Mind | Zo sta je elke ochtend positief op

Het lijkt wel of iedereen op social media, het beste uit het leven probeert te halen en hier zo vroeg mogelijk op de dag mee begint. De levenscoaches schieten als paddenstoelen uit de grond en het is een trend geworden, zo vroeg mogelijk in de sportschool te staan om de dag als #fitgirl te starten. Op zichzelf een mooie ontwikkeling, maar alsjeblieft mensen blijf dicht bij jezelf en kijk naar hoe jij de beste versie van jezelf kunt worden. Dit artikel helpt je een beetje op weg, om de ochtend goed te starten. Of je nu om 7.00 uur naast je bed staat of liever de wekker wat later zet. De ochtend positief starten doe je zo! 

positief

#1 You snooze, you lose

In elk zelfhulpboek vind je deze uitdrukking… En het is de waarheid als een koe. Je wekker zet je namelijk op een tijdstip, om niet te hoeven haasten in de ochtend en daarbij onnodig stress aan te maken. Hoe meer je “snoozed”, hoe minder lekker je wakker wordt. Vind je het lekker om nog even te kroelen in je bed, voordat je er meteen uitstapt. Zet alvast het licht aan of koop zo’n hippe lamp. Wat ook kan helpen is je wekker verder van je bed zetten, zodat je er uit moet!

#2 Aan de hydratering

Je lichaam heeft de hele nacht geen vocht binnengekregen, maar wel verloren… Zodra je wakker bent is het dus tijd om een groot glas water achterover te slaan. Zo wordt je lichaam van binnenuit ook een beetje wakker.

#3 Affirmaties

Ik (Vivian) vond dit in het begin mega ongemakkelijk en iets voor de “zweefteef”, echter is het een efficiënte manier om je hersenpan te voeden met positieve gedachten. Zo ben ik zelf het Instagram account “Fuchthemindclub” begonnen, om gedwongen elke ochtend positief bezig te zijn met mijn positieve mindset en dingen te delen waar ik blij van word. Dit kun je uiteraard ook voor jezelf doen in een boekje of via een app of podcast.

#4 Schrijf het op

Elke dag even opschrijven waar je zin in hebt, waar je bang voor bent, wat je van je dag gaat maken, helpt de dag overzichtelijk maken en je koppie even in perspectief zetten. Wij doen dat in het “6 minuten Dagboek” (no-spon), hier worden de vragen al aan je gesteld en zoals het boek het al zegt ben je slechts 6 minuten per dag kwijt aan even de dag relativeren.

#5 Lezen (en dan niet van je telefoonscherm!)

Of je nu een dikke roman pakt, een kort verhaaltje leest of een zelfhulpboek. Elke ochtend even lezen en je verbeelding de vrije loop laten gaan is beter voor je kop, dan een uur scrollen op social media. Ik lees nu “Miracle Morning”, een zelfhulpboek om het beste uit je dag te halen voor 08:00 in de ochtend, geschreven van Hal Elrod. Je kunt dus wel raden, waar dit artikel wellicht om geïnspireerd is!

#6 Heel Holland in beweging

Je kunt uiteraard aan dit programma meedoen, met de fitchicks om 7:00 uur een lesje spinning volgen of met jezelf afspreken dat je de benenwagen pakt. Even de hartslag omhoog en je negatieve gedachten, glijden van je af met een boog. Lees hier: 10 reden om in de ochtend te sporten. We raden je wel af om te gaan touwtje springen als je net als ik 3 hoog woont!

#7 Gezond ontbijten

Je bent wat je eet, toch? En wie wil er nu niet een lekker gembershotje zijn? Je snapt de boodschap vast en zeker… Je gaat gewoon een stuk lekkerder op een gezond ontbijt, dan een McMuffin van dat restaurant met de gouden bogen. Waarom ontbijten goed voor je is? Lees: 10 goede redenen om te ontbijten

Hoe start jij de dag positief?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2022 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved