Herfstfruit | De vijg als superfood in de keuken

Het vijgenseizoen is officieel geopend zodra de zomer afscheid heeft genomen en we de herfst verwelkomen. Deze zoete vrucht wordt rijp geplukt en moet je dan ook snel opeten. Heerlijk bij het ontbijt of bij een uitgebreide kaasplank tijdens de borrel. The Daily Dutchy zet deze bijzondere vrucht in het zonnetje en vertelt je graag wat de superkrachten zijn van deze superfood! 

vijgen

Vijgen zijn super veelzijdig! Zo kun je ze eten in een salade, aan je ontbijt toevoegen, gebruiken om mee te bakken of er heerlijke compote van maken voor je geliefde kaasplankje! Match made in heaven. Daarnaast kun je vijgen ook erg goed gedroogd eten of marineren in geliefde dranken. Tevens doet de geur van wilde vijgen ons denken aan de herfst!

Laag in calorieën.

Een gezonde keuze dus! Want wist je dat deze zoete vrucht slechts 64 calorieën bevatten per 100 gram.

Moeite met de plee? Neem een vijgje mee!

Vijgen zitten namelijk bomvol vezels, wat dus een perfecte hapje is voor je stoelgang en spijsvertering. Moeite met een tweetje doen? Dan helpt deze vrucht je met je stofwisseling. Daarnaast geven vijgen ook een verzadigd gevoel!

Quercetine & Luteoline

Quercewat!? Quercetine is een stofje in de vijg, die een positieve werking heeft op cellen in je longen en dikke darm. Daarnaast bevatten ook nog het stofje luteoline, wat in staat is om vrije radicalen te neutraliseren!

Bloedsuikerspiegel

In vijgen zit kalium wat zorgt voor een beter balans van je bloedsuikerspiegel. Hierdoor heb je dus last van minder schommelingen en ook niet zo’n last van een after diner dip!

Botten

Vitaminen kun je natuurlijk slikken uit een potje of uit je voeding halen. De kalium die goed is voor de balans van je bloedsuikerspiegel is tevens goed voor het behouden van sterke botten!

Goede huid

In vijgen vind je veel vitamine A en B, die bijdragen bij de verzorging en het herstel van je huid. Ideaal dus om vijgen dus in het najaar te eten, aangezien de droge huid wel wat extra liefde kan gebruiken.

Leuk weetje: Beoordeel een boek nooit om zijn cover… Wist je dat vijgen met een barst of lichte kneuzing het lekkerste en het meest zoet zijn!?

Ben jij ook gek op vijgen? 

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2020 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved
Design en lifestyle