Dit worden de foodtrends van 2022

Een nieuw jaar vraagt natuurlijk ook om de nieuwste trends. En als liefhebber van de nieuwste restaurants en heerlijke gerechten, stonden wij te popelen voor de foodtrends van 2022. Want ja, die zijn er natuurlijk ook en wij hopen dat 2022 meer voor ons in petto heeft dan de beloofde foodtrends van 2021! Benieuwd wat de trends je de komende 12 maanden voor gaan schotelen? The Daily Dutchy vertelt het je!

#1 Gezonder dan ooit

We zijn steeds bewuster aan het worden als het draait om onze gezondheid! Zo trekken we de wannabe healthy fitgirl trend gewoon door naar 2022. Uiteraard ter compensatie van ons gedrag, wanneer we op en top genieten in de volgende trend. Dit jaar eten we minder vlees en drinken we minder alcohol. Daarnaast wordt vegan koken in steeds meer toprestaurants een trend en word dit in 2022 zeker naar een hoger niveau getild. Benieuwd waar je lekker vegan kunt eten?
Lees: 8x Vega(n) smullen in Amsterdam 

#2 Genieten van Luxe

We gunnen onszelf een goede en lekkere maaltijd en pakken gelegenheden aan om dit te vieren! Denk aan extra uitpakken op een verjaardag met een luxe taart, meer delicatesse inslaan en echt uitpakken, wanneer nodig is. Kwaliteit staat boven kwantiteit in 2022 en we genieten liever van “minder”, maar goed, dan van “meer” maar smakeloos!

#3 Home sweet home restaurantje spelen

Heerlijk om de kwaliteit van je favo restaurant te kunnen bestellen, vanaf je luie bank. Iets waar we afgelopen jaar wel aan gewend zijn geraakt en waar we in 2022 trouw aan blijven meedoen. Fijn dat veel restaurants zo zijn best hebben gedaan en doen, om dit voor ons zo makkelijk mogelijk te maken!

#4 Take it easy

Finally geen menukaarten meer met ruim twintig keuzes en daardoor in de stress raken… Dit wordt ons allemaal makkelijker gemaakt. Simpele gerechten, kleinere menukaarten, maar daar heb je hem weer: meer kwaliteit. De keuzes worden je makkelijker gemaakt. Zowel thuis als in andermans keuken!

#5 Nieuwe smaken

Meer reizen, doe je in 2022 vooral vanaf je bordje. Samen de keuken in om een exotische maaltijd te koken is zeer trending. Leuk om je gasten te verrassen met iets wat ze nog nooit gegeten hebben. Zo is de Midden-Oosterse keuken steeds populairder aan het worden!

https://thedailydutchy.com/6-tips-om-je-goede-voornemens-in-2021-wel-te-volbrengen/

#6 Keukens met een twist

Klassieke gerechten, maar dan met een twist. Denk aan bijzondere taco’s, minder traditionele pizza’s en hamburgers met de meest bijzondere ingrediënten. Bij deze trend kunnen we ook trend #1 aantikken, want vegan en vegetarische opties, komen wederom ook hier aan de orde. Ben je al bekend met restaurant “No Rules”? Die heeft deze trend al goed doorgevoerd!

#7 Alcoholvrije cocktails

Deze trend zagen we vorig jaar ook voorbij komen, maar wordt ons dit jaar alleen nog maar makkelijker gemaakt, dankzij de vele keuzes drankenlabels, die komen met alcoholvrije varianten. Ben je bijvoorbeeld al bekend met drankenlabel Lyre’s? In een handomdraai shake je cocktails, die bijna niet te onderscheiden zijn van de “normale” variant!

Naar welke foodtrend kijk jij uit?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2022 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved