New in town | 5x nieuwe restaurants in Amsterdam die je niet wilt missen

Weer een aantal fijne restaurants opende haar deuren in Amsterdam. Wij van The Daily Dutchy testen deze nieuwe spots uiteraard graag uit en delen de ins en outs met jou! Van de mooiste plek aan de Amsterdamse gracht tot een bruin café in de binnenstad. Voor elk wat wils. Lees snel verder voor een nieuw, maar vooral leuk lijstje met hotspots in de hoofdstad.

Ode aan de Amstel

Dit prachtige restaurant is te vinden aan de Amstel (duh), op een steenworp afstand van het Amstel Station. Wij van The Daily zijn al even langs geweest en zijn mega enthousiast. Met een prachtig terras op het water kun je heel de dag genieten van het mooie weer. Maar ook binnen is er sfeer en bovenal gezelligheid. Overheerlijke gerechten met een Aziatische twist, lekkere cocktails en borrelhapjes is wat je kunt verwachten, wat wil een mens nog meer. En niet geheel onbelangrijk is de goede prijs-kwaliteit verhouding en service. Een uitgebreide lunch of diner vertoeven op een fijne plek? Dan is Ode aan de Amstel de perfecte spot voor jou!

Ook leuk – je meert zo met je bootje aan – voor een take-away lunch of een drankje op het terras. 

Chez Miné

Je waant je in Frankrijk als je dit nieuwe en vooral te gekke restaurant binnen stapt in Amsterdam West. Even iets anders dan alle anderen, een recreatiebar. Bij Chez Miné kun je het zo gek niet bedenken of het is er. Van het welbekende jeus de boules tot onze favoriet kubb. Ook kun je er terecht voor tafeltennis, ping pong en darten. De zuurdesem pizza’s en lekkere hapjes maken de (spelletjes)avond helemaal compleet. Schuif ook eens aan bij een van de theater- of discoavonden.

Café Kuyl

Een bruin café in de binnenstad van Amsterdam met gedimde lichten, comfy zitjes en een goede borrelkaart. Dat is Café Kuyl. Te vinden aan het Rembrandtplein. En nu denk je misschien, waarom die plek? Maar de mannen achter Café Kuyl hebben een parel van een pand aan de haak geslagen en wij snappen waarom. Een monumentaal pand met glas in lood, een grote bar en een sfeer die onvervangbaar is. Een biertje of wijntje erbij en je begint of eindigt de avond in stijl.

Le Forel

Nog zo’n nieuwe zaak met een Franse touch, het interieur dan, maar verder gewoon onwijs goed. Le Forel serveert verse vis uit het seizoen met een menu waar elke visliefhebber zijn of haar hart kan ophalen. Ga je voor de traditionele visgerechten of voor een van de spannende combinaties om je vingers bij af te likken? Ook een oesterproeverij met een glas bubbels of een cocktail zetten ze in een handomdraai op tafel. Alleen al een bezoekje aan de website laat het water in je mond lopen.

Arie op de hoek

Deze café, bistro en bar ineen is dé nieuwe aanwinst van De Pijp en wij begrijpen wel waarom. Dezelfde creative minds achter Bar Bonnie, dus dat moet wel goed zijn. Bij Arie kun je ’s ochtends terecht voor een bak koffie of een sandwich en ’s avonds voor een borrel of lekker diner. De perfecte locatie op de Ferdinand Bolstraat maakt dit buurtcafé de nieuwe place to be in De Pijp.

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2021 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved 

Iris Custers

Heeft een voorliefde voor alles wat met eten en drinken te maken heeft, geniet stiekem van tuinieren en is altijd wakker te maken voor kaas!