In de Agenda | De 50e verjaardag van Pride Amsterdam

Hang de regenboog vlag maar op! Binnenkort veranderen de grachten van Amsterdam namelijk in het grootste feest van het jaar: Pride Amsterdam. Leuk om te weten dat het dit jaar alweer 50 jaar geleden is dat de Pride in Amsterdam gevierd wordt. Kortom: dat vraagt om een feestje! Wij zetten de leukste evenementen op een rijtje zodat je goed de liefde kan voeren. Everybody, say loooove! 

Pride-Amsterdam

1. Kick-off party in BARDAK

Een overeenkomst tussen Tel Aviv en Amsterdam? Hun fenomenale Pride-feesten. Get the best of both worlds bij BARDAK dit jaar op donderdag 1 augustus. Pride Amsterdam trap je hier af met dansjes, drankjes en heerlijk eten. Vanaf 20:00 is iedereen welkom en proost je met je special Pride-welkomstcocktail op de liefde – voor iedereen. Meer informatie en tickets vind je hier.

2. Andaz x Wing Pre-Parade breakfast

Voordat je gaat hossen en sjansen langs de kant of in het water, is een goede bodem natuurlijk een must. Maar daarom even een tussenstop bij Andaz waar je een speciaal Pre-Parada breakfast kunt nuttigen. Het ontbijt begint om 10:30 uur en is er een DIY avocado toast station, champagne,  kaviaar en kun je daarna los gaan op de beats van het Malefunktion duo. Hoe goed klinkt dat?

Heb je zin om je parade ook in stijl te beginnen? Gebruik de code PRIDE10 en ontvang €10,00 korting op je kaartje! De laatste tickets vind je hier

3. Taart eten bij Petit Gateau in de foodhallen

Vieren dat je kan zijn wie je bent en kan houden van wie je wilt – daar draait het om tijdens de Pride. Helaas zijn er nog veel plekken op de wereld waar dit niet mogelijk is. Daarom geeft Petit Gateau, in Foodhallen Amsterdam, haar taartjes alle kleuren van de regenboog voor het goede doel. Van 27 juli t/m 4 augustus wordt €0,50 per handgemaakt citroentaartje gedoneerd aan COC Nederland. Dit is de oudste organisatie ter wereld die opkomt voor de belangen van de LGBTQ+ community. Draag dus een taartje bij en snoep voor het goede doel!

4. Proost op Pride met je G(ay)&T | Amsterdam

Ga jij met je vrienden langs de kant staan? Van 12:30 tot 17:30 trekt de stoet met kleurrijke boten én mensen door de grachten. En natuurlijk moet hier wel worden geproost met een echte Gin & Tonic. Als ideale party partner drink je de G(ay)&T met the best DAM gin van Damrak. De echte ras-Amsterdamse gin krijgt voor Pride Amsterdam een kek roze jasje in dit recept:

  • 35 ml Damrak Gin
  • 100 ml Thomas Henry Cherry Blossom Tonic
  • 1 – 2 schijfjes sinaasappel

Dat klinkt toch hartstikke lekker?

Pride-Amsterdam-In-de-agenda

5. Hemels eten bij THE DUCHESS

Voor de echte queen of hearts lanceert THE DUCHESS haar limited edition Chocolate Explosion. Dit is niet zomaar een dessert, maar zoetigheid op koninklijk niveau. Speciaal voor de Pride serveert THE DUCHESS dit adellijke hoogstandje compleet in thema van de liefde. Extra is dit dessert dan ook zeker. De chocoladebol krijgt een rand van regenboog-sprinkles en ontploft na een spectaculaire scheut stikstof in een kleurrijk, zoet geheel waar jij en je lief jullie (en elkaars?) vingers bij gaan aflikken.

6. In stijl drinken bij Hop & Stork

Op zoek naar het meest Instagrammable drankje van Pride Amsterdam? Hop & Stork serveert zoete verleiding in de vorm van een Raspberry Fresh Ice Smoothie met een roze topping van slagroom en ruby chocolate. Bijna zonde om op te drinken. Maar te lekker om te laten staan. Deze korte sugar break vind je tussen de feestelijkheden door op ’t hoekje van Magna Plaza. Daarna rol je zo de grachten weer op.

7. After-party bij THE BUTCHER Social Club

Ben je na de parade nog lang niet uitgeest? Niet getreurd! Je kunt namelijk doorfeesten bij THE BUTCHER Social Club, aan de overkant van ’t IJ. Vanaf 20:00 gooien ze de deuren open voor een dansje en een sjansje met muziek van de heerlijke mannen van L’Atelier en PABLO DISCOBAR SOUNDSYSTEM. Dus gooi je haren los en je dansmoves in de strijd want Pride Amsterdam is nog lang niet afgelopen!

Hoe ga jij de 50e verjaardag van Pride Amsterdam vieren? 

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2019 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Jaimy Boer

Begint de dag niet zonder een grote kop koffie, heeft ontelbaar veel magazines en wil het liefst elke dag een bord truffel pasta naar binnen werken!