Dit is het verschil tussen gellak, biab, acryl en solar nagels

Nagelverzorging is als een snoepwinkel voor je vingertoppen – er zijn zoveel leuke opties om uit te kiezen! Van sprankelende gellak tot acryl en alles daartussenin, het kan een waar avontuur zijn om de perfecte behandeling te vinden die jouw nagels laat stralen. De opties zijn inmiddels oneindig, maar wat is het verschil tussen gellak, biab, acryl en solar? Dat lees je hier!

verschil gellak, biab, acryl en solar nagels

Gellak: Glans en Glamour

Gellak is super populair geworden. Of je dit nu met een thuiskit zelf aanbrengt of bij een fijne nailart nagelsalon laat doen. Met zijn krasbestendige krachten en glanzende glorie, blijft het je nagels wekenlang betoveren zonder een spatje af te schilferen. Onder het licht van UV- of LED-licht, transformeert deze gel je nagels in een glinsterend kunstwerk dat de tand des tijds doorstaat.

Voordelen van gellak:

 1. Langdurig Leuk: Gellak houdt je nagels wekenlang in feeststemming, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over chips of scheurtjes.
 2. Glans Galore: De glans van gellak is als een sterrenhemel op je nagels – helder, sprankelend en onweerstaanbaar.
 3. Snel en Stevig: Met gellak ben je in een mum van tijd klaar om de wereld te veroveren. Het uithardingsproces onder het licht zorgt voor een snelle droogtijd, zodat je niet lang hoeft te wachten om te pronken met je nagelkunst.

Nadelen van gellak:

 1. Het kan je eigen nagel beschadigen, maar dit is niet bij iedereen het geval.
 2. Het kan je eigen nagels dunner maken, waardoor ze alsnog makkelijker scheuren. (Ik, Vivian heb hier helaas mee te maken gehad. Mijn eigen nagel werd te dun van gellak en brak makkelijker.)

BIAB (Builder in a Bottle): Bouwen aan Schoonheid

BIAB, de superheld van de nagelwereld, is als een bouwer die je zwakke nagels transformeert tot stevige vestingen. Met zijn speciale formule verstevigt het je natuurlijke nagels zonder schadelijke chemicaliën. Als een geheime bondgenoot biedt BIAB een solide basis voor verdere nail art avonturen. Nu ook echt een trend bij veel nagelsalons. Minder schadelijk voor je nagels en ongeveer hetzelfde aangebracht als gellak.

Voordelen van BIAB:

 1. Sterk en Stevig: BIAB geeft je nagels nagels een extra stevigheid, waardoor ze bestand zijn tegen het dagelijkse slagveld van het leven.
 2. Flexibele Vriend: Met BIAB hoef je niet bang te zijn voor breuken. Het product biedt flexibiliteit en veerkracht, zodat je nagels kunnen buigen zonder te breken.
 3. Natuurlijke Schoonheid: BIAB laat je nagels stralen met een natuurlijke, subtiele glans. Je nagels blijven als het ware even dun als met een laagje gellak, maar breken veel minder snel en houden je eigen nagels stevig!
 4. Je kunt ze laten bijvullen na een paar weken, zonder een hele nieuwe set te moeten zetten.

Nadelen van BIAB:

 1. Het is prijziger dan het aanbrengen van gellak.
 2. Het kost meer tijd om het goed te laten zetten.
 3. Het kost meer tijd om de BIAB er helemaal af te halen.
verschil gellak, biab, acryl en solar nagels

Acrylnagels: Kunstwerk in de Maak

Acrylnagels zijn als het klei van de nagelwereld – kneedbaar, vormbaar en klaar om te transformeren in een meesterwerk. Met een mengsel van poeder en vloeistof, creëert dit magische brouwsel nagels die niet alleen sterk zijn, maar ook de perfecte canvas vormen voor verdere artistieke uitdrukking.

Voordelen van acrylnagels:

 1. Onverwoestbaar: Acrylnagels zijn super stevig en kunnen wel tegen een stootje.
 2. Artistieke Vrijheid: Met acryl zijn de mogelijkheden eindeloos. Laat je creativiteit de vrije loop en creëer nagelkunst die de show steelt.
 3. Langdurige Liefde: Acrylnagels zijn loyale metgezellen die je wekenlang zullen bijstaan in al je avonturen, zonder te klagen.
 4. Vaak goedkoper dan BIAB

Nadelen van acrylnagels:

 1. Vaak wat dikker, dan BIAB en daardoor oogt het minder natuurlijk.

Solar Nagels: Zonneschijn op je Vingertoppen

Solar nagels zijn als zonnestralen gevangen op je nagels – helder, stralend en onweerstaanbaar. Met een speciale poeder die bestand is tegen verkleuring door zonlicht, zijn deze nagels bestemd om te schitteren, zelfs op de zonnigste dagen. Vandaar de naam Solar!

Voordelen van solar nagels:

 1. Stralende Schoonheid: Solar nagels behouden hun glans en kleur, zelfs onder de meest vurige zonnestralen.
 2. Duurzaamheid Delight: Deze nagels zijn niet alleen mooi, maar ook sterk en duurzaam, waardoor ze de perfecte metgezel zijn voor al je zomeravonturen.
 3. Natuurlijke Glans: Solar nagels stralen met een natuurlijke schoonheid die de bewondering van anderen zal wekken, waar je ook gaat.

In de wereld van nagelbehandelingen is er voor een ieder wat wils. Of je nu gaat voor de glans van gellak, de stevigheid van BIAB, de creativiteit van acryl of de stralende schoonheid van solar nagels, elke optie biedt een unieke kans om je nagels te transformeren tot ware kunstwerken. Dus duik in deze betoverende wereld en laat je nagels stralen als nooit tevoren. Nu weet je gelukkig wat het verschil is tussen gellak, biab, acryl en solar nagels!

Wist jij het verschil tussen gellak, biab, acryl en solar nagels?