
TOEGANG? | Toegang is gratis, voor sommige workshops wordt een kleine vergoeding gevraagd. Het enige dat jij hoeft te doen, is via www.theimpactdays.nl opzoeken waar je je decemberbudget dit jaar gaat besteden.
SAFETY FIRST | Als gevolg van de coronamaatregelen vinden The Impact Days dit jaar grotendeels online plaats.

Welke ondernemers je kunt steunen en verdere informatie vind je op www.theimpactdays.nl!

Waar ga jij winkelen tijdens The Impact Days?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2020 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved