V-Day | 12x Must do’s voor Valentijnsdag

Niet iedereen viert Valentijnsdag. Veel mensen vinden het commerciële onzin en vinden het onnodig om enkel die dag juist extra je liefde te uiten voor je geliefde. Toch zijn er genoeg mensen die het wel leuk vinden en een cadeau kopen, een kaartje schrijven of een romantisch diner plannen. Wij van The Daily Dutchy hebben besloten om jullie mee te nemen naar de leukste plekken van Amsterdam waar jij en jouw lief makkelijk een avondje kunnen vertoeven. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan gauw verder!  

#1 Café Americain

Eerder noemden wij deze hotspot als ideale plek voor Dry January, maar voor Valentijnsdag is dit ook the place to be! Speciaal voor Valentijnsdag kun je in deze week samen met je lief genieten van de meest overheerlijke oesters en champagne. En let goed op, want in een van de vele oesters kan een echte parel van Gassan Diamonds zitten! Mocht je net zoveel geluk hebben als Guus Geluk, dan wordt de rekening voor je betaald, win je een hotelovernachting voor twee personen, een vippakket van Gassan Diamonds en krijg je een goodiebag.  

#2 Kanarie Club

Wakker worden met het getjilp van vogels en dan zie je buiten hoe ze elkaar liefkozen en samen romantisch badderen. Jij en je lief kunnen als ‘echte’ tortelduifjes in de poolbar van Kanarie Club samen een bad nemen en om het af te maken kun je speciaal voor Valentijnsdag een Love Birds Cocktail bestellen. Deze cocktail is rijk aan zoete tonen van rode bessen en chocolade. Jammie!  

#3 Blooming

Soms is het ook fijn om alle drukte te ontkomen en juist de rust en natuur op te zoeken. Ga dan samen met je lief naar Bergen voor een ideale staycation. Samen wakker worden bij hotel Blooming, wandelen richting Bergen aan Zee of samen shoppen, het kan allemaal. En na zo’n intensieve dag kun je heerlijk ontspannen in het zwembad of even stoom afblazen in de sauna.  

#4 &Moshik

Sommige mensen pakken graag uitgebreid uit tijdens Valentijnsdag. &Moshik is een tweesterrenrestaurant aan de Oosterdokskade waarbij je met een speciale 8-gangen menu helemaal in de watten gelegd kunt worden. Het wordt gegarandeerd een avond om nooit te vergeten!   #5 ZA Amsterdam

Een vrij nieuwe hotspot in Amsterdam, maar nu al geliefd vanwege haar Mediterrane keuken en bijzondere cocktails. Voor Valentijnsdag heeft ZA besloten om flink uit te pakken en daarom wordt er een bijzondere cocktail geïntroduceerd: The Apple of My Eye. En mocht je je lief echt willen verrassen, neem dan het speciale verrassingsmenu.  

#6 Tunes Bar

Met Valentijnsdag worden de komkommers die afkomstig zijn uit de tuinen van Hendrick’s omgetoverd in de vorm van een hartje. De barmannen van de Tunes Bar zullen jou en je lief voorzien van heerlijke cocktails en dit allemaal op een romantische plek. Want liefde gaat immers door de maag, nietwaar?   

#7 Mama Makan
Veel Amsterdammers die gek zijn op kruidig en Oosters eten nemen een bezoekje aan Mama Makan. Een Indonesisch restaurant waar elke avond de temperaturen stijden en dus ook tijdens Valentijnsdag! Neem als hoofdgerecht oesters in verschillende spicy smaken en koel af met een overheerlijk dessert gevuld met passievrucht en Indonesische chocolade. Het kan tijdens Valentijnsdag erg druk worden, dus reserveer op tijd!   

#8 Foodhallen Amsterdam

Foodhallen Amsterdam wordt tijdens Valentijnsdag Flirthallen Amsterdam! Er zal een eigen versie van de welbekende All You Need Is Love worden georganiseerd. Heb jij een vriend die herenigd wilt worden met zijn jeugdliefde? Of een zus die al jaren een lange afstandsrelatie heeft, maar haar vriend eindelijk wel weer eens zou willen zien? Stuur dan jouw inzending in via de Facebook-pagina. De leukste inzending wint een diner voor twee met een privé ober en een heerlijke fles bubbels.

#9 Baoase Luxury Resort

Misschien niet in onze prachtige hoofdstad, maar het tropische Baoase Luxury Resort is Curaçao is de plek waar je naar toe wilt voor een dag vol liefde. En heb jij plannen om jouw lief dit jaar ten huwelijk te vragen? Dan helpen de honeymoon-experts van Baoase jou graag met het creëren van het perfecte huwelijksaanzoek.  

#10 Win een romantische overnachting in INK Hotel

INK Hotel Amsterdam houdt wel van romantiek en pakt uit tijdens Valentijnsdag. Start de avond in de bar van het hotel, PRESSROOM AMSTERDAM, onder het genot van een speciale Valentijnscocktail op basis van smoky vodka en een vleugje liefde. In het restaurant kunnen gasten genieten van een 5-gangen verrassingsmenu. Om de meest romantische dag van het jaar in stijl af te sluiten maken de gasten van het restaurant bovendien kans op een gratis overnachting in de Romantic Suite, die zij direct mogen verzilveren. Tijdens de avond krijgen de gasten een envelop op tafel, één van deze enveloppen bevat de sleutel tot de suite. Het winnende liefdeskoppel wordt in de suite getrakteerd op champagne en een bed vol rozenblaadjes. A night to remember…

#11 Kom met zijn drieën dineren bij Dimitri’s

Swinger, derde wiel aan de wagen of gewoon een groot hart? Het maakt
bar en restaurant Dimitri’s helemaal niets uit. Het restaurant in Amsterdam Oost vindt het namelijktijd dat Cupido op 14 februari eens voor een minder traditionele aanpak kiest. Daarom komt Dimitri’s op Valentijnsdag met een wel heel bijzondere aanbieding. Het ‘Ménage à Trois’ Valentijnsdiner. Ja, je leest het goed, een Valentijn menu voor drie personen in plaats van twee.

#12 The Pink Chocolate Explosion bij THE DUCHESS

Van 9 t/m 14 februari serveert deze adellijke hotspot een limited edition van de bekende ‘Chocolate Explosion’ en verschijnt er, na het toevoegen van de spectaculaire stikstof, een feestje van roze op je bord. Tip, houd je camera gereed want deze roze explosie was de insta hit vorig jaar!

Hoe vier jij Valentijnsdag dit jaar?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.