7 Bananen voordelen

Mmm… We love Bananas! Wist je bijvoorbeeld dat bananen je een enorme energie boost geven en het een ideaal medicijn is tegen een kater? Toch beweren veel mensen dat bananen niet altijd even goed voor je zijn, omdat het invloed heeft op je stoelgang. The Daily Dutchy bewijst het tegendeel! En om die reden zetten wij maar liefst 7 bananen voordelen op een rijtje! 

banana

#1 Bloeddruk
Wist je dat bananen helpt tegen een te hoge bloeddruk? Het eten van bananen zorgt ervoor dat je bloeddruk niet al te hoog wordt en dit is goed voor het lichaam. Dit effect wordt veroorzaakt door het hoge kaliumgehalte en natriumgehalte dat in bananen zit.

#2 Hartfunctie
Bananen bevatten een grote hoeveelheid kalium. Kalium is erg goed voor je hart en het zorgt voor een goede bevordering van de hartfunctie.

#3 Geestelijke gezondheid
Het eten van bananen heeft een goede invloed op je humeur. Dat komt doordat het aminozuur bevat, ons lichaam zet het om in serotonine waardoor we ons vrolijker voelen. Het schijnt zelf dat het pijnstillend werkt. Je voelt je geestelijk een stuk beter!

#4 Voorkomt Diabetes
Vitamine B6, wat in bananen zit, zorgt ervoor dat je minder kans op Diabetes krijgt. Echter is het hiermee helaas natuurlijk nooit uitgesloten!

#5 Gezichtsvermogen
Naast Vitamine B6 bevat banaan ook Vitamine A. Vitamine A zorgt ervoor dat je zicht gedurende dag goed op peil blijft. Niet alleen overdag, maar ook in de avond. Het effect wordt veroorzaakt doordat Vitamine A de membranen rond je ogen behouden. Het zorgt voor voldoende licht door de hoornvlies waardoor je gezichtsvermogen wordt verbeterd.

#6 Sterke botten
Naast melk zorgt het eten van bananen ook voor sterke botten. Uit onderzoek is gebleken dat bananen een bepaalde stof bevatten die de mogelijkheid van het lichaam bevordert om meer calcium te absorberen. Calcium zorgt ervoor dat je botten sterker worden.

#7 Nieren
Bananen bevatten veel antioxidanten. Mensen die een bepaalde hoeveelheid bananen per week eten hebben minder kans op nierkanker, zo blijkt uit een Zweeds onderzoek. Antioxidanten zorgen voor een goed effect op het lichaam.

Voor de bananenliefhebbers onder ons, probeer is een keer The Daily Dutchy’s bananenbrood. Het recept vind je hier

Wist jij dat bananen zo goed zijn voor je?

Bron: Puurfiguur
Bron beeld: Pixabay

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2015 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved