10 Manieren om vettig haar te voorkomen

Niemand houdt van vet haar… Het ziet er vaak vies en onverzorgd uit, terwijl dit helemaal niet het geval hoeft te zijn. Hoewel het beter is om je haar zo min mogelijk te wassen, is dit bij sommige haartypes totaal niet vol te houden. Dan maar elke dag wassen… Maar hoe voorkom je vettig haar? The Daily Dutchy knows best en vertelt je daarom aan de hand van 10 manieren hoe jij je manen fris en fruitig houdt! 

 

#1 Wassen

Er zijn diverse factoren waardoor je haar vettig aanvoelt. Te vaak je haar wassen kan een oorzaak hiervan zijn, omdat de hoofdhuid dan niet kan uitdrogen. Wellicht klinkt dit ietwat vreemd, maar door je haar te vaak te gaan wassen wordt er meer talg aangemaakt. Door talg voelt je haar vettig aan. Was je dagelijks jouw haar? Probeer jezelf dan aan te leren om het voortaan om de dag te doen.

#2 Producten

Wees je ervan bewust dat diverse soorten producten je haar niet goed doen. Mousse, haarlak, gel en wax kunnen ons haar verzwaren en vervuilen. Voor vrouwen met vet haar wordt het gebruiken van dit soort producten dan ook afgeraden, omdat het haar hierdoor niet veel beter zal worden.

#3 Warmte

Je haar föhnen is na het douchen een vaste gewoonte geworden en er zijn genoeg vrouwen die van stijlen hun dagelijkse bezigheid maken. Maar je moet ervan bewust zijn dat te veel warmte slecht is voor het haar. Warmte bevordert de groei van talg en door talg krijg je vettig haar.

#4 Borstelen

Oké, we weten inmiddels dat te vaak je haar borstelen ervoor kan zorgen dat het haar afbreekt. Maar om mooi en glanzend haar te krijgen is het zeker aan te raden. Zorg ervoor dat je voor het slapen gaan je haar borstelt met ongeveer vijftig slagen, dan zal je merken dat je haar de volgende ochtend mooi is en zacht aanvoelt.

#5 Punten

De juiste haardproducten aanschaffen voor jouw type haar is al een klus op zich, maar weten hoe je de desbetreffende producten gebruikt is zeer belangrijk. Wanneer je conditioner of een haarmasker gebruikt is het goed om te weten dat je het in de haar punten moet aanbrengen en niet moet verdelen over het hele haar. Een veelvoorkomende fout en na het lezen van dit artikel maak je die fout nooit meer.

#6 Aanraken

Aan je haar zitten doen we voornamelijk onbewust, maar veel vrouwen zitten ook bewust aan hun haar. Te veel aan je haar zitten is niet goed, omdat het de talgproductie bevordert. Inmiddels weten we dat talg ervoor zorgt dat je haar vettig aanvoelt. Je kunt je haar vastbinden om op die manier minder vaak aan je haar te zitten. Maak bijvoorbeeld een knot of een hoge paardenstaart.

#7 Zorgvuldig

Voor de een is het vanzelfsprekend, voor de ander is het nieuw. Niet iedereen is zorgvuldig in het kiezen van zijn of haar haarproducten. Als jouw vriendin bepaalde haarproducten gebruikt voor haar haar, wil het niet meteen zeggen dat dit ook goed is voor jouw haar. Vraag desnoods aan een kapper welke soort haarproducten het meest geschikt zijn voor jouw type haar. Zo weet je zeker dat je in het vervolg de juiste haarproducten aanschaft.

#8 Hoofdhuid

Je mag jezelf best weleens vertroetelen, zo ook je hoofdhuid. Het gebruiken van een haarmasker kan ervoor zorgen dat het haar minder vettig aanvoelt. Let er wel op dat je het masker goed moet laten intrekken in het haar, anders heeft het weinig zin.

#9 Droogshampoo

Normaliter wordt droogshampoo gezien als een wondermiddel voor vettig haar. Helaas is het tegendeel bewezen: droogshampoo zorgt ervoor dat de talgproductie minder wordt, maar het helpt niet om het haar minder vettig te maken. Uiteindelijk wordt je haar dus niet minder vettig door droogshampoo, maar kan het een van de oorzaken zijn waardoor het vettig aanvoelt.

#10 Azijn

Hoe gek het ook klinkt: in azijn zitten diverse soorten ingrediënten waardoor je haar mooi wordt en gaat glanzen. Door azijn in het haar aan te brengen verwijder je al het vuil en maak je het haar vrij van talg. Zorg er wel voor dat je het azijn goed uitspoelt.

Hoe goed verzorg jij jouw haar?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2021 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved