Met deze 10 Nederlandse foodspots ga je op culinaire reis

Uit onderzoek van The Fork is gebleken dat meer dan de helft van de Nederlanders deze zomer de voorkeur geeft aan Nederland als vakantieland. En met alle lekkere foodspots snappen wij dat heel goed. Samen met The Fork zetten wij de tien beste restaurants op een rijtje waar je deze zomer zeker moet aanschuiven. Ga je mee op culinaire vakantie?

foodspots Nederland culinaire vakantie

De 10 must-do foodspots

1. Restaurant Bosq – Texel

Op naar Texel! Tussen bos en duin vind je namelijk Restaurant Bosq. In het restaurant serveren ze lokale gerechten die samenvloeien met wereldse smaken. Kortom, dat wordt een prima avondje vertoeven in het ‘Ibiza van het Noorden’.

2. Restaurant Houke – Sneek

Bij pop-up restaurant Houke dineer je op een hele bijzondere locatie, namelijk pal naast het water. Op de menukaart pronken verschillende huisgemaakte gerechten die je kunt opeten in het restaurant of op het terras. Handig: je kunt ook aanmeren met je boot!

3. Hof aan Zee – Koudekerke

Wie deze zomer toch een beetje Scandinavische invloeden wil hebben, moet als de wiedeweerga naar Koudekerke. Hier vind je namelijk restaurant Hof aan Zee, dat gevestigd is in een historische Scandinavische boerderij. In combinatie met Zeelandse streekproducten, vinden de chefs het nieuwe Nordic Cuisine uit. Het resultaat: een unieke kaart met gerechten die verassen.

foodspots Nederland culinaire vakantie

4. Herberg Het Volle Leven – Appelscha

Bij Herberg Het Volle Leven is iedereen welkom. Of je nu komt om te genieten van de mooie omgeving, te logeren in de sfeervolle herberg of de vegetarische en biologische keuken uitprobeert. De groentes op de menukaart komen zoveel mogelijk uit eigen tuin. Puur en smaakvol, precies waar we van houden!

5. ’t Havenmantsje – Harlingen

Wie in Harlingen is, moet zeker even een bezoek brengen aan ’t Havenmantsje. Dit restaurant, wat tevens ook een prachtige serre heeft met uitkijk op de haven en kookstudio, is namelijk de gastronomische verassing van Harlingen. Met lokale gerechten op de menukaart die uit de vruchtbare grond van de Waddenzee komen, ben je verzekerd van een smaakvol avontuur.

6. Jef Gastrobar – Maastricht

Jef Gastrobar is een unieke combinatie van dining, drinking en sharing. Op je bord krijg je bijzondere creaties die smaken naar meer. Zo vind je op de menukaart kabeljauw met Tom Kha Kai schuin, Tonijn Tataki met gebakken coquilles en een Iberico wang met Chinese broccoli en rode wijn saus. Jum!

7. Wijnrestaurant Mes Amis – Maastricht

Een wijnrestaurant? Jazeker! Mes Amis is de specialist op het gebied van wijn met aansluitende gerechten. Het wijnrestaurant is de perfecte plek om een avond gastronomisch te genieten en zorgen gastvrouw Annaline en haar zoon Patron ervoor dat het je aan niets ontkomt. Niet voor niets dus dat het restaurant is uitgeroepen tot meest gastvrije onderneming van Maastricht.

foodspots Nederland culinaire vakantie

8. Castafiore Risotteria – Vlissingen

Castafiore Risotteria is de eerste én de enige risotteria in Nederland. Verwacht dus veel varianten van de Italiaanse klassieker op de menukaart. Kies bijvoorbeeld voor de risotto met zalm en dille of de truffelrisotte met pecorino en courgette. Ook serveren ze authentieke Italiaanse gerechten met, uiteraard, ook Italiaanse wijnen. Buon appetito!

9. Chef’s! Food & Drinks – Groningen

Op naar het hoge Noorden, want in Groningen vind je Chef’s! Food en Drinks. Zit op de eerste rij en kijk mee hoe de chefs jouw gerecht klaarmaken in de keuken. En voor de final touch worden de laatste puntjes op de i aan je eigen tafel gedaan. Wat een beleving!

10. Restaurant EindeloosLeeuwarden

Restaurant Eindeloos in Leeuwarden is de beste plek om een dagje in Leeuwarden af te sluiten. In de keuken is chefkok Willem Schaafsma druk in de weer om klassiekers te combineren met eigentijdse accenten. Verwacht zintuigen die geprikkeld worden en ga met een volle buik naar huis. Die zomer mag van ons eindeloos duren! 😉

Welke foodspots ga jij bezoeken voor jouw culinaire vakantie? 

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

culinaire vakantie – foodspots –

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Jaimy Boer

Begint de dag niet zonder een grote kop koffie, heeft ontelbaar veel magazines en wil het liefst elke dag een bord truffel pasta naar binnen werken!