5 Redenen waarom je op een zijden kussen moet slapen

Wij worden dagelijks wel volgegooid met ”handige” tips waar je op miraculeuze wijze een prachtige huid van krijgt. Van smeersels met bijzondere ingrediënten tot een magisch masker waar je á la minute de huid van een topmodel krijgt. We call bullshit! Want de kans is groot dat de oplossing gewoon aan je kussensloop ligt. The Daily Dutchy is helemaal fan van de zijden kussensloop geworden en verteld je waarom jij vandaag nog een zijden variant moet aanschaffen! 

zijden kussensloop

1. Gezonder voor je haar

Zit jij ook elke dag met een anti-klit spray en een borstel de klitten uit je haar te kammen? Met een zijden kussensloop zal je dit niet snel meer hebben. De gladde stof van zijde zorgt er namelijk voor dat je haar niet verstrengeld raakt met andere plukken en is dit ook veel gezonder voor je lokken. Bye bye klitten en gespleten haarpunten!

2. Geen seks-haar

We kennen het allemaal wel, je stapt je bed uit en je schrikt van het monster die je in de spiegel aankijkt. Tja, slaapogen en seks-haar is natuurlijk niet bevorderlijk voor je zelfvertrouwen. Met een zijden sloop om je kussen zal je haar niet geheel ontploft zijn en kun je ook veel sneller de deur uit! Je hoeft immers niet de bom op je hoofd te ontmantelen met een stijltang en waterspuit.

3. Minder kans op rimpels

Ouder worden vinden we niet erg, maar als je niet uitkijkt naar de fronsrimpels en kraaienpoten is het zeker verstandig om je kussensloop te vervangen. De gladde stof helpt namelijk mee om je huid in de plooi te houden en je huid te kalmeren. En dat brengt ons bij het volgende puntje:

4. Een gehydrateerde huid

Een gehydrateerd huidje glanst niet alleen meer, maar ziet er ook veel gezonder uit. En dat bereik je niet alleen met 8 glazen water op een dag, maar dus ook met een zijden kussen. Zijde zorgt ervoor dat het vocht bij de huid blijft en dus beter gehydrateerd is. Scheelt weer een hoop vochtinbrengende smeersels in je badkamer!

5. Luxere stof

Zijden is natuurlijk een veel luxere stof dan katoen. Het glanst niet alleen mooier, maar voelt ook veel fijner aan. Je slaap zal hier niet alleen veel beter van worden, maar voel jij je de koning(in) te rijk wanneer je in je bed duikt. En wie wil dat nou niet?

Heb jij een zijden kussensloop? 

Bron: Good House Keeping, LoveSilk
Bron beeld: Unsplash, Giphy

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2020 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie – All rights reservedJaimy Boer

Begint de dag niet zonder een grote kop koffie, heeft ontelbaar veel magazines en wil het liefst elke dag een bord truffel pasta naar binnen werken!