Pindakaasbier van Brouwerij Homeland wil je proeven!

Na tompouce bier en bier gemaakt van oude kerstbomen, komt Brouwerij Homeland met een wel heel speciaal bier. Pindakaas behoort namelijk ook tot Nederlands trots! De brouwers van duurzame brouwerij Homeland gebruiken dit pure en ambachtelijke ingrediënt in een van hun laatste Pastry Stout brouwsels. Lees snel verder, want wij delen alle ins en outs over dit unieke pindakaasbier!

pindakaasbier - donderbus - brouwerij homeland - pastry stout

Donderbus Pindakaasbier van Brouwerij Homeland

Donderbus is gebrouwen met pure en echte ingrediënten, op een goed doordachte manier: met een unieke mix van donkere, gekarameliseerde en geroosterde gerst, haver, tarwe, lactose, water en gist. Maar écht onderscheidend aan dit exclusieve bier is de toevoeging van pure pindakaas (maar liefst 50 kg) en cacao nibs (na vergisting). Voor dit bier wordt namelijk 100% pindakaas gebruikt zonder toevoegingen, waardoor de authentieke smaak van pinda’s optimaal tot uiting komt. De hartige, nootachtige smaak en romige textuur van de pindakaas in combinatie met het karakteristieke profiel van bier geeft Donderbus zijn unieke smaakprofiel.

Een explosie van smaak

Alle bieren van Brouwerij Homeland hebben een naam afkomstig uit de nautiek, niet zo gek met een brouwerij gelegen op het Amsterdamse Marineterrein. Zo is een Donderbus een historisch handwapen dat vooral door piraten op schepen gebruikt werd. In lijn met de rest van de bieren van Brouwerij Homeland, brengt Donderbus een explosie van smaak. Vergelijkbaar met het krachtige geluid dat vrij komt bij gebruik van een Donderbus op het water.

pindakaasbier - donderbus - brouwerij homeland - pastry stout - speciaal bier

Gebrouwen uit liefde voor Hollandse lekkernijen           

Donderbus pindakaasbier is gebrouwen uit liefde voor de Pastry Stout stijl en geïnspireerd op typisch Nederlandse delicatessen. Bierbrouwer Wietse Postma legt uit: “Er zijn immers maar weinig zoetigheden die méér Nederlands zijn dan een boterham met pindakaas (en hagelslag).” Postma vervolgt: “deze Hollandse klassieker in combinatie met Reese’s Peanut Butter Cupsde Amerikaanse favoriet, zijn de inspiratie voor dit gedurfde bier.” 

Lancering tijdens Stoutfest op 18 november          

De exclusieve Donderbus pindakaasbier is vanaf donderdag 16 november verkrijgbaar in de webshop van www.brouwerijhomeland.nl. Tevens wordt het bier tijdens het GRATIS Stoutfest bij Poesiat & Kater, op zaterdag 18 november feestelijk geïntroduceerd. Ontdek samen met andere bierliefhebbers deze unieke smaakbeleving en geniet van de krachtige knal van Donderbus – een eerbetoon aan zowel de piraten van weleer, als aan de onconventionele wereld van craft brouwen. 

Ben jij ook zo benieuwd naar Donderbus pindakaasbier?

Pastry Stout – Pindakaasbier – speciaal bier