In de agenda | Amsterdam Cocktail Week 2019

Het is bijna zo ver: Amsterdam Cocktail Week 2019. De verschillende bars die meedoen bieden in deze week zowel alcoholische als non-alcoholische cocktails aan voor een schappelijke prijs. Hoe fijn is dat! Wij van The Daily Dutchy houden van een cocktail op z’n tijd en willen jullie daarom ook graag meenemen op deze cocktailroute. Ben je ook zo nieuwsgierig geworden naar Amsterdam Cocktail Week? Lees dan gauw verder!

#1 Pulitzer’s Bar

Tijdens de Cocktail Week introduceert Pulitzer’s Bar samen met Hendrick’s Gin ’s werelds kleinste martini. Namelijk de Tini Martini. Er is keuze uit vier verschillende soorten martini’s, waarbij ook een limited edition. Bijpassend wordt het ini-mini-tini-martini-moment ondersteund door microscopische spelletjes en een concert op een mini piano. Hoe schattig is dat!  

#2 Spirited Union Distillery

Nog voor ze officieel open zijn kan je op zondag 10 maart tijdens alvast buurten in de eerste rum distilleerderij van Nederland. Spirited Union Distillery trappen af met een klein aperitiefje voor de eerste gasten en zullen tijdens deze week hun Spirited Reflux voorschotelen. Het is een tropische cocktail die de frisse smaken van ananas, kardemom en kombucha bevat. Mocht je graag meer kennis willen opdoen, dan kun je je inschrijven voor een van de workshops.

#3 THE DUCHESS

Laat je het hof maken door de bartenders van THE DUCHESS tijdens de Cocktail Week. Tijdens deze week geniet je van de meest koninklijke lekkere cocktailcreaties. En alsof dat al niet genoeg is kan je dit allemaal doen in de extravagante Tea Room. Ben je niet bang om nieuwe dingen uit te proberen? Neem dan een cocktail met truffelhoning of huisgemaakte perziktequilla.  

#4 THE BUTCHER Social Club

Als je bij THE DUCHESS bent geweest kun je mooi doorlopen naar THE BUTCHER. Door haar overheerlijke burgers, arcadespelletjes, fijne muziek en lekkere cocktails is dit een uitstekende tussenstop.  

https://thedailydutchy.com/2019/02/19/in-de-agenda-amsterdam-wine-festival-2019/

#5 MR PORTER Steakhouse

Mocht je een leuke date hebben voor aankomende week: neem degene dan mee naar MR PORTER. Zij hebben speciaal een Saints & Sinners cocktailmenu samengesteld waarbij je kunt kiezen voor een bescheiden of juist een extravagante cocktail. Zo weet je meteen wie je aan de haak hebt geslagen! Wel zo handig toch?  

#6 Kanarie Club

Deze plek is niet alleen ideaal voor stelletjes, maar ook voor de echte nachtbrakers onder ons. Drink samen aan de centrale grote bar de allerlekkerste cocktails of laat je verrassen door de zogeheten ‘Mysterious Milk’. Dit is een drankje vol verrassingen. Alhoewel, wij kunnen jullie alvast een tipje van de sluier geven. Verwacht smaken zoals mezcal, grapefruit en viooltjes. Meer moet je zelf zien te ondervinden.

#7 MOMO Restaurant, Bar & Lounge

Al tien jaar lang is dit een van de favoriete hotspots onder de Amsterdammers. Het restaurant serveert ook tijdens de Amsterdam Cocktail Week ultieme klassiekers, maar ook een wisselend menu. Daarnaast zullen de bartenders aan een 360-graden bar hun unieke kunstwerken laten zien. Heel bijzonder om te zien en dus een absolute aanrader.  

#8 Freddy’s Bar

Deze leuke bar mag je zeker niet overslaan tijdens jouw cocktailroute! Hier vind je wat authentieke Hollandse glorie in de Dutch Martini met Lake Bartezek vodka – een bijzondere Belvedere vodka uit de Single Estate Rye series. Waarom dit een typisch Nederlandse Martini is? Er zit korenwijn, vermouth en Amsterdams zuursap in verwerkt. En de garnering met het Amsterdamse uitje maakt deze martini helemaal af. Sluit je avond in stijl af in de naastgelegen flumoir en geniet van een goede sigaar terwijl je nipt aan je lekkere cocktail.  

Good to know

De Amsterdam Cocktail Week vindt plaats in de week van 11 t/m 17 maart!

Welke cocktailroute neem jij?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2019 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reservedVivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.