6 tips om je goede voornemens in 2024 wel te volbrengen

Goede voornemens, veel mensen stellen tegen het einde van het jaar een nieuw doel vast voor het aanstaande jaar. Niet voor niks zitten de sportscholen in januari standaard propvol, is het rokershok leeg en laten we de snackbar ook even links liggen. Om vervolgens in februari massaal weer in onze slechte gewoontes te vervallen. Voor je weet sta je niet meer in de sportschool, maar lig je weer op de bank met een zak chips en Netflix. The Daily Dutchy geeft je zes tips om ervoor te zorgen dat jij je goede voornemens in 2024 wél volhoudt!

goede voornemens

#1 Realistisch

Natuurlijk zou je het liefst binnen een paar weken een strak lichaam willen hebben, maar dit is helaas niet voor iedereen weggelegd. Ook gaat het je niet lukken om elke maand op de helft van je uitgaven te bezuinigen. Het is daarom belangrijk dat je realistische doelen stelt. Zo stel je jezelf minder snel teleur en is de kans groter dat jij je doelen ook echt daadwerkelijk gaat behalen. Dit geeft je niet alleen een goed gevoel, maar heeft ook een positieve impact op je zelfvertrouwen.

#2 Concreet en meetbaar

Zorg dat je doelen concreet en meetbaar zijn. Dus zeg niet: ‘Ik ga minder slecht eten’, maar bijvoorbeeld: ‘Ik zorg dat ik per week maximaal één cheat dag inlas’. Wanneer je een vaag doel stelt, weet je niet wat je precies wat je wilt bereiken, waardoor het lastig is om te bepalen of je je doelen hebt behaald en ben je sneller geneigd je doelen over boord te gooien. Meetbare doelen werken daarentegen een stuk meer motiverend en zijn daardoor makkelijker om vol te houden.

#3 Plan

Plan hoe je het goede voornemen na wilt gaan streven. Het liefst doe je dit al voorafgaand aan het nieuwe jaar, zodat je weet waar je aan gaat beginnen. Dit voorkomt dat je in januari nog niet kunt gaan sporten, omdat je nog geen mogelijkheden hebt gevonden om dit haalbaar te maken. Sluit dat abonnement bij de sportschool dus voorafgaand aan het nieuwe jaar al af en scoor alvast dat leuke sportpakje. Zo kun je in januari gelijk van start gaan.

#4 Doe het voor jezelf

Stel geen goed voornemen vast, omdat anderen dat ook doen. Een goed voornemen vaststellen heeft alleen zin als het vanuit jezelf komt en jij echt iets wilt veranderen. De mening van anderen heeft hier niets mee te maken.

#5 Steun

Laat aan je omgeving weten welk doel jij voor jezelf hebt gesteld en vraag om steun. Zij kunnen je motiveren en blijven herinneren aan het doel dat je gesteld hebt. Fijn wanneer je bijvoorbeeld neigt te zwichten voor een ongezonde hap, terwijl je besloten had een paar kilo af te willen vallen.

#6 Begin nu

Het beste is om nu meteen te beginnen en het niet uit te blijven stelen. Het nieuwe jaar is voor velen een reden voor een nieuwe start, maar voor anderen ook een excuus om het nog even uit te stellen. Zonde, want als je echt iets wilt bereiken, kun je het best zo snel mogelijk beginnen!

Hoe houd jij je goede voornemens in 2024 vol?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

goede voornemens 2024 – houd je goede voornemens vol

Yara Beij

Heeft een lichte verslaving aan cappuccino's & koekjes, heeft zo'n beetje ieder Grieks eiland bezocht en zou het liefst in een zonnig land wonen.