Een hapje kunst proeven bij Bluespoon

In het hart van de Amsterdamse grachtengordel vind je gevestigd in het vijfsterren hotel Andaz het restaurant Bluespoon. Chef Sander Bierenbroodspot en zijn team verwelkomen je normaliter in het restaurant om te proeven van Europese gerechten met Nederlandse invloed, maar dit keer is er een speciaal menu samengesteld met een bijzondere twist. In het exclusief menu toont Bluespoon een eetbare expositie in het nieuwe 4-gangen video-artmenu. Wij gingen op de proef! Benieuwd? Lees dan snel verder!  

Het 4-gangenmenu geïnspireerd op vijf favoriete werken van chef Sander Bierenbroodspot is als je het ons vraag eigenlijk te mooi om op te eten. Na alle video’s bekeken te hebben, namen wij plaats aan tafel om te genieten van de bijpassende gerechtjes en wijnen. 

Video 1 “My Voice Would Reach you”

“Zelfs al woon je in een stad met 15 miljoen mensen, toch ben je vaak genoeg alleen vertelt Meiro Koizumi’s My Voice Would Reach You. Sander kiest in het voorgerecht dan ook voor makreel, een vaak vergeten figuur. Hij krijgt goed gezelschap van avocado, finger lime, quinoa en appel. “ Wij waren blij dat deze vis, in dit gerecht niet vergeten is. Een echte smaaksensatie!

Video 2-3 “Tape Generation – Forecast”

“Als tussengang volgt het simplistische van Rijpma’s Tape Generations en de betoverende wolkenvelden van Anne De Vries’ Forecast. Als de sherry- bewolking optrekt verschijnen zachte coquilles.”

Video 4 “Mastering Bambi”

“Het belangrijkst expositiestuk vangt, in het (niet zo) vegetarische hoofdgerecht, Mastering Bambi van de Nederlandse artiesten Persijn Broersen en Margit Lukács – een bevreemdende bewerking van de Disney-klassieker.” Zo genoten wij van perfect gegaarde hertenbiefstuk met asperges en aardappeltjes.

Video 5 “Abstraction Licking”

“Een slotstuk komt van Mondriaans iconische kleuren, lijnen en vormen. Ingrediënten tonen hun uitgesproken smaak in een lepelloos dessert geïnspireerd door Cristina Lucas’ Abstraction Licking.” Leuk en grappig om een dessert te mogen eten zonder handen en je vingers erbij af te likken.

Nice to know

De creatieve aard van Bluespoon en Sander’s ‘art of plating’ vermengt zich in dit nieuwe menu met de historie van het hotel. Het Andaz Amsterdam Prinsengracht met het iconische design van Marcel Wanders en de gerenommeerde videokunstcollectie zijn beschikbaar als amuse voor het diner.

Om te vieren dat makreel zijn duurzame status terugwint en om duurzame visserij te ondersteunen werkt Bluespoon samen met de Good Fish foundation. Bluespoon doneert 1 euro van elk verkocht video- artmenu aan de Good Fish Foundation. We like! 

Good to know

Eet de kunst. Ruik of lik het… je zal misschien wel moeten om (de kunst van) Bluespoon te ervaren. Het video- artmenu is (bij reservering vooraf) vanaf 16 april beschikbaar voor €70 per persoon. Elke gast krijgt een rondleiding en een uitleg over het nieuwe video- artmenu op de begane grond. Het restaurant Bluespoon vind je aan de Prinsengracht nummer 587 te Amsterdam.

Wanneer ga jij het artmenu proeven bij Bluespoon?

Bron beeld: The Daily Dutchy – Vivian Secrève

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.