Dit zijn volgens jullie de beste ijssalons van Nederland!

Ice ice baby…. tumtumdumdumtumtumtumdum. Het weer vraagt om een lekker verkoelend ijsje. Hoewel wij vinden dat het altijd tijd is voor ijs! Om die reden gingen wij even op onderzoek uit en vroegen wij jullie wat de beste ijssalons zijn van Nederland waar ze het lekkerste Italiaans schepijs hebben. Daar kwam dit verkoelende rijtje uit! Staat jouw favoriet ertussen? 

beste ijssalons van Nederland Italiaans schepijs

Massimo Gelato – Amsterdam

Het ijs van Massimo, smaak net zoals het ijs als in Italië. Romig en zeer smaakvol. Zo is de salon naar de eigenaar vernoemd, waar ijs maken er met de paplepel ingegoten is. Voor een klassieke smaak ijs ben je hier aan het juiste adres, maar ook voor bijzondere smaken kun je bij Massimo in de rij aanschuiven. Onze favoriet: ricotta-vijg! Wat ons betreft een terechte plek tussen de beste ijssalons Nederland.

Van Ostadestraat 147 H

IJssalon Clevers – Overloon

Hoewel wij hier nog nooit een ijsje gegeten hebben, kregen wij deze getipt op Instagram. Op de grens van Noord-Brabant en Limburg vind je namelijk de beste ijssalon van Overloon. De prijsjes zijn hier wat zachter dan in de grote steden, maar het ijs is gelukkig niet gesmolten! Ook geniet je bij Clevers van een ijsje op het terras. Wellicht de moeite waard dus om een keertje voor om te rijden!

Venraijseweg 5

De IJssalon – Rotterdam

Met deze naam als ijssalon, heb je uiteraard de lat hoog gelegd. Met passie en liefde wordt hier dagelijks vers ijs gedraaid. De kwaliteit van de grondstoffen maken hier het ijs. Zo worden de beste hazelnoten en het lekkerste verse fruit. Is dit de beste ijssalon Rotterdam?

West-Kruiskade 60

Gia Gelato – Amstelveen

Ook bij Gia Gelato kun je terecht voor een groot assortiment Italiaans schepijs. Het ijs wordt ook hier met pure en verse ingrediënten gemaakt. Zeer veel smaken hier en altijd vers ijs.

Dorpsstraat 68

>>> Lees verder voor meer hotspots met Italiaans schepijs

Van der Linde ijs Amsterdam

Eentje die zeker niet in het rijtje mag ontbreken is Van der Linde in Amsterdam. Deze banketbakkerij is gespecialiseerd in slagroomijs en bestaat al sinds 1937 en is nog steeds een familiebedrijf. Er staat vaak een rij hier, maar ze werken zeer snel, dus laat dat je niet afschrikken!

Nieuwendijk 183

Da Vinci – Amstelveen

Dagelijks wordt het ijs bij Da Vinci vers gedraaid en in de half open keuken van de ijssalon kun je hier ook een kijkje nemen. In de vitrine vind je maar liefst 40 smaken ijs, lastig dus wellicht om een keuze te maken! Daarnaast hebben ze de beroemde Da Vinci shakes, Da Vinci ijskoffie en heerlijke ijstaarten. Neerploffen doe je hier op het fijne terras!

Lindenlaan 145

De Hoop – Blaricum

“De naam “De Hoop” bestaat al meer dan honderd jaar. Niet als naam van de ijssalon, maar kent zijn begin als “Stoomzuivelfabriek Melkinrichting De Hoop”. Nu kun je er dagelijks terecht voor vers bereid ijs. Zo heb je hier keuze uit maar liefst 36 smaken ijs en kun je ook heerlijk genieten van je verse ijs op het zonnige terras.

Huizerweg 10

>>> Lees verder voor meer beste ijssalons in Nederland volgens onze lezers!

Roethof – Amersfoort

Bij Roethof ben je aan het juiste adres voor het beste vanille-ijs van Nederland. Meer smaken kun je hier ook niet vinden. Heerlijk met huisgemaakte slagroom!

Arnhemseweg 123

Luciano’s – Wassenaar

In Wassenaar is ijssalon Luciano’s een begrip. Inmiddels vind je de ijssalon op meerdere bestemmingen in Nederland. Maar in Wassenaar opende de eerste vestiging van deze beroemde en prijswinnende ijssalon. Geniet hier ook van een lekker kopje koffie op het terras. Onze favoriete smaak: Cookies & Cream!

Van Hogendorpstraat 53

Robert Gelato – Utrecht

De eigenaar Roberto maakt van maart tot oktober, iedere dag heerlijk ijs met de lekkerste ingrediënten voor de ijssalon. Puur, vers, liefst lokaal, altijd ambachtelijk. Hij doet dit met ontzettend veel passie en is een aanwinst in Utrecht!

Poortstraat 93

IJskoud de Beste – ijs Amsterdam Noord

Even met het pontje over naar het steeds populairdere Amsterdam Noord en dan vind je daar ijssalon IJskoud de Beste. Eigenaar Desmond is altijd zoekende naar verbetering en onlangs naar de grootste ijsbeurs van Europa in Rimini (Italië) geweest. De nieuwste smaken en trends haalt hij naar Nederland. Mocht jij een smaak missen? Dan kun je hier ook je ideeën opgeven!

Meeuwenlaan 331

Van Soest – Amsterdam

Eigenlijk de chocolade hemel van Amsterdam, maar ook hier vind je ambachtelijk Italiaans schepijs. Het ijs wordt hier bewaard in Pozetti’s, zoals de Italianen dat vroeger deden. Dit doen ze om de beste Italiaanse ijssensatie te kunnen leveren. Deze afgesloten potjes garanderen een constante temperatuur en de minste licht- en luchtverontreiniging. En dat proef je!

Frederiksplein 1a

Di Fiorentina – Heiloo

In Noord-Holland vind je ijssalon Di Fiotentina. Vaker werd deze salon benoemd als favoriet en er staat hier dan ook vrijwel altijd een rij of het nu ijsjesweer is of niet. Wil je echt goed pistache ijs proeven? Die moet je dan hier bestellen. Tevens hebben ze hier veel unieke smaken, die je een keertje kunt uitproberen.

Kennemerstraatweg 380

Garonne – Haarlem

IJssalon Garrone is een stukje Italië in het pittoreske Haarlem.Sinds 1949 bereidt de familie Garrone met heel veel liefde hun ijs volgens traditioneel recept. Een geheim recept dat nooit is opgeschreven maar van generatie op generatie is doorgegeven. De Haarlemse ijssalon werkt uitsluitend met eerste klas ingrediënten van de beste leveranciers om een constante en hoge kwaliteit te garanderen. Dit is beloond met de vele prijzen die de ijssalon gedurende de jaren heeft mogen winnen.

Grote Houtstraat 179

beste ijssalons Nederland – beste Italiaans schepijs – favoriete ijssalons

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.