10 Manieren om een winterdip te bestrijden

Veel mensen hebben een hekel aan de winter. De kou is de voornaamste reden waarom men het drie keer niks vindt. Echter komen er nog veel meer dingen bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan een slechte huid, je lippen die pijn doen door de kou, nagels die snel afbreken en veel badhair days. Men krijgt door alle nadelen gauw te maken met een winterdip. Wij van The Daily Dutchy zochten uit wat je precies moet doen om deze downer te bestrijden. Lees gauw verder!

winterdip

#1 Voldoende slaap

Wanneer je last hebt van een winterdip, heb je behoefte om veel te slapen. Het is belangrijk om minimaal acht uur slaap te pakken, zodat je lichaam en geest goed uitgerust zijn. Echter, te veel slaap is ook niet goed. Het schijnt dat daardoor de kans groter wordt dat je last krijgt van een depressie.

#2 Eet gezond

Een gezond eetpatroon bestrijdt de wintermoeheid, waar je last van hebt gedurende een winterdip. Het is verstandig om zo veel mogelijk groente en fruit te eten en suikers te vermijden. Zorg ervoor dat je voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt.

#3 Toegeven

Geef een beetje toe aan je ‘dip’ en houd in je achterhoofd dat het maar tijdelijk is en dat de oorzaak mede afhankelijk is van de periode. Wees gewoon een beetje lui als jij daar behoefte aan hebt. Me-time is heel belangrijk!

#4 Lichaamsbeweging

Door middel van lichaamsbeweging zorg je ervoor dat je je niet meer futloos voelt. Sporten is dus een echte aanrader gedurende de winter. Mocht je niet zo sportief zijn, dan is tweemaal daags wandelen ook een goed idee om zo toch voldoende lichaamsbeweging te krijgen op een dag.

#5 Ga naar buiten

Op een doordeweekse dag kom je niet gauw buiten als je studeert of een baan hebt. Toch is wandelen verstandig als je last hebt van een winterdip. Hallo vitamine D! Zorg er wel voor dat je je dik genoeg aankleed.

thumbdip

#6 Gezelschap zoeken

Het grootste nadeel van binnen blijven is dat je vrijwel een groot deel van de dag alleen spendeert. Nu kan een huisdier uitkomst bieden voor dit soort momenten, maar het is toch veel leuker wanneer je vriendinnen uitnodigt om bij te kletsen of om samen te wandelen.

#7 Ga ertussen uit

Kies voor jezelf een vaste dag waarop je een wandeling gaat maken. Of ga een keer samen met je lief een dagje weg. Ertussen uitgaan is een goed idee om een winterdip te bestrijden. Veel leuke dingen doen houdt de geest vitaal!

#8 Licht

Zorg ervoor dat er voldoende licht om je heen is. Wanneer je thuis in het donker zit lijkt zo’n winterdip alleen maar erger. Daarom is het belangrijk om licht om je heen te hebben, hierdoor voel je je meer opgewekt en krijg je vanzelf zin om dingen te ondernemen. Ook kan lichttherapie een optie zijn!

#9 Geef het aan

Geef goed aan dat je even niet zo lekker in je vel zit aan vrienden en familie. Zo kan je omgeving er rekening mee houden en je wellicht helpen. Of het over herkenning hebben. We zijn tenslotte allemaal mensen.

#10 Lente

Hoe ver weg het aan het begin van de winter ook lijkt, hierna komt de lente! Je zou als het ware er naartoe kunnen leven, zodat je weinig gefocust bent op een winterdip.

Wat doe jij om jouw winterdip te bestrijden?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2021 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved